Resultaten voor aardappelwafels

Aardappelwafels | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/aardappelwafels

... aardappelwafels - Kook de aardappelen zacht en zorg dat ze goed uitgelekt zijn. Schud ze droog. Kruid met zout, peper en nootmuskaat en plet ze. Doe de bloem en het eitje erbij en roer goed door. Warm het wafelijzer op tot het gloeiend heet is. Smeer de puree op het wafelijzer ...

Aardappelwafels - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/aardappelwafels/

... ding. Nadat ik chocoladewafels maakte, heb ik hem weer veilig opgeborgen en hem nooit meer uit de kast gehaald. Tot nu, want.... aardappelwafels. Het perfecte idee om restjes aardappel(puree) op te maken! Qua vulling kun je natuurlijk enorm variëren, een andere kaassoort of zelfs meerdere kaassoorten, geblancheerde groentes, kruiden, noem het maar op. De wafels in dit recept zijn vrij basic en zijn dan ook goed te combineren met van alles. E ...

Pittige gebakken rijst - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/gebakken-rijst/

... ige gebakken rijst Met restjes kun je vaak nog hele lekkere gerechten maken. Ik maakte al eerder zalmkoekjes van restjes zalm, en aardappelwafels van restjes aardappelpuree. Van restjes rijst kun je heel fijn gebakken rijst maken! Hierbij bak je de rijst op met groente, ei en som ...

Jeroen Meus - Aardappelwafel met chorizosalade en cheddar - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardappelwafel-met-chorizosalade-en-cheddar

... boter. 7. Meng de aardappelen glad met de rest van het deeg in de keukenmachine. 8. Vet het wafelijzer in met wat olie. 9. Bak de aardappelwafels in het wafelijzer mooi goudbruin. 10. Maak de waterkers en de tuinkers schoon. 11. Snijd de lente-uien in fijne ringen. Hak de olijven fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. 12. Meng de waterkers met tuinkers, basilicumblaadjes, lente-uien, olijven en zongedroogde tomaten. 13. Brokkel er de cheddar bij.  14. Snijd de chorizo in reepjes en doe bij de salade. 15. Breng vlak voor het serveren op smaak met peper, zout, olijfolie en een likje sherryazijn. ...

Simpele broodpudding van restjes kerstbrood - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/broodpudding-kerstbrood/

... tdiner. De volgende dag hebben we lekkere sandwiches met kalkoen en cranberry compote gegeten en van de aardappelpuree maakten we aardappelwafels. Voor het kerstontbijt hadden we een heel lekker kerstbrood, maar, ook al was het niet zo'n groot brood met z'n tweeën is het lastig op te krijgen. En dus maakte ik er op tweede kerstdag nog een lekker dessertje mee: een broodpudding. Eigenlijk wentelteefjes, maar dan uit de oven. Superduper makkelijk! Zoals je ziet heb je maar 3 ingrediënten nodig! Doordat het brood spijs bevat wat we uitsmeerden over alle plannen brood is het meteen zoet genoeg en heb je geen extra suiker of smaakmakers nodig. En als je toevallig nog wat stoofpeertjes over hebt, is dit er superlekker bij. Dat hebben we namelijk ook even voor je getest met onze leftover stoofperen ;-). En zo heb je dus nog dagenlang plezier van je kerstdiner en kerstbrunch :-)! Wat is jouw ultieme tip om restjes van kerst op te maken? Instructies Verwarm de ov ...

Kerst zalm (allerlekkerste kerst hoofdgerecht!) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/kerst-zalm/

... ten voor bij de zalm: geroosterde wortels met chimichurri broccoli kroketten latkes (aardappel pannenkoekjes) geroosterde pompoen aardappelwafels Wat ga jij op tafel zetten tijdens de feestdagen? Beef Wellington, hele kip of toch liever een lekker stukje zalm? Probeer deze gebakken zalm uit de oven met o.a. verse kruiden, cranberry's en amandelen. Mega lekker en makkelijk te maken. En heb je nog restjes over? Dan kun je die prima in de koelkast op vriezer bewaren. Instructies Verwarm de oven voor op 160 C. Pak een groot vel bakpapier (twee keer zo groot als het stuk zalm). Leg de zalm op het bakpapier. Meng de olie met de olijfolie. Smeer de bovenkant van de zalm hiermee in en breng op smaak met peper en zout. Vouw dan helemaal dicht zodat de zalm helemaal verpakt is in papier. Bak de zalm in circa 20 minuten gaar (afhankelijk van hoe dik het stuk zalm is en hoe doorbakken je het wil. Een medium stuk is met 20 minuten helemaal doorbakken). Maak intussen de toppings. Doe de cranberry's met de sinaasappelsap in de pan en kook enkele minuten, tot de cranberry's groot en sappig zijn. Draai het vuur dan uit en schenk eventueel overgebleven sinaasappelsap weg. Hak de peterselie grof ...