Resultaten voor wokken met soyascheuten : dagelijkse kost

Wokken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/wokken

... wokken - Kook de noedels en giet af. Snij alle groenten klein. Snij ook de kip in gelijke grote blokjes. Maak de wok goed heet, doe er olie in en wacht tot deze goed warm is. Doe er de kippenblokjes in, als deze zijn aangebakken doe je er de wortel bij en dan iedere ...

Jeroen Meus - Mosselen in de wok - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-in-de-wok

... t vanaf de maanden september en oktober. Naast alle mogelijke traditionele bereidingswijzen, kan je de populaire weekdiertjes ook wokken. Jeroen serveert ze als een origineel voorgerecht, met een Aziatisch tintje. Maak er gerust een dubbele portie van en serveer de mosselen als hoofdgerecht met gekookte of gestoomde rijst. - 0. Bereid alle ingrediënten voor en verzamel ze in ap ...

Jeroen Meus - Gewokte noedels met paddenstoelen, kip en ei - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gewokte-noedels-met-paddenstoelen-kip-en-ei

... els met paddenstoelen, kip en ei - ‘Hoe heter hoe beter’ klinkt als een smakelijkeloze T-shirtslogan, maar als het op wokken aankomt is dit de essentie van de zaak. Bereid vooraf alle ingrediënten voor en bak ze nadien kort en krachtig. Wok bovendien geen te grote ho ...

Jeroen Meus - Noedelsalade met gewokt rundvlees en andijvie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/noedelsalade-met-gewokt-rundvlees-en-andijvie

... vale ringen) en doe ze bij de andijvie. 11. Spoel de koriander, en scheur de blaadjes boven de kom met sla. 12. Nu kan je stilaan wokken. Spoel de sojascheuten schoon en laat ze voldoende uitlekken. 13. Schil de rode paprika met een dunschiller. Breek de vrucht open en verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in dikke repen. 14. Controleer de shiitake en snij eventueel het taaie steelstukje van de paddenstoelen weg. 15. Breng water aan de kook om de rijstnoedels te garen. Controleer de verpakking om de correcte werkwijze en de gaartijd te kennen. 16. Doe de noedels in een ruime schaal of pot, schenk het kokende water erover zodat ze kunnen garen. Laat de noedels nadien goed uitlekken. 17. Verhit je wok op een stevig vuur, want wokken staat voor kort en krachtig bakken. Giet een scheut olie met een neutrale smaak in de wok. Gebruik bv. arachideolie en wacht tot ze dampt. 18. Schep de reepjes entrecote uit de marinade en schroei het vlees kort in de gloeiend hete olie. Kijk wel uit dat de marinade die rond het vlees kleeft niet verbrandt. Voeg minder dan een minuut later de shiitake toe. Vermijd dat de vlam in de pan slaat, want dat helpt de smaak om zeep. 19. Vervolgens zijn de reepjes paprika en de sojascheuten aan de beurt. Schud de inhoud van de pan op en wok alle groenten kort, zodat ze beetgaar blijven. 20. Schep de warme noedels bovenop de verse salade. Druppel er een beetje olie overheen (slaolie of olijfolie), zodat de noedels niet kleverig worden. 21. Giet de hele inhoud van de wok daarbovenop. 22. Meng de gewokte groenten met gemarineerd rundvlees doorheen de sla met noedels. 23. Zet de schotel op tafel en vul de borden. ...

Jeroen Meus - Wok met varkensblokjes 'zoetzuur' - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wok-met-varkensblokjes-zoetzuur

... warten en snij het taaie hart weg. Snij de sappige stukken ananas in dobbelstenen. De stukken ananas die je niet nodig hebt om te wokken, kan je bewaren als tussendoortje of als gezond dessert. 11. Verhit een pan op een stevig vuur en rooster de cashewnoten. Schud de pan regelmatig op zodat de noten niet verbranden. Na zo’n 5 minuten is de klus geklaard. 12. Doe de geroosterde noten in de vijzel en stamp ze even. 13. Pel de look en plet de teen tot pulp. 14. Plaats de wok opnieuw op een stevig vuur. Schenk er nog een scheutje olie in. 15. Bak de reepjes paprika, de stukjes lente-ui, de sluimerwten en de pittige snippers chilipeper in de hete olie. Voeg na een paar minuten de verse ananas en de lookpulp toe. 16. Doe de stukjes gebakken varkenshaas opnieuw in de wok en meng ze met de groenten en de ananas. 17. Schil het stukje gember en rasp het rechtstreeks in de sissende wok. Voeg ook de gestampte cashewnoten toe. 18. Roer in de wok en schenk er de sojasaus, de balsamico en de honing bij. Voeg ook een zuinige scheut sesamolie toe voor een geroosterde smaak. Proef tussendoor even, zodat je een mooie balans van smaken krijgt. 19. Laat het hele gerecht nog kort bakken en serveer het recht uit de wok bij een portie gekookte rijst. 20. Pluk wat koriander en scheur de blaadjes van het kruid over elk bord. ...

