Resultaten voor sausen

Jeroen Meus - Visfumet - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/visfumet-0

... Visfumet - Een lekkere visfumet is ideaal voor vissoepen, -sausen en consommé. Maak sowieso een ruime hoeveelheid. Net als andere bouillons en fonds kan je visfumet invriezen per portie. - Visfumet Stoof stukken grofgesneden ui en bleekselder in een beetje bruisende ...

Salade met eendenborst, avocado en tomaat | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/salade-met-eendenborst-avocado-en-tomaat

... brood en toast. Pel de tomaten en ontdoe deze van alle pitten.  Blend  de tomaten samen met de pijnboompitten tot een smeuïge sausen breng op smaak met de tijm blaadjes, enkel draaien van de peper molen, eventueel een snuifje zout en een koffielepel olijfolie Snij het brood in blokjes. Bak de croûtons goudbruin in een antikleefpan. Halveer en ontpit de avocado’s. Haal het vruchtvlees uit de schil ...

Jeroen Meus - Dürüm met kip en pittige dip - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/durum-met-kip-en-pittige-dip

... kruidenmix. Harissa is een rode hete saus uit de Tunesische keuken. Beide kan je makkelijk in de supermarkt vinden.) 1. Meng alle sausen en kruiden tot een gladde dip. 2. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en snij de kruiden zeer fijn. Meng de dragon in de dipsaus en zet ze even aan de kant. 3. Spoel alle groenten schoon en laat ze uitlekken. Zet voldoende schaaltjes klaar om de groenten apart in te leggen. Zo stel je een soort van ‘salad bar’ samen. 4. Verwijder het taaie hart uit de ijsbergsla en snij de knapperige sla in zeer fijne reepjes. 5. Rasp het stuk witte kool. 6. Snij de ongeschilde komkommer in drie of vier stukken. Snij die vervolgens overlangs in (lange) schijven en tenslotte in reepjes. (julienne) Dat eet gemakkelijker. 7. Snij de ongepelde ...

Mijn top 5 meest gebruikte kruiden » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/mijn-top-5-meest-gebruikte-kruiden/

... jt. Ik ben dol op appels en deze combinatie is gewoon a match made in heaven. Maar je kan kaneel ook gebruiken in combinatie met sausen en soepen op basis van tomaat, verrassend maar erg lekker! Recepten met kaneel: Snickerdoodles, kaneelbollen, speculaas appelflappen, gevulde wentelteefjes, courgettemuffins 4. Vanille Vanille, liefst het echte extract of nog beter van het stokje zelf geschraapt is zo puur en zo fantastisch. Snoep van de natuur als je het mij vraagt! Een kleine hoeveelheid is genoeg om een hele batch koekjes, muffins of andere desserts meteen een pakje meer flair te geven. Recepten met vanille: Vanille cupcakes, confituurkoekjes, plattekaastaart met speculaasbodem, ontbijttaartjes met kersen 5. Paprikapoeder Tot slot graag nog een ode aan paprikapoeder, aangezien dat dit het kruid is dat ik misschien al het langste gebruik. Ook paprikapoeder past bij bijna elk gerecht, geeft het wat pit, diepte en het ziet er nog mooi uit ook! Heb je trouwens de gerookte variant al eens geprobeerd? Als je van spicy houdt dan kan deze zeker niet ontbreken in je kastje. Recepten met paprikapoeder: Kaasstengels, goedgevulde chili con carne, fleurige fish taco’s, Turkse pizza,  Zalmmousse Uiteraard gebruik ik peper en zout elke dag in de meeste van mijn gerechten. Maar als 2 van de 5 toppers hierdoor al in beslag genomen werden, was het niet zo’n heel interessante post geweest natuurlijk. ;) Welke kruiden gebruiken jullie het meest? ...

Jeroen Meus - Groentebeignets met sweet chili-saus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentebeignets-met-sweet-chili-saus

... toe aan het beslag. 12. Proef en kruid het mengsel met wat peper van de molen en een beetje zout. 13. Controleer of de vloeibare sausen het beslag niet te lopend gemaakt hebben. Voeg indien nodig een beetje extra bloem toe. Roer het mengsel grondig. 14. Tijd voor het sausje, alvorens de beignets te bakken. 15. Snij het resterende deel van de rode paprika eerst in fijne reepjes en vervolgens in piepkleine blokjes. 16. Spoel de bieslook en snij de sprieten met een scherp mes in piepkleine rondjes. 17. Neem een mengschaal en schep er de mayonaise en de tomatenpuree in. Meng de twee grondig en voeg de stukjes paprika en bieslook toe. 18. Roer de dipsaus en voeg extra smaak toe met de zoete chilisaus, een snuifje paprikapoeder en een klein snuifje cayennepeper (naar smaak). Roer en proef. 19. Beslis of de smaken van de saus in balans zijn. Voeg eventueel wat extra zoete chilisaus toe. 20. Verhit de friteuse tot 180°C. 21. Schenk de dipsaus in een potje. 22. Vul telkens een eetlepel met een portie beslag en schuif dit voorzichtig in de hete olie. Bak de beignets gedurende zo’n 3 minuten. (De baktijd is afhankelijk van de grootte van de beignets. Bak één beignet om de ideale timing te testen.) Opmerking: Bak niet teveel beignets in één beurt. Zoniet loop je de kans dat ze aan elkaar vastkleven. 23. Laat de beignets een beetje uitlekken op een servet of een vel keukenpapier. Strooi er een klein beetje zout over. 24. Serveer de beignets heet, met de dipsaus gevaarlijk dicht in de buurt. ...

De keuken van Johanna: Lasagne met drie kazen

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2011/09/lasagne-met-drie-kasen.html

... Lasagne met drie kazen Eindelijk heb ik de set met pastaroller en –snijder voor mijn Kitchen Aid standmixer gekocht. Nu kan ik dan voor het eerst mijn eigen, kakelverse pastadeeg maken. De gebruiksaanwijzing is goed gelezen en nader advies ingewonnen bij een vriendin ...