Resultaten voor st. jacobsnoten

Sint-jakobsnoten met mozzarella, zuurdesem en linzen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/sint-jakobsnoten-met-mozzarella-zuurdesem-en-linzen

... Sint-jakobsnoten met mozzarella, zuurdesem en linzen - Sint-jakobsnoten met mozzarella, zuurdesem en linzen - Linzen 1 nacht laten weken in water.Sjalot look en piment fijn snipperen en licht aanstoven in olijfolie.Linzen laten uitlekken en bij de aangestoofde ...

Sint-jacobsnootjes met kreeftenjus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/sint-jacobsnootjes-met-kreeftenjus

... Sint-jacobsnootjes met kreeftenjus - Snijd de venkel flinterdun en leg die op ijswater, zo wordt de venkel krokant. Hou wat restjes venkel apart voor de saus. Snij een sjalotje en look fijn. Verhit wat olijfolie en fruit hierin de fijngesneden sjalot, look en de rest ...

Jeroen Meus - Carpaccio van Sint-Jacobsnoten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carpaccio-van-sint-jacobsnoten

... zout. Roer en proef het sausje. Voeg naar smaak extra limoensap of mierikswortel toe. 8. Plaats het sausje tussendoor in de koelkast. 9. Spoel de blaadjes (en de fijnste steeltjes) van de waterkers schoon. Doe voorzichtig want dit is een tere groente. 10. Pluk de fijne takjes waterkers los en bewaar ze in een kom met ijswater. 11. Schil het stuk daikon met de dunschiller en snij de dikke witte radijs in stukken van zo’n 6 centimeter lang. 12. Snij de bleke radijs eerst in flinterdunne plakjes en vervolgens in uiterst fijne reepjes. (julienne) 13. Een tijdbesparend alternatief is de daikon raspen. Let wel, het resultaat is dan iets minder verfijnd. 14. Bewaar ook de reepjes daikon in de kom met gekoelde waterkers. 15. Schep een lepel van de frisse zure room op elk plat bord. Wrijf de room met de bolle zijde van een lepel open, tot een cirkel van zo’n 10 tot 12 centimeter diameter. 16. Dep de gekoelde Sint-Jacobsnootjes droog. 17. Snij de zeevruchten met een fijn en vlijmscherp mes in flinterdunne - bijna doorschijnende - ronde plakjes van zo’n 2 millimeter dik. 18. Schik de plakjes rauwe Sint-Jacobsnootjes in cirkelvormen op het laagje van het roommengsel. 19. Laat (een deel van) de reepjes daikon en de frisse waterkers uitlekken, en verzamel de groenten in een mengschaal. Druppel er een zuinig beetje fijne olijfolie en limoensap over. Voeg ook een bescheiden snuifje zout en een beetje peper toe en meng het slaatje voorzichtig. 20. Strooi ook een kleine hoeveelheid peper van de molen en een zuinig beetje grof zout over de zeevruchten. 21. Verdeel een portie van het wit-groene groenteslaatje bovenop de coquilles. 22. Druppel er tenslotte een beetje fijne olijfolie overheen. 23. Serveer meteen. ...

Jeroen Meus - Carpaccio van sint-jacobsschelp met ponzuvinaigrette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carpaccio-van-sint-jacobsschelp-met-ponzuvinaigrette

... Carpaccio van sint-jacobsschelp met ponzuvinaigrette - Een carpaccio van sint-jacobsnootjes met een Aziatische dressing en een frisse salsa. - Neem een lepel, een (lang) vlijmscherp mes en een ruime kom. Wrik de schelp een klein beetje open en plaats het mes vlak ...

Jeroen Meus - Carpaccio van sint-jacobsschelp met ponzuvinaigrette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carpaccio-van-sint-jacobsschelp-met-ponzuvinaigrette

... Carpaccio van sint-jacobsschelp met ponzuvinaigrette - Een carpaccio van sint-jacobsnootjes met een Aziatische dressing en een frisse salsa. - Neem een lepel, een (lang) vlijmscherp mes en een ruime kom. Wrik de schelp een klein beetje open en plaats het mes vlak ...