Resultaten voor clafoutis krieken

Clafoutis met krieken | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/clafoutis-met-krieken

... eken in een beboterde taartvorm en giet het deeg erover. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 à 35 min. Laat de clafoutis afkoelen. Versier met poedersuiker. Ingrediënten 3 eidooiers 3 eieren 100 gr kristalsuiker 1 dl melk 25 gr patisseriebloem 1 dl room 1 zakje vanillesuiker 1 bokaal ontpitte krieken 1 scheut kirch poedersuiker ...

Gehaktballetjes met krieken | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gehaktballetjes-met-krieken

... Gehaktballetjes met krieken - Meng het gehakt met het ei en paneermeel en kruid met peper en zout. Rol er dikke ballen van en bak ze mooi bruin aan alle kanten, laat ze sudderen gedurende 15 minuten. Blus de pan met het sap van de krieken, doe er het maiszetmeel bij. Warm ...

Kriekenclafoutis | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kriekenclafoutis

... Kriekenclafoutis - Giet de room en de melk in een kom. Voeg de eieren en de suikers toe en roer goed door met een garde. Doe de bloem in een andere kom. Giet het mengsel beetje bij beetje bij de bloem, terwijl je roert met een garde. Laat de krieken goed uitlekken. Doe ...

Recept voor clafoutis met krieken en een espuma van kriekenbier | njam!

http://www.njam.tv/recepten/clafoutis-met-krieken-en-een-espuma-van-kriekenbier

... Maak de clafoutis: Meng suiker, bloem, poedersuiker, pistachepoeder en maïzena. Giet de melk, room, plattekaas en eieren in de kom van een keukenrobot. Meng de ingrediënten met een platte deeghaak tot een egale massa. Strooi de droge stoffen erbij en laat draaien ...

Clafoutis met verse bessen en citroentijm

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/89916/clafoutis-met-verse-bessen-en-citroentijm-1

... dat de bessen rijp zijn, zijn mijn kinderen niet te houden. Ze snoepen ze het liefst rechtstreeks van de struiken, maar ook deze clafoutis is een winner." - Verwarm de (hout)oven voor op 185°C. Klop de eieren los. Smelt de boter. Schraap de vanillezaadjes uit het vanillestokje. Haal de blaadjes van de citroentijm. Klop de suiker en de vanill ...

Konijn met krieken

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/konijn-met-krieken

... Konijn met krieken - Konijn met krieken is met recht en rede een Vlaamse klassieker. De smaak van het vlees past perfect bij het kriekenbier dat de saus haar kenmerkende smaak geeft.  - Neem een ruime stoofpot en bak de stukken konijn aan in wat boter. Voeg de ...

Jeroen Meus - Clafoutis met aardbeien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/clafoutis-met-aardbeien

... clafoutis met aardbeien - Een clafoutis wordt gemaakt van een soort flensjesbeslag dat je over vruchten giet. Het wordt recht uit de oven geserveerd in een ovenschaal of in kleine ovenschaaltjes. Probeer zeker deze versie met aardbeien eens. - Verwarm de oven voor tot 175 ...

Veggie: Clafoutis met cherry tomaten - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/veggie-clafoutis-cherry-tomaten/

... Veggie: clafoutis met cherry tomaten Normaal is clafoutis een Frans dessert dat lijkt op een vaste custard met kersen erin. Dit is echter een hartige versie met cherrytomaten. De inspiratie voor de tomaten clafoutis kreeg ik van het leuke Amerikaanse blog bakingbites.com. ...

Jeroen Meus - Kalfswangen met Noordkrieken, Rodenbach Grand Cru en denappeltjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfswangen-met-noordkrieken-rodenbach-grand-cru-en-denappeltjes

... Kalfswangen met Noordkrieken, Rodenbach Grand Cru en denappeltjes - Zacht gegaarde kalfswangen in Belgisch bier met krieken en dennenappelkroketten. Wat heeft een mens nog meer nodig? Dit is zo'n gerecht waar je niet over hoeft na te denken. Je moet het gewoon maken! ...

Krieken-yoghurtijs

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/465/krieken-yoghurtijs-1

... Krieken-yoghurtijs - Niets beter dan een verfrissend ijsje op zo'n warme zomerdag - Ontpit de krieken. Breng ze in een pannetje tot tegen de kook aan met de helft van de suiker. Pureer met de staafmixer en duw door een fijne zeef. Meng de rest van de suiker met ...