Resultaten voor aardappelballetjes
Gehakt- en aardappelballetjes op een stokje en tomatendip | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gehakt-en-aardappelballetjes-op-een-stokje-en-tomatendip
... Gehakt- en aardappelballetjes op een stokje en tomatendip - Snij de tomaten in blokjes en laat inkoken samen met de tomatenpuree, ketchup en water. Kook de aardappelen gaar en haal door een passe-vite, kruid met peper en zout en meng met de eigelen. Laat de puree afkoelen en maak ...
Aardappelsoep met tomaat en dille - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/honig/aardappelsoep-tomaat-dille
... waardering7.3obv 9 waarderingen VoorgerechtVegetarischHollands Ingrediënten 1 pakje Honig Romige Lente-uisoep 200 g voorgekookte aardappelballetjes 2 tomaten 2 takjes verse dille, grof gehakt Bereiden Doe de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg al roerende 1½ liter koud water toe. Breng de soep aan de kook.Voeg de aardappelballetjes aan de soep toe. Laat de soep ...
Gnocchi met kip en broccoli - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/gnocchi-met-kip-en-broccoli/
... Gnocchi met kip en broccoli Begint bij jou een maaltijd met gnocchi steevast met een discussie over de uitspraak van deze aardappelballetjes? Hier in ieder geval wel ;-). (Mocht je het je nog afvragen [njokkie] dus). Hoe je het ook uitspreekt, het is een leuek variant op pasta. ...
Jeroen Meus - Gnocchi met venkelballen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gnocchi-met-venkelballen
... rkensgehakt dat je flink kruidt met venkelzaad.Dit type worst doet het fantastisch in een stevige tomatensaus die je met gnocchi (aardappelballetjes) maar net zo goed met pasta kunt serveren. Je kan ook zelf verse gnocchi maken. - 0. Zet een pot gezouten water op voor de gnocchi. 1. Duw het gehakt uit de worsten. 2. Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheutje olijfolie bij. Bak het gehakt in de pan en duw het plat met een vork. Er mo ...
Jeroen Meus - Preisoep met brandadeballetjes van kabeljauw - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/preisoep-met-brandadeballetjes-van-kabeljauw
... en toegegvoegd worden: kervel, peterselie, enz.Vorm kleine balletjes van de brandade. Laat wat boter smelten in een pan en bak de aardappelballetjes met brandade goudbruin in de boter.Haal de bouquet garni uit de soep, mix ze glad en kruid bij naargelang smaak. Voeg nu de aparte gehouden prei toe en breng de soep nog een laatste keer aan de kook.Schep een lepel soep in een bord en werk de soep af met de brandadeballetjes en een kringetje room. ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-peterseliekorst-aubergine-portosaus-en-pommes-noisettes
... rfect gebakken lamsvlees met een korst van peterselie, kaviaar van aubergines en een dieprode portsaus. En dat alles met gebakken aardappelballetjes en een kruidensalade met veldsla. - Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en de friteuse tot 170°C.Snijd de aubergines in twee en leg ze in een ovenschaal. Maak met je mes kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees. Pel de look, snijd de teentjes in plakjes en steek de plakjes in de inkepingen. Steek er hier en daar een ...
Videorecept voor Gevulde kwartel met amandelkroketjes | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/gevulde-kwartel-met-amandelkroketjes/
... uree eerst afkoelen voordat je er kleine balletjes van rolt.Klop het resterende ei los en meng met het overgebleven eiwit. Rol de aardappelballetjes door de bloem, dan in het ei en daarna in de amandelschilfers. Je kan de schilfers best even pletten vooraleer je de balletjes ermee paneert, zo blijven ze beter kleven.Bak nu de kroketjes in een friteuse op 160°C. Op een hogere temperatuur zullen de amandelen verbranden. Doe de fond in een pannetje, samen met de vijgenconfituur, het glas porto en eventueel nog wat rozijnen. Laat voor de helft inkoken.Dresseer de kwartels op borden en overgiet met de saus.Serveer met de kroketjes en witloof. Tip: Zelf kroketjes maken!1. Maak een puree. Gebruik hiervoor liefst bloemige aardappelen (bv. bintjes) en zeker geen melk of room, opdat ze niet zouden openbarsten.2. Rol de puree in de voor jou gewenste vorm. Rol ze eerst door bloem, dan door ei en ten slotte door paneermeel (of gebruik amandelschilfers of sesamzaadjes).3. Laat de kroketjes idealiter een uurtje rusten in de koelkast alvorens ze te frituren op 160° C.Je kan amandelkroketjes ook kant-en-klaar in de winkel kopen. • Voor extra malse en sappige kwartels bevochtig je ze tijdens het garen in de oven best geregeld met hun braadsap en gesmolten Solo. Gehakt kan je makkelijk op smaak brengen met je favoriete ingrediënten: noten, gedroogd fruit, feta, zongedroogde tomaten, rijst, …• In vuur en vlam: zoals je al hebt kunnen merken, is een bunsenbrander een enorm handig en veelzijdig keukenhulpje. Je kan er de achtergebleven pluimpjes van gevogelte mee afbranden, je kan er vlees mee dichtschroeien alvorens het verder te laten garen. De kleine varianten kan je in de meeste gespecialiseerde winkels vinden, de grote hou je echter beter voor in labo’s! Geniet van Gevulde kwartel met amandelkroketjes ...