Resultaten voor aardappelen noisette

Mijn Pop-Uprestaurant 2016: karnemelkpuree met garnaaltjes van Jan en Nele | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-pop-uprestaurant/recept/mijn-pop-uprestaurant-2016-karnemelkpuree-met-garnaaltjes-van-jan-en

... uiden en beurre noisette. Smelt boter op een zacht vuurtje tot het een beetje begint te kleuren. Dit is beurre noisette. Schil de aardappelen, snij in stukjes en stoom of kook ze gaar. Giet af. Warm karnemelk op. Meng met de aardappelen en stamp tot puree. Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Voeg eventueel een beetje beurre noisette toe. Zet een kookpot op het vuur met veel water. Breng aan de kook. Voeg een snuifje zout en een flinke scheut azijn toe. Zet het vuur wat zachter zodat het water net niet meer kookt. Doe het eitje in een tasje. Maak een draaikolk in het ...

Recept voor pladijs met knolselderpuree | njam!

http://www.njam.tv/recepten/pladijs-met-knolselderpuree

... bereiden: bak de pladijs: Fileer de vis en spoel af onder koud stromend water. Smelt de helft van de boter in de pan. Wentel de pladijs door de bloem en bak de vis eerst met de velkant naar beneden. Draai halverwege de gaartijd om. maak de knolselderpuree: Kook de knolselder ...

Jeroen Meus - Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en beurre noisette puree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-steenbolk-met-gestoofde-andijvie-en-beurre-noisette-puree

... n, zoals deze klassieke bereiding met andijvie en bijzondere puree. - Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en puree Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Doe er de laatste 5 minuten de eieren bij. Trek de bladeren van de andijvie. Spoel goed en laat uitlekken in een vergiet.Zet een pan voor de andijvie en een pan voor de vis op het vuur. Smelt in beiden een klont boter.Kneus en pel de knoflook. Snipper hem en plet met een mes. Bak hem in de boter ...

Toatjespap of karnemelkstampers | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/toatjespap

... Toatjespap of karnemelkstampers - Kook de aardappelen zacht en pureer ze goed. Doe er 2 dl melk bij en 100 g boter en roer goed door met een garde. Giet de karnemelk er al roerend bij. Warm dit zachtjes terug op tot net voor het kookpunt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. ...

Toatjespap | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/toatjespap

... Toatjespap - Kook de aardappelen zeer zacht en pureer ze goed. Doe er 2 dl melk bij en 100 g boter en roer goed door met een garde. Giet de karnemelk er al roerend bij. Warm dit zachtjes terug op tot net voor het kookpunt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Pocheer het ...

Jeroen Meus - Varkensmignonetten met bloemkool en dijonaise noisette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensmignonetten-met-bloemkool-en-dijonaise-noisette

... smaak geeft, houden veel mensen toch van een mager lapje. Jeroen serveert gebakken varkensmignonetten met een pan vol bloemkool, aardappelen en een beetje gebakken spek. Een rijkelijke lepel dijonaisesaus maakt er een bescheiden godenmaaltijd van. - 0. 1. 2. Haal de mignonettes tijdig uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatiuur komen. 3. Schil de aardappelen en ko ...

Eetplezier: Verwarring pommes rissolées en pommes carré

http://eetplezier.blogspot.be/2011/10/verwarring-pommes-rissolees-en-pommes.html

... ken aardappelblokjes nog niet geheel uitgekristalliseerd. Het sudderde door in mijn hoofd.In mijn droom was papa met koekenpan en aardappelen in de weer. Hij fluisterde: vierkant, vierkant!Verbaasd werd ik wakker. Hoe dom kan een mens zijn! Gelukkig stond de juiste benaming voor gebakken aardappelblokjes dus wél opgeslagen in mijn culinaire onderbewustzijn: pommes carré.Om daar gisteren niet op te kunnen komen ..... Beetje dom ....Om definitief een eind te maken aa ...

Jeroen Meus - Smeus van Meus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/smeus-van-meus

... Smeus van Meus - Geplette aardappelen met karnemelk, grijze garnalen en gebrande boter. Er zijn zoveel namen als manieren om deze klassieker te bereiden. Jeroen serveert zijn favoriete versie van smeus, inclusief gepocheerd ei. - Voor de smeus Spoel de aardappelen en kook ...

Jeroen Meus - Toast champignon met sint-jakobsnoot en hazelnoot - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/toast-champignon-met-sint-jakobsnoot-en-hazelnoot

... Toast champignon met sint-jakobsnoot en hazelnoot - Niets mis met een klassieke toast champignon uiteraard, maar met enkele gebakken coquilles Sint-Jacques til je dit gerecht pas echt naar een hoog niveau. De toast afwerken doe je à la minute, met wat postelein en beurre ...

Varkenskroontje met witte asperges

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkenskroontje-met-asperges-en-aardappelpuree-met-daslook

... Voeg de slierten asperge toe en kruid af met peper zout nootmuskaat en enkele druppels citroensap.    Kook de aardappelen in gezouten water. Giet ze af en laat even drogen in de pan.Smelt de helft van de boter in een diep pannetje.Hiermee ga je beurre noisette maken.Dit doe je door de boter te laten smelten tot ze ‘schuimt’.Schep een deel van het schuim af en verhit de boter verder tot ze een hazelnootachtige kleur krijgt.Let goed op dat je ze niet laat aanbranden.Werk de puree op met de melk de beurre noisette en de rest van de boter.Kruid af met peper nootmuskaat en zout.Voeg op het einde de fijngesneden daslook toe en roer om. Afwerking: schik de varkenssnede en asperges met de daslookpuree op het bord.Werk eventueel af met wat waterkersblaadjes.Serveer met wat druppels boter van bij de asperges. ...