Resultaten voor aardbeienpudding
Aardbeien pudding met witte chocolade - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/aardbeien-pudding-witte-chocolade/
... im sum maakt, met een stoommandje of stoomoven. Vandaag laat ik je zien hoe je op het fornuis een heerlijke witte chocolade & aardbeienpudding maakt. Een supersimpel gerecht wat een perfect zomers dessert is. Je kunt er verse aardbeien voor gebruiken of aardbeien uit de diepvries. Net wat je hebt liggen! Instructies Pureer de aardbeien. Heb je geen staafmixer? Prak ze dan met een vork en haal ze door een zeef zodat je geen stukjes meer hebt. Meng in de steelpan de maïzena en de melk. Klop met een garde zodat je zometeen geen klontjes hebt. Zet de pan op middelhoog vuur, voeg de aardbeienpuree toe en breng de melk langzaam aan de kook. Draai het vuur uit en voeg de witte chocolade toe. Laat het circa 5 minuten afkoelen en giet de pudding dan in de schaaltjes. Laat op het aanrecht afkoelen en zet ze vervolgens een uur in de koelkast. Wanneer je de pudding gaat serveren, kun je deze garneren met aardbeien en munt. Advertorial - i.s.m. I-Kook ...
Recepten - Roomdessert met verse aardbeien en meringue
http://www.lekkervanbijons.be/recept/roomdessert-met-verse-aardbeien-en-meringue
... alf op met de garde. (Tot je een slagroom krijgt met de dikte van lopende yoghurt.) Schep het marscarponemengsel bij de lauwwarme aardbeienpudding en roer grondig met de garde. Schep er vervolgens de half opgeklopte room bij en roer opnieuw. Verdeel het dikke maar vloeibare mengsel over de coupes. Laat het lichtroze roomdessert (minstens) een uur afkoelen in de koelkast. Let op: Hou in elk glas voldoende ruimte vrij voor een laagje verse aardbeien en wat meringueschuim.Kort voor het serveren Spoel de verse aardbeien onder zacht stromend water. Laat de vruchten uitlekken. Verwijder de groene kroontjes en snij de vruchten in kwarten. TIP: Verwijder de kroontjes van de aarbeien pas nadat je de vruchten gewassen hebt. Zo behouden de vruchten al hun smaak. Klop het eiwit (dat je eerder opzij zette) tot een stevig schuim. Wie er de energie voor heeft gebruikt een garde maar het kan natuurlijk ook met de keukenmachine of een handmixer. Zodra het eiw ...
Jeroen Meus - Roomdessert met verse aardbeien en meringue - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roomdessert-met-verse-aardbeien-en-meringue
... op met de garde. (Tot je een slagroom krijgt met de dikte van lopende yoghurt.) 7. Schep het marscarponemengsel bij de lauwwarme aardbeienpudding en roer grondig met de garde. 8. Schep er vervolgens de half opgeklopte room bij en roer opnieuw. 9. Verdeel het dikke maar vloeibare mengsel over de coupes. Laat het lichtroze roomdessert (minstens) een uur afkoelen in de koelkast. Let op: Hou in elk glas voldoende ruimte vrij voor een laagje verse aardbeien en wat meringueschuim. 10. Spoel de verse aardbeien onder zacht stromend water. Laat de vruchten uitlekken. 11. Verwijder de groene kroontjes en snij de vruchten in kwarten. 12. Klop het eiwit (dat je eerder opzij zette) tot een stevig schuim. Wie er de energie voor heeft, gebruikt een garde maar het kan natuurlijk ook met de keukenmachine of een handmixer. 13. Zodra het eiwit schuimig wordt, voeg je een klein scheutje Roosvicee (vruchtensiroop) toe en de suiker. Meng alles met de garde of laat de machine draaien tot je een hagelwitte zoete meringue hebt. 14. Knip het tipje van de spuitzak. Steek er een ronde of gekartelde ‘douille’ in en vul de spuitzak met de verse meringue. 15. Neem de coupes met opgesteven pudding erbij. Leg in elk glas een flink laagje verse aardbeien. 16. Spuit volgens je eigen fantasie toefjes meringue over elk dessert. Het hele oppervlak mag ermee bedek ...