Resultaten voor vleespastei

Vleespastei | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vleespastei

... rand van de taartvorm. Maak tenslotte over de volledige breedte en lengte van de taart gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen. De vleespastei gaat nu 40 min. lang in een voorverwarmde oven van 190°. Ingrediënten 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg 125 gr gekookte ham (dik gesneden) enkele takjes peterselie 1 ui 1 ei 400 gr lamsgehakt (restje, reeds gebakken) 3 teentjes look peper & zout nootmuskaat enkele wortelen ...

Jeroen Meus - Smeerpaté van kippenlever - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/smeerpate-van-kippenlever

... n voeg ook de andere helft boter en de gestoofde snippers sjalot met kruiden toe. Laat het toestel draaien tot je een fijngemalen vleespastei krijgt. 9. Proef en kruid de gemalen levers met een beetje peper van de molen en een snuifje zout. (Voeg eventueel een beetje geraspte nootmuskaat toe.) Laat de machine nog een halve minuut draaien. 10. Schep de leverpastei in een grote (klassieke) zeef en wrijf het mengsel erdoorheen met de bolle zijde van een lepel. Alle taaie stukjes en kruidensnippers die in de zeef achterblijven gooi je nadien weg. 11. Schep de leverpastei in de bokaal. (Of verdeel ze over meerdere kleinere bokaaltjes.) 12. Klaar de gesmolten boter door de melkeiwitten weg te scheppen. De heldere boter zal de pastei ‘verzegelen’ zodat er geen zuurstof bij de paté kan. 13. Schenk met behulp van de bolle kant van een lepel een laagje heldere boter ( +- 1 centimeter dik) bovenop de smeerpaté. 14. Zet de paté van kippenlevers koel en laat de bereiding in alle rust opstijven. Reken hiervoor een paar uur. 15. Het laagje gestolde boter hoef je niet te gebruiken bij het serveren. Het dient enkel ter bescherming van de smeerpaté. 16. Voorzie vers brood naar keuze en serveer de paté met zure augurkjes en zilveruitjes. ...