Resultaten voor boterroom sos piet recepten a z
Opgerolde kerststronk | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/opgerolde-kerststronk
... uikersiroop. Smeer er een dun laagje confituur op. Rol het biscuitdeeg voorzichtig op. Werk af naar believen met geklopte room of boterroom. Ingrediënten 120 gr kristalsuiker 150 gr bloem 5 eieren 50 gr suiker 50 gr water slagroom of boterroom confituur versieringe ...
Chocolade-pistachemacaron | VTM Koken
https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/chocolade-pistachemacaron
... vendeur op een kiertje, zodat de stoom kan ontsnappen. Neem de koekjes van het papier en laat ze afkoelen op een rooster. Voor de boterroom: doe de suiker in een klein pannetje met 50 ml water en verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost. Klop ondertussen de eierdooiers met een elektrische klopper licht en romig. Laat de suikerstroop koken tot een suikerthermometer 119 °C aangeeft of tot een beetje stroop een zacht balletje vormt wanneer je het in koud water laat vallen. Neem onmiddellijk van het vuur, giet over de eierdooiers en klop tot het mengsel dik is. Klop de boter romig in een aparte kom en klop er vervolgens de afgekoelde chocolade, het eimengsel en de pistachenoten onder. Smeer telkens een laagje boterroom tussen twee makarons. Bewaar ze tus ...
Klassieke chocoladebiscuit met pecannoten | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/klassieke-chocoladebiscuit-met-pecannoten
... de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Verwijder het bakpapier zodat alle kanten goed kunnen afkoelen. Maak de chocolade boterroom:Roer de boter tot room en voeg deel per deel de gezeefde bloemsuiker toe. Laat de chocolade smelten en licht afkoelen en voeg dan bij de boterroom. Werk af: Snij de biscuit overlangs in twee. Verdeel de chocolade boterroom over de onderste helft en leg de andere helft erop. Maak de chocoladesaus:Zet een pannetje op het vuur en doe er het water en de suiker in. Laat inkoken tot suikersiroop. Breek de chocolade in stukken en laat smelten in de siroop. Roer met een garde tot een glanzende saus en voeg het klontje boter toe. Werk af:Giet de chocoladesaus over de biscuit en werk af met pecannoten en een blaadje munt. Ingrediënten voor de biscuit 7 eieren 180 g kristalsuiker 135 g bloem 15 g cacaopoeder voor de chocoladeboterroom 175 g zachte boter 200 g bloemsuiker 90 g chocolade voor de chocoladesaus 100 g suiker 1 dl water 200 g donkere chocolade voor de afwerking 1 el pecannoten enkele takjes verse munt ...
Jeroen Meus - Petit-beurretaart - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/petit-beurretaart
... Petit-beurretaart - Jeroen draagt deze boterroomtaart op aan de mama van een van zijn jeugdvrienden. Lut was het liefste ‘kookmoeke’ en haar recept voor gemetste koek leeft nu verder op Dagelijkse kost. - Laat de boter op kamertemperatuur komen.Bekleed een stevige& ...
Scampi in lookboter - Recept | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/scampi-in-lookboter
... Scampi in lookboter By: piet Huysentruyt Gepubliceerd: 20 March 2012 1 of 5 stars 100 1 1 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 4 persons Ingredients: citroen look : 5 teentjes boter : 150 gr scampi's : 500 gr peterselie lookkruiden Directions: 1. Doe boter in de pan en zet ...
https://koken.vtm.be/baking-mad-gek-op-bakken/recept/gateau-opera
... id het gelijkmatig uit met een paletmes. Laat 7-10 minuten bakken, maar blijf in de buurt, want het bakken gaat heel snel. Koffie-boterroom: Doe de fijne suiker in een pannetje, voeg 30 g water toe en roer tot de suiker opgelost is. Zet op een vuur tot je een dikke stroop krijgt, bijna karamel. Als je een suikerthermometer gebruikt, moet hij 120°C aangeven. Voeg de vanille bij de stroop zodra het mengsel dikker wordt. Doe het ei en de eierdooier in een kom en klop. Zodra de stroop 120°C bereikt, giet je hem langzaam bij het eimengsel, terwijl de kloppers nog aan het kloppen zijn. Zo verkrijg je een luchtig mengsel. Laat afkoelen en klop er daarna de zachte boter onder. Blijf kloppen tot je een glad mengsel krijgt. Voeg de espresso toe en meng goed. Zet op een koele plaats ...
Kruidenslaatje met tofu - Recept | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/recept/kruidenslaatje-met-tofu
... Kruidenslaatje met tofu By: piet Huysentruyt Gepubliceerd: 20 September 2011 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 4 persons Directions: 1. Maak de pan goed heet en doe er Alpro soya Cuisine Light in. 2. Meng de sla met olie, azijn en verse kruiden. ...
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/cafe-glace
... Café glacé - Meng ijs en koffie in een grote kom met een garde. Schep in glazen en giet er een beetje koude koffie over. Overstrooi de glazen nog eens met het piet Huysentruyt Vanillemolentje Ingrediënten 1 dl koude sterke koffie 8 bollen vanille-ijs een beetje gemalen ...
https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/miserable
... aamstemperatuur. Voeg de boter toe bij dit mengsel en klop dit tot een mooie, gladde crème. Bestrijk één van de plakken met de boterroom. Leg de tweede plak erop en druk aan. Strooi op de bovenkant poedersuiker en eventueel een accentje met cacaopoeder. Koel bewaren! Ingrediënten Biscuit 250 gr eiwit 50 gr suiker 500 gr broyage (50/50) 50 gr bloem crème 125 gr water 125 gr suiker ½ vanillestokje 5 eierdooiers 300 gr melkerijboter Afwerking bloemsuiker cacaopoeder ...
Groententempura - Recept | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/recept/groententempura
... Groententempura By: piet Huysentruyt Gepubliceerd: 15 September 2011 Totale tijd: 15 - 30 minuten Yield: 4 persons Ingredients: sojasaus wasabi courgette : 1 wortel : 1 rode peper : 1 water : 4 dl eierdooiers : 2 bloem : 200 gr Directions: 1. Snijd de groenten in schijfjes. ...