Resultaten voor ajuinsaus op grootmoederswijze
https://koken.vtm.be/recept/pittige-ajuinsaus
... Pittige ajuinsaus - Uien fijn snipperen en laten uitzweten in ganzenvet tot ze een goudbruine kleur hebben. Regelmatig roeren. Hoe beter ze uitgestoofd zijn, hoe beter de saus. Kalfsfond toevoegen en tot de helft laten inkoken. Voeg nu toe : een glas droge sherry en het ...
Receptjes.be - Recepten - Hoofdgerechten - Aardappelen met Ajuinsaus en Pekelharing
http://www.receptjes.be/recept_aardappelen_ajuinsaus_pekelharing.html
... Aardappelen met ajuinsaus en Pekelharing Dit is echt een recept uit de oude doos maar het smaakt nog even goed dan 50 jaar geleden; zeker op een koude winteravond. Mijn grootvader noemt dit gerecht "Patatte me Juntjessaus en Pekelerring". Ingredienten Voor 2 Personen: ...
Recept voor gebakken uier met ajuinsaus en puree | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gebakken-uier-met-ajuinsaus-en-puree
... af en draai ze door de passe-vite bij de melk en de boter. Voeg zout en nootmuskaat toe en meng voorzichtig door mekaar. maak de ajuinsaus: Schil de uien en halveer ze. Snijd rondom rond de buitenste stukjes eraf. Snijd de ui in fijne schijfjes. Smelt boter in een pan en bak de uien aan met een snuifje peper en zout tot ze beginnen te bruinen. Strooi er een snuifje suiker over. Voeg de kalfsfond toe, meng door elkaar en laat even zachtjes stoven. Voeg een paar druppels azijn toe voor een zoetzure toets. bak de uier: Kruid de voorgekook ...
Recept voor Fusilli met pancetta en ui | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/fusilli-met-pancetta-en-ui/
... alles aan de kook, bestrooi met zout en doe de pasta erbij. Laat alles gaarkoken. Giet de pasta met aardappelen af, en doe er de ajuinsaus met pancetta en tijm over. Goed roeren, parmezaankaas erbij, en kruiden met peper. Werk af met een scheutje olijfolie. Geniet van Fusilli met pancetta en ui ...
Witte en zwarte pens met rozemarijn rösti en taartje van appel en perzik | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/witte-en-zwarte-pens-met-rozemarijn-rosti-en-taartje-van-appel-en-perzik
... worden, en laat de pensen zachtjes bakken, 2 à 3 minuten aan elke kant. Serveer de fruittaartjes met de rösti, de pensen en de ajuinsaus. Ingrediënten 4 witte pensen 4 zwarte pensen 2 witte of gele perzikken snuifje suiker 1 kg aardappelen rozemarijn arachide-olie peper, zout en muskaatnoot 2 zoete ajuinen 250 ml bruine fond boter 1 th lepel witte wijnazijn ...
Jeroen Meus - Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/gehaktbrood-met-uiensaus-kropsla-en-gekookte-aardappelen
... oducten. Het is budgetvriendelijk en bovendien ideaal om creatief mee te zijn. Jeroens gehaktbrood met een eenvoudige, smaakvolle ajuinsaus en frisse sla zal gegarandeerd in de smaak vallen bij jong en oud. - 0. Verwarm de oven alvast op 170 °C. Neem een grote schaal en meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en een fijn geplet teentje look. 1. Kies een scherp mes en ...
Jeroen Meus - Gegrilde bakharing op roggetoast met appel, venkel en zure room - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/gegrilde-bakharing-op-roggetoast-met-appel-venkel-en-zure-room
... o; op de grill, om het op z’n Leuvens te zeggen. De bakharing is pure nostalgie. Vroeger werd de vis het liefst gegeten met ajuinsaus, maar er is zo veel meer mogelijk. De haring is een gezonde vette vis en dat maakt hem ideaal om op de barbecue te leggen.Deze ba ...