Resultaten voor boterkoekjes
Boterkoekjes met Matcha en witte chocolade | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/boterkoekjes-met-matcha-en-witte-chocolade
... boterkoekjes met Matcha en witte chocolade - Hak de witte chocolade grof. Meng de boter en de suiker tot een romige massa. Voeg het ei, de bloem, de Matcha-thee, het bakpoeder en de grofgehakte witte chocolade toe. Kneed tot een deeg. Verdeel het deeg in 2 en rol elk ...
Vanille-ijs met 3 soorten chocolade en koekjescrumble | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/vanille-ijs-met-3-soorten-chocolade-en-koekjescrumble
... 0 gr pure chocolade vanille-ijs 1,2 dl melk 150 gr melkchocolade 2 el witte chocoladeschilfers 100 gr mengeling van harde koeken (boterkoekjes, speculaas, amandelkoekjes,…)| ...
Chocolade in al zijn verleidelijke vormen met verboden vruchten | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/chocolade-in-al-zijn-verleidelijke-vormen-met-verboden-vruchten
... chocolade 1 bakje aardbeien 1 bakje frambozen 1 bakje braambessen 4 bolletjes chocolade ijs 4 el pistachenoten 100 gr room 200 gr boterkoekjes 50 gr gesmolten boter coulis van rode vruchten suiker munt ...
Pastasalade met zongedroogde tomaatjes en koekje met honing en chocolade | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/pastasalade-met-zongedroogde-tomaatjes-en-koekje-met-honing-en-chocolade
... in de chocolade en leg ze op bakpapier om hard te laten worden. Ingrediënten 1 bol mozzarella 2 gehakte peterselie peper zout 12 boterkoekjes (petit beurre) 100 gr zongedropogde tomaatjes op olie 400 gr spirelli 200 gr melkchocolade acaciahoning ...
Jeroen Meus - Mokkapudding met peer en boterwafeltjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mokkapudding-met-peer-en-boterwafeltjes
... it een dot mokkapudding in een diep bordje en werk de pudding af met de blokjes peer en rozijnen. Verkruimel tot slot de boterkoekjes over de pudding. ...
Slaatje appel-geitenkaas: revised | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/slaatje-appel-geitenkaas-revised
... Slaatje appel-geitenkaas: revised - De crumble: maak boterkoekjes door 250 gram bloem te mengen met 125 gram boerenboter, 120 gram suiker, een snuif zout en verse, fijne gehakte tijm en rozemarijn. Laat het deeg minimum een uur opstijven in de koelkast en vorm dan koekjes. ...
Aardbeien kaastaart » Kokerellen Zonder oven met maar een handjevol ingrediënten
https://www.kokerellen.be/aardbeien-kaastaart/
... astaart: de bodem Voor de bodem van deze kaastaart gebruik ik slechts twee ingrediënten: digestive koekjes (soort van kruimelige boterkoekjes) en boter. Voor de bodem moet je enkel de koekjes tot kruimels fijnmalen (dat kan met een staafmixer, hakmolen of met de hand) en mengen met de gesmolten boter. Zo simpel is het! Geen kneedwerk of het maken van een deeg nodig. Ideaal, want zo heb je in 5 minuten je bodem ready to go. Kan je niet meteen digestive koekjes vinden? In principe kan eender welk koekje je lekker vindt. Speculaas, oreo of zelfs een ...
Crèmetoetje met gezouten karamel | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/cremetoetje-met-gezouten-karamel/
... t gezouten karamel Voor 4 personen 350 ml volle melk 100 g suiker 2 eieren minisnufje zout 4 ovenschaaltjes 30 g fijne boterkoekjes, zoals crèpes dentelles ...
Citroenkoekjes met lemon curd » Kokerellen Snel, gezond en suikervrij!
https://www.kokerellen.be/citroenkoekjes-met-lemon-curd/
... e nasmaak! Linzer koekjes, maar dan net iets anders Linzer koekjes – of zo worden ze toch in Amerika genoemd – zijn een soort boterkoekjes die waarbij je twee dezelfde koekjes op elkaar legt met een heerlijke vulling ertussen. Meestal wordt er voor een gladde confituur gekozen, maar het leek me heerlijk om deze citroenkoekjes op te vullen met zelfgemaakte lemon curd. Om de koekjes mooi in hun vorm te houden is het belangrijk om het deeg goed te koelen. Heb je de tijd? Maak het deeg dan op voorhand zodat het kan uitharden in de koelkast. Je kan ook de vormpjes al uitsteken en ze dan terug even in de koelkast steken. Zo krijg je twee perfecte rondjes om je vulling tussen te smeren. En over die vulling gesproken… deze lemon curd is GODDELIJK! Als je nog nooit zelf lemon curd gemaakt hebt, kan ik het ten sterkste aanbevelen. Zo smeuïg fris, licht, zoet en decadent tegelijkertijd. En ondanks dat het misschien wat werk lijkt (je zal ‘au bain marie’ lezen in de instructies) is het heeel erg gemakkelijk om te maken. Je gooit bijna alles in een pannet ...