Resultaten voor zarzuela jeroen meus

Zarzuela | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zarzuela

... zarzuela - Zet een hoge stoofpan op een hoog vuur en warm de olijfolie op. Snij de ajuin en paprika in grote ringen of stukken en leg in de pan. Snij de tomaten in grote stukken en doe ze mee in de pan. Snij de look in fijne schijfjes en voeg toe. Doe de tijm en laurier ...

Sas Kookt!: Zarzuela

http://saskookt.blogspot.be/2010/09/zarzuela.html

... rode chili, zonder zaadjes en in plakjes (ik nam 1 peper voor de dubbele portie en vond dat pikant genoeg)1 dl witte wijn Voor de zarzuela:500 g pijlinktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden500 g stevige vis (ik nam de helft kabeljauwfilet en de helft zwaardvis, maar de kabeljauw viel wel wat uit elkaar bij het bakken)8 scampi's of gamba's, gepeld (in nam grote tijgergarnalen uit de diepvries)een beetje bloem (ik gebruikte glutenvrije bloem van Schär)olijfolie2 uien, gehakt1 blik tomatenblokjesbeetje droge sherrybeetje whisky, brandy of rum (ik gebruikte whisky)2 blaadjes laurier1 tl saffraan (vond ik te veel, ik gebruikte 4 capsules voor de dubbele portie)2 tenen look10 geroosterde amandelen (ik gebruikte amandelschilfers die ik even geroosterd had in een pan met anti-aanbaklaag)2 beschuiten (ik gebruikte 6 glutenvrije beschuiten van Schär voor de dubbele portie)zout en cayennepepergehakte bladpeterselie (had ik gekocht, maar ben ik er vergeten bij doen, niemand heeft het gemerkt :))partjes citroen (idem als de peterselie, zou er wel lekker bij geweest zijn)Fruit voor de mosselfumet de uit, chili en look een paar minuten in olijfolie in een grote kookpot.Voeg de mosselen toe, verhoog het vuur en giet de witte wijn bij de mosselen.La ...

Jeroen Meus - Zuiderse vissoep met zeewolf - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zuiderse-vissoep-met-zeewolf

... met zeewolf - Op de laatste dag van het seizoen kookt jeroen buiten en nodigt hij de buren uit. Hij maakt een zuiderse vissoep of zarzuela klaar die alle smaken van zon en vakantie in zich heeft. jeroen bakt de gamba’s in hun pantser zodat ze hun smaak afgeven. Dan maakt hij de vis ...

Zarzuela: Spaanse vissoep met schaaldieren en vis | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/zarzuela-spaanse-vissoep-met-schaaldieren-en-vis

... Bereiding  Snij de uien fijn. Net zoals de venkel, gele paprika’s, tomaten en look. Vet je pan in met olijfolie (8-tal eetlepels). Verhit de pan. Fruit de look en ui. Blijf roeren zodat de look niet aanbakt.  Voeg 4 laurierblaadjes, tijm en saffraan toe. Voeg de venkel ...

Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje

... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...

Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood

... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa ...

Jeroen Meus - Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-meus-met-frietjes-en-kropsla

... Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dit is weer echte degelijke Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft! Speciaal voor de verjaardag van zijn papa deelt jeroen een klassieker zoals die vroeger bij hem thuis op tafel verscheen: een stoofpot van konijn ...

Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise

... Mayonaise - Voortaan alleen nog maar verse mayonaise! jeroen legt uit hoe je op de klassieke manier mayonaise maakt met een klopper, op basis van mosterd.Je zal merken dat mayonaise erg makkelijk te bereiden is. Maak er dus best niet te veel van, want verse mayonaise ...

Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0

... Roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - Roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je ...

Jeroen Meus - Mayonaise voor 300 man - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise-voor-300-man

... Mayonaise voor 300 man - Zelf mayonaise maken is een koud kunstje. Mayonaise maken voor 300 man is niet veel moeilijker. jeroen kruipt in de grootkeuken en gaat aan de slag met 20 eieren. Serveer deze klassieke saus met die andere Vlaamse klassieker: stoofvlees-friet! ...