Resultaten voor vleessalade

Recepten - Tomaat met zelfgemaakte vleessalade en toast

http://www.lekkervanbijons.be/recept/tomaat-met-zelfgemaakte-vleessalade-en-toast

... ees onder de geprakte eieren. Snipper de opgelegde uitjes en augurken zeer fijn. Let wel, je mag gerust nog stukjes proeven in de vleessalade. Spoel de platte peterselie en snipper de blaadjes zo fijn mogelijk. Meng alle ingrediënten samen tot een smeuïge rijkelijke vl ...

Jeroen Meus - Tomaat met zelfgemaakte vleessalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomaat-met-zelfgemaakte-vleessalade

... Tomaat met zelfgemaakte vleessalade - We maken het onszelf vaak gemakkelijk en dus kopen we boterhamslaatjes kant-en-klaar. Misschien loont het de moeite om een keer zelf vleessalade te maken. De salade smaakt heerlijk in uitgeholde tomaten met toast, maar je kunt ze net ...

Jeroen Meus - Hammousse en witte asperges met briochetoast - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hammousse-en-witte-asperges-met-briochetoast

... ang de jus op. Dat wordt je hammousse. Laat de jus een beetje opstijven in de koelkast. Gebruik de overschot van het vlees om er vleessalade van te maken (zie EXTRA). Klop de room op tot yoghurtdikte. Spatel hem voorzichtig door de afgekoelde jus en laat opstijven in de koelkast. De asperges en de afwerking Schil de asperges met een dunschiller en zet ze op in koud water met een snuif zout. Breng aan de kook. Zet het vuur uit maar laat de asperges in het water liggen. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Smelt een klontje boter in een steelpan. Snijd dikke toasten van het brood. Snijd ze in driehoeken en leg ze op een bakplaat. Smeer ze in met gesmolten boter. Zet de toasten in de oven. Vul een maatbeker met heet water. Zet er een lepel in. Giet de asperges af en laat ze uitlekken op een schone keukenhanddoek. Verdeel de asperges over de borden. Droog de lepel af. Maak met behulp van de warme lepel een quenelle hammousse en leg ze naast de asperges. Werk af met een toefje tuinkers en leg er een toast bij. EXTRA: vleessalade Meng het vlees met de mayonaise. Mix de augurken, zilveruitjes en kappertjes kort in de hakmolen. Meng ze door het vl ...

Jeroen Meus - Apero toasten met drie toppings - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/apero-toasten-met-drie-toppings

... maakt Jeroen drie verschillende toppings om zuurdesemtoast mee te beleggen. Als eerste een topping met bouilliesalade (een soort vleessalade), vervolgens een toastje met zalm en eiersalade en tot slot een vegetarische variant met broccolicrème en geitenkaas. Misschien zag je het op televisie, maar de bouillon die Jeroen voor de bouilliesalade gebruikt, maakte hij de dag voordien zelf klaar. Het re ...

Dressings | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/dressings/

... kruiden (dille, marjolein, platte peterselie, bonenkruid) fijnsnijden en door een kopje FD roeren. Heerlijk over groene sla, bij vleessalade of bij vis. Mierikswortel Een kopje FD met 1 tl gehakte mierikswortel (potje supermarkt) en 2 druppels tabasco. Over een koude vl ...

Dressings | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/?page_id=1188

... kruiden (dille, marjolein, platte peterselie, bonenkruid) fijnsnijden en door een kopje FD roeren. Heerlijk over groene sla, bij vleessalade of bij vis. Mierikswortel Een kopje FD met 1 tl gehakte mierikswortel (potje supermarkt) en 2 druppels tabasco. Over een koude vl ...

Jeroen Meus - Koude salade van soepvlees, rode biet en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koude-salade-van-soepvlees-rode-biet-en-aardappelen

... eine augurken in fijne rondjes. De zure zilveruitjes snij je middendoor. Meng de brokjes groente doorheen het vlees. 14. Proef de vleessalade en voeg naar smaak extra peper en zout toe. 15. Snij de aardappelen in de schil in hapklare partjes. 16. Neem een ruime schaal om de salade in te serveren. Doe er alvast de partjes aardappel in. 17. Schil de gare orde bieten en snij ze in hapklare partjes. Leg de stukken biet tussen de stukken aardappel. Tip: Kijk uit met het sap van de rode bieten: het vlekt hardnekkig. 18. Pel de sjalot en snij ze overlangs in lange kwartjes. Snij elk kwartje nog eens in flinterdunne reepjes. Grote stukken rauwe sjalot zijn niet smakelijk in de salade, dus snij ze zo fijn mogelijk. Strooi de sjalotreepjes bovenop de bietjes met aardappel. 19. Spoel de appel en snij de vrucht in kwartjes. Snij het klokhuis weg en verdeel elk kwartje fruit in fijne plakjes. Leg ze in de serveerschaal. 20. Spoel een flinke hoevelheid platte peterselie en snipper de blaadjes fijn. Maak ook de veldsla schoon en laat ze uitlekken. 21. Schep het zuur gemarineerde vlees bovenop de salade en werk ze af met een restje vinaigrette, de groene snippers peterselie en de veldsla. 22. Meng de salade voorzichtig met een slabestek. ...