Resultaten voor abrikozenmoes
Carolines blog: Abrikoos - roomkaas babka
http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/08/abrikoos-roomkaas-babka.html
... met een deegroller op een werkvlak dat je licht met bloem hebt bestrooid uit tot een rechthoekige lap van 25 x 60 cm. Verdeel de abrikozenmoes erover en daarna verdeel je het roomkaasmengsel erover, laat 1 cm van alle kanten vrij. 7. Rol de lange zijden allebei naar het midden op. Vouw een derde deel over de rest en doe dat ook met de andere kant. Pak de rol op en draai voorzichtig beide zijden in tegenover gestelde richting. Kijk bij deze link hoe je het moet doen. Breng het deeg over in de bakvorm en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei dat je los geroerd hebt met een snuf zout. 8. Laat het deeg afgedekt 1½ - 2 uur rijzen. Verwarm de oven aan het einde van de rijstijd voor op 190'C. Bestrijk het brood nog een keer met het ei en verdeel de kruimellaag erover en druk zachtjes aan met je vingers. Zet de babka 50 minuten in de voorverwarmde oven en bak het goudbruin en gaar. 9. Haal uit de oven en laat 25 minuten afkoelen in het blik. Haal dan voorzichtig uit het blik, er zullen een paar kruimels afvallen (volgende keer doe ik in de breedte van het bakblik een stuk overhangend bakpapier, zodat je et brood er zo uit tilt) en laat helemaal afkoelen op een rooster. Bron: "Brown Eyed Baker" met stap voor stap foto's. Een babka is van orgine een gistcake zonder vulling, maar geglaceerd met vanille of chocolade die in Oost Europa met Pasen gegeten wordt. Er is ook een Joodse versie die meestal gevuld is met kaneel en chocolade en een kruimellaag heeft.Toen ik de foto langs zag komen op Foodgawker van deze babka en het recept las dat helemaal niet moeilijk leek, moest ik het maken. Het lijkt ingewikkeld, maar als je een beetje ervaring hebt met broodbakken en de kaneelbroodjes al eens gemaakt hebt, kan je dit ook. Het kost even tijd, maar dat is het helemaal waard. Het is een heerlijk zacht brood en in iedere snee proef je de abrikozen en de roomkaas. Erg lekker bij het ontbijt of bij een kopje koffie. Print Friendly Geplaatst door Caroline Brouwer op 19:10 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: abrikozen, babka, brood, cake, roomkaas ...