Resultaten voor crème suisse jeroen meus

Jeroen Meus - Eclair met crème Suisse, witte chocolade en aardbeien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/eclair-met-creme-suisse-witte-chocolade-en-aardbeien

... Eclair met crème Suisse, witte chocolade en aardbeien - Verwen jezelf met dit heerlijke dessert. Een goedgevulde eclair afgewerkt met heerlijke, verse aardbeien en een laagje witte chocolade. Een toetje waarmee je bij iedereen een lach op het gezicht tovert. - De crème ...

Macaron van rode biet, petit-suisse en walnoten - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/recept/macaron-van-rode-biet-petit-suisse-en-walnoten

... Macaron van rode biet, petit-suisse en walnoten By: Gepubliceerd: 20 September 2011 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 2 persons Ingredients: rode biet petit-suisse walnoten Directions: 1. Doe de helft van de rode biet in een blender en mix glad. Meng met de petit-suisse, ...

Jeroen Meus - Vanillehoorntjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/vanillehoorntjes

... het resultaat mag er dan ook zijn. Jeroen maakt opgevulde puddinghoorntjes. De pudding wordt opgewerkt met room zodat je een crème suisse krijgt. Lekker als dessert of vieruurtje! - Splits de eieren. Houd 1 eierdooier apart.Verwarm de melk in een pan. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap e ...

Jeroen Meus - Crème brûlée-taart met abrikozen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/creme-brulee-taart-met-abrikozen

... crème brûlée-taart met abrikozen - crème brûlée is de crème van de desserts. Dit keer maken we er een taart van met een bodem van abrikozenconfituur. Het perfect krokant suikerlaagje bovenop mag natuurlijk niet ontbreken. - Verwarm de oven voor op 175 °C.Vet ...

Jeroen Meus - Crème brûlée met pisang ambon & sinaasappelgranité - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/creme-brulee-met-pisang-ambon-sinaasappelgranite

... lgranité - Van een klassiek dessert en een nostalgisch aperitiedrankje maakt jeroen een eerder ongewoon nagerecht. Het schaaltje crème brûlée met bananenlikeur serveert jeroen met glaasjes granité – of ijsschilfers –met vers sinaasappelsap. - 0. Pers de sinaaappelen en verzamel het sap. (zonder ...

Jeroen Meus - Crème brûlée van speculaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/creme-brulee-van-speculaas

... en ferme zoetebek. Voor al wie morgen aankijkt tegen een grote stapel speculaas, heeft hij alvast een tip. Maak er een bijzondere crème brûlée mee, 100% in Klaasstijl. - 0. Meet de juiste hoeveelheden melk en room en breng het mengsel tot tegen het kookpunt in een kleine pot of pan. 1. Snij de vanillepeul overlangs in twee en schraap er met een mespunt alle zwarte zaadjes uit. Doe ze in het roommengsel, samen met de peulen en laat de vanille smaak afgeven. 2. Breek de speculaas in stukjes en laat de koekjes oplossen in het mengsel van melk en room. Roer af en toe met de garde. 3. Scheid de eieren en verzamel de dooiers in een mengschaal. Weeg de suiker en strooi de ...

Jeroen Meus - Crème brûlée - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/creme-brulee

... crème brûlée - Als er één dessertje weinig introductie nodig heeft, is het wel crème brûlée. Het is een bommetje, maar dan wel eentje dat fenomenaal lekker is. Om dit gerecht perfect te maken, doe je er wel goed aan om te investeren in een kleine gasbrander waarmee ...

Crème catalane | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/creme-catalane

... crème catalane - Kook de melk op met vanillesuiker en kaneelstok. Verwijder de kaneelstok. Klop eierdooiers en suiker wit en voeg maïzena toe. Kook de citroenschillen gaar in suiker en water. Zeef de citroenschillen en voeg ze bij de melk. Giet de warme melk op het ...

Crème Catalane met appeltjes en kaneel | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/creme-catalane-met-appeltjes-en-kaneel

... meliseren. Voeg nog een theelepel kaneelpoeder toe. Verdeel de appeltjes over 4 “short-drink” glazen en giet er de afgekoelde crème Catalane op. Laat het geheel opstijven in de koelkast. Strooi er suiker bovenop en carameliseer de suiker met de bunzenbrander. I ...

Jeroen Meus - Crème van geitenkaas en gemarineerde groenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/creme-van-geitenkaas-en-gemarineerde-groenten

... niet te lopend wordt.) 10. Voeg een scheutje citroensap en een klein snuifje cayennepeper toe. 11. Mix het mengsel tot een gladde crème en voeg naar smaak wat extra citroensap of cayennepeper toe. 12. Giet of schep de crème in een (plastic) spuitzak en laat het mengsel afkoelen en wat opstijven in de koelkast. Reken zeker een uurtje als je heel verse kaas hebt gebruikt. 13. Was de komkommer en snij de groente in lange dunne plakjes. Snij vervolgens de plakjes in fijne sliertjes (julienne). 14. Neem de afgekoelde marinade uit de koelkast en strooi er de julienne van komkommer bij. 15. Zet de afgesloten schaal nog een kwartiertje in de koelkast. Laat de gemarineerde groenten nadien uitlekken in een zeef. 16. Zet de borden klaar en spuit in het midden van elk bord een flinke toef van de kaascrème. 17. Drapeer een selectie van de fijne groenten over en rond de crème van geitenkaas. Laat je creativiteit werken! Tip: Doorgewinterde vleeseeters kunnen er eventueel ook enkele snippers gedroogde ham aan toevoegen. 18. Snipper wat tuinkers over elke portie en druppel er een beetje fijne olijfolie over. ...