Resultaten voor balletjes in luikse saus, jeroen meus

Jeroen Meus - Luikse balletjes met frietjes en sla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-balletjes-met-frietjes-en-sla

... luikse balletjes met frietjes en sla - “Belgische” balletjes met een saus van Limburgse stroop en geserveerd met kraakverse dunne frietjes. Voor extra knapperige frietjes pocheer je ze even kort in het frietvet (niet frituren) en plaats je ze nadien kort even ...

Jeroen Meus - Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vegan-balletjes-in-zoetzure-saus-met-rijst

... Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst - Deze plantaardige balletjes op basis van linzen en quinoa zijn een mooi en lekker voorbeeld van hoe je balletjes in zoetzure saus kan maken zonder dat er vis of vlees aan te pas komt. - Breng een pot gezouten water aan de kook ...

Hobbykok Pluis: Balletjes op Luikse wijze

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2011/04/balletjes-op-luikse-wijze.html

... terselie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Meng het paneermeel erdoor en kneed alles goed door. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Doe 4 el bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem. Meng de rozijnen met 150 ml warm water.   2. Verhit 25 g boter in een braadpan. Bak de balletjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.   3. Voeg de rest van de boter toe en bak de ui 3 min. in dezelfde pan. Voeg de rest van de bloem toe en roer goed. Voeg de rozijnen met het water, de stroop en de jam toe. Breng aan de kook, zodat de stroop smelt en de saus dikk ...

Jeroen Meus - Koude aardappelsalade met Luikse pens - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koude-aardappelsalade-met-luikse-pens

... Koude aardappelsalade met luikse pens - Een luikse pens is een witte pens met kruiden. Met een lekkere aardappelsalade is het een perfect vakantiegerecht. - Verwarm de barbecue voor. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout. Kook de eieren hard. ...

Jeroen Meus - Luikse ballekes met friet en sla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-ballekes-met-friet-en-sla

... eper van de molen toe. Zout hoeft in principe niet. 8. Was je handen en meng alle ingrediënten tot een perfecte basis voor gehaktballetjes. 9. Verhit een braadpan (bij voorkeur met een hoge rand) op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Schenk er ook een scheutje olijfolie bij. 10. Zet een kommetje water in de buurt en maak je handen nat. Rol gladde vleesballetjes van ongeveer 5 cm diameter. (Het mogen dus redelijk grote bouletten zijn.) 11. Geef de balletjes een goudbruin korstje. Draai ze na enkele minuten met de nodige voorzichtigheid om. (Jeroen gebruikt mals gehaktmengsel. Wie een steviger balletje verkiest, gebruikt wat minder brood en melk.) 12. Na zo’n 10 minuten bakken schep je de balletjes uit de pan. Hou het vlees warm. Straks kan het verder garen. Hou de braadpan met aanbaksels opzij, want daarin maak je dadelijk de saus. 13. Pel de uien en snipper ze in heel fijne stukjes. 14. Verhit de braadpan opnieuw, en smelt er opnieuw een klontje boter in. 15. Bak de stukjes ui kort en schenk er na een paar minuten een flinke scheut natuurazijn in. Roer de aanbaksels van het vlees los. 16. Schenk het water in de pan tot de balletjes bijna onder staan. Laat de bereiding 20 minuten sudderen op een zacht vuur. 17. Intussen kan je de sla voorbereiden. (zie hieronder) 18. Schep de vleesballetjes uit de pan en giet de saus door een zeef. Schenk de saus in een diepe pan en schep er een deel van de gestoofde uistukjes ...

Jeroen Meus - Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-pensen-met-tomatensaus-en-aardappelen

... luikse pensen met tomatensaus en aardappelen - Dit is een eenvoudige maar heerlijke maaltijd uit de Belgische keuken. Gebakken witte pensen met tomatensaus en gewone, gekookte aardappelen. Ideaal voor een doordeweekse avond. - Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten ...

Jeroen Meus - Varkensschenkel op Luikse wijze - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensschenkel-op-luikse-wijze

... Varkensschenkel op luikse wijze - Ossobuco wordt normaal gemaakt met kalfsschenkels. Maar voor deze typisch Belgische bereiding gebruikt Jeroen varkensschenkels, bier en luikse stroop. Alle smaken zitten erin: het zoete van de stroop en de suiker, het zuur van de azijn ...

Jeroen Meus - Luikse wafel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-wafel

... luikse wafel - Smaken verschillen. De ene zet z’n tanden het liefst in een luchtige Brusselse wafel, de andere kiest voor de suikerrush van een luikse wafel. Wat deze Belgische klassiekers volgens jeroen gemeen hebben? Je kan er tijdens het bakken maar moeilijk van afblijven. ...

Jeroen Meus - Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/balletjes-met-krieken-balletjes-in-tomatensaus

... balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus - Lang leve de gehaktbal. jeroen maakt de twee populairste bereidingen klaar in één aflevering. Aan u de keuze: Ga voor balletjes met warme krieken en een verse bruine boterham met boter. Of laat de balletjes dobberen in ...

Jeroen Meus - Luikse koffie met kattentongen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-koffie-met-kattentongen

... luikse koffie met kattentongen - Voor café Liégeois of luikse koffie heb je in de eerst plaats koffie van topkwaliteit nodig. Bewaar gemalen koffie altijd in het oorspronkelijke zakje en doe er een elastiekje rond. Als de korrels te veel met lucht in aanraking komt, verliest ...