Resultaten voor bieslooksausje
Venusschelpen met serranoham en tomatensalade | De Keuken van Sofie
https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/venusschelpen-met-serranoham-en-tomatensalade
... ijf heerlijke gerechten.Dag twee zet ze in met een combinatie van venusschelpen en een tomatensalade. Afgewerkt met een eenvoudig bieslooksausje krijg je een heerlijk zuiders gerecht. Op zoek naar een lichte lunch of een voorgerechtje? Dan moet je dit zeker eens proberen. Verwarm de oven voor op 190°. Spoel de venusschelpen grondig en laat ze uitdruppen in een vergiet. Snij de look en sjalot fijn. Snij de serrano ...
Zalmbuideltje met tartaar van zeebaars | De Keuken van Sofie
https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/zalmbuideltje-met-tartaar-van-zeebaars
... . Draai de kommetjes om. Verdeel de jonge bladspinazie over de borden, sprenkel er een beetje olijfolie en peper over. Voor het bieslooksausje: snij bieslook fijn en meng met zure room. Kruid met peper en zout. Voeg de zeste en het sap van een halve citroen toe en meng goed. Maak de plastiekfolie los van de rand en plooi omhoog. Trek het zalmbuideltje uit ieder kommetje door de folie vast te nemen. Open het plastiekje en leg het buideltje voorzichtig op het bedje van spinazie. Leg er een eetlepel bieslooksaus op. Werk af met een dun schijfje citroen. Versier eventueel met verse kruiden naar keuze uit de tuin. Ingrediënten 8 sneetjes gerookte zalm (eventueel handgesneden bij de visboer) 300 g zeebaarsfilet (zonder vel en zonder graat) peper fleur de sel 1 citroengras ½ bot bieslook 1 el zure room 80 g jonge spinazie 1 citroen olijfolie zout eventueel wat verse kruiden voor versiering ...