Resultaten voor citroenmousse sos piet

Citroenmousse | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/citroenmousse

... citroenmousse - Doe het sap in een pannetje en warm op met 100 g suiker en de zeste van een citroen. Week de gelatine in koud water. Zeer zacht laten worden en toevoegen aan het citroensap. Koel het citroensap af in ijswater. Klop eiwit stijf met de 150 g suiker en klop de ...

Citroenmousse met speculaas | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/citroenmousse-met-speculaas

... citroenmousse met speculaas - Luchtig, fris en lekker, dit is een overheerlijk dessert! En bovendien klaar in 1, 2, 3... Warm de room op met de suiker. Zet het vuur af als de room kookt en voeg het citroensap eraan toe (het zal automatisch indikken). Breek de speculaas in grote ...

Jeroen Meus - Citroenmousse met frambozen en botergaletten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/citroenmousse-met-frambozen-en-botergaletten

... citroenmousse met frambozen en botergaletten - In het weekend heb je ongetwijfeld tijd voor een dessert. Een friszure citroenmousse bijvoorbeeld, afgewerkt met frambozencoulis en de lekkerste koekjes ter wereld: botergaletten. - De citroenmousse Laat de gelatine weken in koud ...

Jeroen Meus - Citroenmousse met citrusfruit en kokoscrumble - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/citroenmousse-met-citrusfruit-en-kokoscrumble

... kan je verderwerken. 8. Schep de citroencrème bij de luchtige room. Blijf spatelen tot de beide goed gemengd zijn. 9. Verdeel de citroenmousse in porties die je in hoge glazen schenkt. Vul maximaal een half glas met de mousse. 10. Laat de porties citroenmousse opstijven in de koelkast. Dit duurt een paar uur. 11. Verwarm de oven voor tot 175°C. 12. Weeg de ingrediënten zorgvuldig en verzamel ze in een mengschaal: bloem, suiker en geraspte kokos. 13. Voeg ook stukjes malse boter toe en spoel je handen schoon. 14. Meng alles met de hand, tot je een brokkelig deeg overhoudt. 15. Leg een vel bakpapier op de ovenschaal of werk met een bakmatje. 16. Strooi het crumbledeeg op het bakpapier en verdeel het evenredig over de plaat. Behoud gerust grotere en kleinere stukjes deeg. 17. Bak de crumble gedurende ong. 20 minuten in de oven van 175°C. 18. Snij het citrusfruit volgens de ‘a-vif’-techniek. Zo bekom je mooie fruitpartjes zonder de taaie vliesjes. Hier kan je zien hoe je het fruit schilt en versnijdt. 19. Verzamel de partjes sinaasappel en pompelmoes in een schaal. 20. Werk het dessert af kort voor je serveert. 21. Verdeel partjes fruit bovenop het laagje citroenmousse. 22. Werk elk glas af met een laagje krokante kokoscrumble. ...

Jeroen Meus - Ananastaartje met citroenmousse en meringue - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ananastaartje-met-citroenmousse-en-meringue

... Ananastaartje met citroenmousse en meringue - Dit friszure taartje met tartaar van ananas, een mousse op basis van citroensap en gekleurde Italiaanse meringue is een absolute topper!  - Laat de boter smelten in een steelpan.Vet de ramequins in met wat gesmolten boter ...

Scampi in lookboter - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/scampi-in-lookboter

... Scampi in lookboter By: piet Huysentruyt Gepubliceerd: 20 March 2012 1 of 5 stars 100 1 1 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 4 persons Ingredients: citroen look : 5 teentjes boter : 150 gr scampi's : 500 gr peterselie lookkruiden Directions: 1. Doe boter in de pan en zet op een ...

Kruidenslaatje met tofu - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/recept/kruidenslaatje-met-tofu

... Kruidenslaatje met tofu By: piet Huysentruyt Gepubliceerd: 20 September 2011 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 4 persons Directions: 1. Maak de pan goed heet en doe er Alpro soya Cuisine Light in. 2. Meng de sla met olie, azijn en verse kruiden. ...

Café glacé | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/cafe-glace

... Café glacé - Meng ijs en koffie in een grote kom met een garde. Schep in glazen en giet er een beetje koude koffie over. Overstrooi de glazen nog eens met het piet Huysentruyt Vanillemolentje Ingrediënten 1 dl koude sterke koffie 8 bollen vanille-ijs een beetje gemalen koffie ...

Groententempura - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/recept/groententempura

... Groententempura By: piet Huysentruyt Gepubliceerd: 15 September 2011 Totale tijd: 15 - 30 minuten Yield: 4 persons Ingredients: sojasaus wasabi courgette : 1 wortel : 1 rode peper : 1 water : 4 dl eierdooiers : 2 bloem : 200 gr Directions: 1. Snijd de groenten in schijfjes. ...

Ratatouille op z'n Piets - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/piets-pan/recept/ratatouille-op-zn-piets

... Ratatouille op z'n Piets By: piet Huysentruyt Gepubliceerd: 15 September 2011 Totale tijd: 15 - 30 minuten Yield: 4 persons Ingredients: tomaten : 2 aubergine : 1 look : 2 tenen groene peper : 1 rode peper : 1 olijfolie courgette : 1 rozemarijn rozemarijn rozemarijn Directions: ...