Jeroen Meus - Scampi met currysaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/scampi-met-currysaus

... oentjes in de wok. Laat ze een minuutje bakken en schep er dan een portie rijst bij en een deel van de scampi. Schenk tijdens het wokken een beetje sojasaus in de pan en roer. Bak 4 tot 5 minuten. 13. Giet over elke portie enkele lepels milde currysaus en serveer. ...

Jeroen Meus - Gebakken rijst met omelet en verse groenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-rijst-met-omelet-en-verse-groenten

... Gebakken rijst met omelet en verse groenten - Een gezonde portie gebakken rijst met verse groenten en omelet. Roerbakken of wokken gaat heel snel en is ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken. Simpel, snel en boordevol vitaminen! - De voorbereiding Kook de wilde ...

Jeroen Meus - Pittig rundvlees in de wok met rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pittig-rundvlees-in-de-wok-met-rijst

... em de tijd om alle groenten fijn te snijden. Verzamel ze op een groot bord of een schaal. Zo kan je straks in alle comfort ‘wokken’. 12. Pel de sjalot. Snij ze eerst overlangs in twee en vervolgens in fijne lange reepjes. 13. Schil het stukje gember. Snij de knol eerst in lucifers, en vervolgens in piepkleine stukjes. Te grote stukken gember zijn te vezelig. 14. Schil de wortelen en snij ze in 2 of 3 gelijke stukken. Snij de stukken wortel eerst in fijne schijfjes en vervolgens in lucifers. 15. Snij het groene loof van de lente-uitjes in fijne ringen. Hou ook de sojascheuten bij de hand. 16. Pel de look en hak de tenen fijn. Plet de look tot pulp. 17. Zet de wok op een stevig vuur. Laat de grote pan voldoende lang voorverwarmen. Wil je geslaagd wokken, gebruik dan een gloeiend hete pan. 18. Los intussen wat maiszetmeel (maizena) op in een beetje water. 19. Giet een scheut mais- of arachideolie in de hete wok en bak daarin de reepjes gemarineerd rundvlees.TIP: Wat is de beste olie om te wokken? Gebruik een olie die neutraal smaakt en hoge temperaturen de baas kan, bv. mais- of arachideolie. 20. Voeg na een dikke minuut de fijne reepjes wortel toe. Deze groente is eerst aan de beurt, want ze is de taaiste. 21. Schud de inhoud van de wok enkele keren op (of roer) en voeg een minuut later de gember, de sjalot en de look toe. Schenk er het opgeloste maiszetmeel bij, roer en laat de hele inhoud van de wok een paar minuten bakken. Het zetmeel zorgt voor een glazig mals laagje rond al het lekkers dat in de pan ligt én het zorgt voor wat binding. 22. Voeg tenslotte de sojascheuten en de rondjes lente-ui toe en roer. Deze groenten hebben maar heel even warmte nodig. Zo blijven ze knapperig. 23. Serveer het wokgerecht in diepe borden of eetkommen. Begin met enkele lepels van de basmatirijst met sesam en verdeel er het gewokte vlees met groenten over. 24. Scheur korianderblaadjes, strooi de snippers bovenop de bereiding en voeg naar smaak nog een beetje zwart sesamzaad toe. ...

Jeroen Meus - Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-pickleskorst-en-andijviestoemp

... Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! Jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en v ...

Jeroen Meus - Wok met varkensreepjes en roerei - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wok-met-varkensreepjes-en-roerei

... Wok met varkensreepjes en roerei - In Thailand worden dit type streetfood verkocht in kleine kraampjes langs de straatkant. wokken of roerbakken gaat immers snel. Het is ideaal als je een avond weinig tijd hebt en toch gezond wil eten. De woksaus die je aan het einde ...