Resultaten voor appelsienlikeur
Crêpes comedie Française | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/crepes-comedie-francaise
... n met een beetje boter. Draai ze om. Lepel wat ijs op een pannenkoek. Plooi dicht. Overgiet met de saus.Laat een scheut cognac en appelsienlikeur opkoken en steek in brand. Giet dit over de pannenkoek. Smakelijk! Ingrediënten 1 l vanilleroomijs 1 scheut Cognac 1 scheut Triple Sec of Grand Marnier 4 sinaasappelen boter 2 el vanillesuiker voor de pannenkoekjes 200 g bloem 3 eieren 350 ml melk 150 ml bier 1 el olie 1 snuifje zout 1 vanillestok Sweet Mix Amaretto ...
Appelsienmousse met vanille roomijs en caramel salé | VTM Koken
https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/appelsienmousse-met-vanille-roomijs-en-caramel-sale
... appelsap inkoken. Week de gelatine in koud water. Pers de gelatine uit en smelt in het warme sap. Voeg zeste van een appelsien en appelsienlikeur toe. Meng het geheel onder de yoghurt. Roer met een klopper onder elkaar. Klop de slagroom half op en spatel onder de mousse. Doe dit snel, want gelatine stijft snel op d ...
Varkenskroon met aardappelsalade en boontjes en sabayon | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/varkenskroon-met-aardappelsalade-en-boontjes-en-sabayon
... aai regelmatig met de pan. Als je een schuimende massa hebt en al het vocht weg is, is je sabayon klaar. Je kan ook nog een dopje appelsienlikeur toevoegen. Afwerking: Vul de glazen met een bodempje mandarijntjes. Leg hier bovenop een bolletje ijs en eindig met de sabayon. Ingrediënten voor de aardappelsalade 600 g aardappelen (gestoomd en geschild) 1 ei (hardgekookt) 2 grote zoetzure augurken 1 ui ½ bot bieslook voor de mayonaise peper zeezout 1 el mosterd 2 eidooiers citroensap 1 grote scheut neutrale olie (bv. arachideolie) voor de boontjes in tomatensaus 1 ajuin 500 g fijne groene boontjes 1 blaadje laurier 1 snuifje suiker 2 el olijfolie 400 g tomatenpassata 1 kl spaghettikruiden peper zout voor het gebraad 500 g restjes varkenskroon of gebraad (gebakken) voor de sabayon 4 mandarijnen 1 el honing 1 vanillestok 1 scheutje witte wijn 5 eidooiers 1 eidopje sinaasappellikeur vanilleroomijs 8 eidopjes suiker 16 eidopjes witte wijn ...