Resultaten voor terrine vis jeroen meus

Terrine van kop met peterselie en look | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/terrine-van-kop-met-peterselie-en-look

... kjes kop. Doe de peterselie en de fijngehakte kappertjes erbij en bevochtig met de jus. Breng op smaak met peper en zout. Laat de terrine een nacht opstijven. Serveer met bruin brood en mosterd. Ingrediënten 1 terrine van kop 2 sjalotten 2 teentjes look 4 el fijngehakte peterselie 1 el kappertjes boter jus van kop (hoofdkaas of zult) ...

Terrine van foie gras | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/terrine-van-foie-gras

... er voorzichtig uit. Doe de lever in een kom en giet de cognac en porto erbij. Kruid met peper en zout. Leg aluminiumfolie in een terrinevorm. Leg de gekruide lever in de terrine en druk aan. Vouw de aluminiumfolie dicht. Zet de terrine in een schaal met warm water (au bain marie). Zet in een voorverwarmde oven van 100° ...

Terrine van hert | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/terrine-van-hert

... peper, zout en wiskey toe en meng alles door elkaar met de handen. Voeg de afgekoelde bouillon toe en meng goed door. Bekleed de terrinevorm met de vetbanden. Giet het vlees erin en vouw de vetbanden dicht. Leg rozemarijn, laurier, salie en tijm er bovenop. Sluit de terrine met het deksel. Giet warm water in een bain-marie schotel en zet de terrine erin. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 140° ...

Terrine van konijn

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/456/terrine-van-konijn-1

... l in en daarop de helft van de wortelstaafjes en de gemarineerde konijnreepjes. Herhaal dit en eindig met gehaktmengsel. Bedek de terrine met bakpapier op maat en daarover aluminiumfolie. Zet de terrine in een schaal met warm water en bak ze anderhalf uur in de oven. Laat afkoelen. ...

Recept voor terrine van wilde paddenstoelen met gekonfijte prei | njam!

http://www.njam.tv/recepten/terrine-van-wilde-paddenstoelen-met-gekonfijte-prei

... bereiden: maak de terrine: Hak de levertjes fijn met de sjalotten en de kruiden. Doe er de madera bij, voeg de drie soorten gehakt toe, meng goed en zet opzij. Bak de schoongeborstelde paddenstoelen op hoog vuur in het ganzenvet. Houd een paar mooie exemplaren apart ...

Terrine van ganzenlever | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/terrine-van-ganzenlever

... is. Zet in de koelkast gedurende 3 uur om op te stijven. Doe in een ovenschaal water en zet deze op het vuur, kook het water. De terrine staat ondergedompeld in de ovenschaal. Per kg moet hij 45 minuten koken. Ingrediënten suiker Vanillemolentje zout peper 2 ganzenlevers (500gr / stuk) ...

Terrine van kreeft | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/terrine-van-kreeft

... Klop de room op met een staafmixer en giet dit bij het mengsel en roer voorzichtig tot het een geheel vormt. Leg bakpapier in een terrinevorm en giet het mengsel in de vorm en laat een nacht opstijven in de koelkast. Dresseer de borden met wat sla en een paar halve k ...

Terrine van courgettes, broccoli en gesmolten geitenkaas | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/terrine-van-courgettes-broccoli-en-gesmolten-geitenkaas

... terrine van courgettes, broccoli en gesmolten geitenkaas - Courgettes in 4 snijden in de lengte, pitjes uithalen, in gelijke stukjes snijden en krokant bakken in olijfolie met 1 teentje geperste look en peper en zout. Broccoli onderdompelen in kokend water met zout. Eitjes ...

Aan tafel met Tanja: Terrine de Campagne

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/12/terrine-de-campagne.html

... el een keer onder de aandacht brengen, in ieder geval staat het symbool voor de goede Franse burgerkeuken uit de 19e eeuw.Voor de terrine heb je het volgende nodig: 1 kg vleesfarce (ik heb 250 gram kalfslever, 350 gram zeer vet varkensvlees, 300 gram schouderkarbonade en 100 gram gerookt ontbijtspek gebruikt). Verder heb je aan vlees lange plakken vetspek nodig om de terrine mee te bekleden, zeg royaal 200 gram. Voorts: 1 teen knoflook, 1 ui, enkele takjes peterselie, 1 glas rode wijn, ...

Pompoen recept - Warme pompoen terrine met chutneysaus - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/pompoen/warme-pompoen-terrine-chutneysaus

... Warme pompoen terrine met chutneysaus 6 personen 25 min voorbereiden 30 min bereiden 0 min wachten waardering7.0obv 3 waarderingen VoorgerechtVegetarischOverige keukens Ingrediënten 40 g boter 450 g pompoen, in stukjes 1 eetlepel milde Indiase currypasta 3 eieren 150 ...