Resultaten voor butternut pompoen confituur jeroen meus

Jeroen Meus - Risotto van gerst, butternut-pompoen en salie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/risotto-van-gerst-butternut-pompoen-en-salie

... Risotto van gerst, butternut-pompoen en salie - Gerst is een voedzaam product om uit te proberen. De graankorrels zijn perfect geschikt om er een risotto van te maken. Je moet de gerst vooraf wel de tijd geven om te wellen in water. En als de rijpe pompoenen in de moestuinen ...

Schijfjes zoetzure butternut met een zalfje van butternut | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/schijfjes-zoetzure-butternut-met-een-zalfje-van-butternut

... Schijfjes zoetzure butternut met een zalfje van butternut - Zoetzure butternut Doe de suiker en het appelsiensap in een pot en laat dit opkoken tot dat de suiker is gekarameliseerd. Blus dan met de witte wijnazijn, en voeg de dragon en korianderbollen toe. Schil de butternut ...

Jeroen Meus - Confituur van perziken - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/confituur-van-perziken

... confituur van perziken - Zelfgemaakte confituur smaakt heerlijk bij de boterham en is het ideale onderdeel voor het ontbijt. Met een flinke schep plattekaas met muesli en confituur kan je met de nodige energie aan de dag beginnen. - Voor de confituur Spoel de perziken en ...

Jeroen Meus - Lasagne met pompoen, spinazie en feta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lasagne-met-pompoen-spinazie-en-feta

... - Een romige vegetarische lasagne boordevol groenten en smaak. Deze pastaschotel wisselt verse lasagnevellen af met dunne plakjes butternut, gestoofde spinazie, fetakruimels en een smeuïge bechamel. Met de overschotjes van de pompoen kan je nog een extra saus maken om bij de lasagne te serveren. - Verwarm ...

Butternut gevuld met rundergehakt

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/butternut-gevuld-met-rundergehakt

... butternut gevuld met rundergehakt - Een butternut is een pompoen die zich perfect leent tot opvullen. Deze gevulde butternut vormt als het ware een bootje voor de vulling van gehakt en kaas en kan je zo op tafel zetten. Genieten maar! - Snijd de paprika in blokjes de c ...

Jeroen Meus - Carré confituur met Mirabelle pruimen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carre-confituur-met-mirabelle-pruimen

... Carré confituur met Mirabelle pruimen - Een bladerdeeggebakje met een laagje frangipanebeslag en abrikozenconfituur. Dat klinkt als de klassieke carré confituur. jeroen maakt zijn compote hier met Mirabelle pruimen. Deze ronde pruimpjes zijn zoet van smaak ...

Jeroen Meus - Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/toast-van-blauwe-kaas-notensalade-en-confituur-van-ui

... Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui - België is een klein land, maar kan trots zijn op een hele waaier uitstekende streekproducten. De lichtgeaderde blauwe kaas van de Walhoeve uit Beauvoorde bijvoorbeeld, is zo’n product.Jeroen serveert de kaas ...

Jeroen Meus - Salade met pompoen, boerenkool, geitenkaas en gierst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-met-pompoen-boerenkool-geitenkaas-en-gierst

... oor te schotelen. Een eenvoudige honingvinaigrette maakt dit herfsttafereel compleet. - Verwarm de oven voor tot 200 °C.Snijd de butternut overlangs in twee. Doe het voorzichtig en werk met een groot scherp mes. Schep de zaadjes weg en snijd de pompoen in kleinere stukken die je makkelijk kan schillen. Snijd het vruchtvlees ten slotte in grote blokjes.Leg de blokjes pompoen op een bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie. Kru ...

Jeroen Meus - Warme salade met geroosterde pompoen, quinoa en feta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/warme-salade-met-geroosterde-pompoen-quinoa-en-feta

... kig is het een product dat niet langer enkel in de alternatieve keuken wordt geserveerd. Als pompoen kiest jeroen voor een ‘butternut’. Deze variant van de vrucht is ideaal van formaat.En voor de liefhebbers van vlees: deze salade kan je ook serveren met gebakken merguez erbij of rondjes kortgebakken chorizo. - 0. Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Wie verse bouillon wil bereiden vindt het recept hier. 1. Verwarm de oven voor tot 200°. Ideaal om de pompoen te roosteren en licht te karameliseren. 2. Snij de butternut overlangs in twee. Doe het voorzichtig en werk met een groot scherp mes. Schep de zaadjes w ...

Jeroen Meus - Pompoen-seldersoep met rode bonen en balletjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pompoen-seldersoep-met-rode-bonen-en-balletjes

... n-seldersoep met rode bonen en balletjes - Te gek?! bestaat 15 jaar. Om dat te vieren maakt jeroen een te gekke soep met butternut pompoen, selder, rode bonen en balletjes van kippengehakt.  - De pompoensoep Voorzie 3 liter groentebouillon.Halveer de pompoen en ve ...