Resultaten voor aardappel gratin met lamsgehakt jeroen meus

Jeroen Meus - Aardappelgratin met lamsgehakt en witte kool - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardappelgratin-met-lamsgehakt-en-witte-kool

... Aardappelgratin met lamsgehakt en witte kool - Een laagje lamsgehakt, aardappelen en gestoomde witte kool, dat zorgt voor een stevig en hartig gerecht. Superlekker comfortfood voor een herfstige avond. - Doe de melk met de room in een steelpan. Kruid royaal met peper, zout ...

Gratin van aardappel, gehakt en kaas

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gratin-van-aardappel-gehakt-en-passendale

... gratin van aardappel, gehakt en Passendale - Een finishing touch van een ovenschotel is vaak de kaas. In deze gratin gaat de eer naar Passendale. - Verwarm de oven voor op 170°C.Bekleed een springvorm met bakpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik er gaatjes in met ...

Jeroen Meus - Gratin dauphinois - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gratin-dauphinois

... le kruiden hun smaak afgeven aan de room en de melk. Het mengsel mag heet worden, maar laat het niet uitbundig koken. 3. Schil de aardappelen en snij ze vervolgens in dunne plakjes van ongeveer 3 millimeter. Gebruik hiervoor een Chinese of klassieke mandoline of snij de plakjes zorgvuldig met een scherp aardappelmesje. 4. Verwarm de oven voor tot 160 °C. 5. Smelt een klontje boter en smeer hiermee met behulp van een keukenborsteltje de binnenzijde van de ovenschaal in. Schik er de aardappelschijfjes in, geschrankt over elkaar net zoals dakpannen. Werk in lagen, tot de schaal voor twee derde gevuld is. 6. Zeef het hete mengsel van melk en room. Schenk het over de aardap ...

Gezondere aardappel gratin met spruitjes » Kokerellen Snel, gezond en makkelijk!

https://www.kokerellen.be/aardappel-gratin/

... en bijlange niet alle kruiden uit het recept. Dus zoals altijd ging ik dan maar zelf experimenteren. Met deze heerlijke gezondere aardappel gratin met spruitjes als variant. Ik gebruik in dit recept 500g aardappelen (iets minder dan je standaard zou nemen) en 1000g spruitjes om lekker veel groenten binnen te krijgen. Spruitjes vullen enorm en zijn geweldig voedzaam dus je zal zéker niet met honger van tafel gaan. Je kan trouwens ook gerust de aardappelen bijvoorbeeld door bloemkool vervangen om zo een volledige groeten gratin te maken. De saus voor deze aardappel gratin maken we met wat gemalen kaas (des te sterker de smaak, d ...

Aardappel gratin met champignons | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/aardappel-gratin-met-champignons/

... aardappel gratin met champignons Maak eens een lekkere aardappel gratin met champignons. Een perfect bijgerecht voor de kerstdagen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd ze in hele dunne plakjes en snijd ook de champignons en dunne plakjes (je ...

Jeroen Meus - Varkenskroon met picklesmousseline, boontjes en gratin - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenskroon-met-picklesmousseline-boontjes-en-gratin

... nskroon met picklesmousseline, boontjes en gratin - Dagelijkse kost gaat klassiek in de vorm van een geroosterde varkenskroon met aardappelgratin en gestoofde boontjes. Wat een feest! - Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en laat het vlees op temperatuur komen. Schil verv ...

Groente gratin met courgette en zoete aardappel | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/groente-gratin/

... zet je echt een feestje op tafel. Een lekker, makkelijk en vegetarisch recept. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd de zoete aardappels, courgette en tomaten in dunne plakjes. Meng in een kom of maatbeker de slagroom, Provençaalse kruiden en een snufje zout en peper. Vet een k ...

Jeroen Meus - Lasagne met lamsgehakt, gebakken aubergine en schapenkaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lasagne-met-lamsgehakt-gebakken-aubergine-en-schapenkaas

... Lasagne met lamsgehakt, gebakken aubergine en schapenkaas - Lekker eten is een goede oplossing voor de maandagblues! jeroen gaat vandaag aan de slag met lamsgehakt, gebakken aubergines en schapenkaas om er een zalige lasagne van te maken. - Laat een flinke scheut olie heet ...

Jeroen Meus - Puntpaprika’s met lamsgehakt, feta en couscous - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/puntpaprikas-met-lamsgehakt-feta-en-couscous

... Puntpaprika’s met lamsgehakt, feta en couscous - jeroen geeft altijd de voorkeur aan groenten van lokale telers. Dat geldt ook voor de rode zoete puntpaprika’s die hij in dit recept opvult met pittig gekruid lamsgehakt en fetakaas. Een lekker zuiders gerecht met Belgische ...

Jeroen Meus - Gratin met wijting en spinazie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gratin-met-wijting-en-spinazie

... lassieke gratin dauphinois en wijting ‘Florentine’. De uitkomst is een lekkere gegratineerde ovenschotel met vis, spinazie en aardappelschijfjes. gratin dauphinois à la Florentine. - Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.Neem een kookpot en giet er de melk en de room in.Voeg de gekneusde gepelde teentj ...