Resultaten voor poire en sirop

Kaasfondue | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kaasfondue

... Kaasfondue - Smeer de pot in met geraspte look. Doe er 3dl witte wijn in en breng aan de kook. Roer met de klopper. Doe de kaas beetje bij beetje erbij en wacht telkens tot hij gesmolten is. Goed blijven roeren. Zorg dat de kaas niet kookt. Doe alcohol (kirsch of poire ...

Poire belle Hélène | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/poire-belle-helene

... poire belle Hélène - Pocheer de geschilde peren in water met de suiker, het doormidden gesneden vanillestokje, de tijm en de laurier. Warm de room samen met de chocolade op tot een saus. Serveer de peren met het ijs, de chocoladesaus en de munt. Ingrediënten 1 v ...

Poire belle hélène - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/poire-belle-helene/

... poire belle hélène Dit dessert klinkt heel fancy, maar is eigenlijk kinderlijk eenvoudig te maken. Je pocheert de peer in een mengsel van witte wijn, water, suiker en vanille en giet er daarna warme chocoladesaus overheen. Serveren met een bolletje vanilleroomijs ...

Hobbykok Pluis: Poire Belle Helene

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2010/10/poire-belle-helene.html

... poire Belle Helene Ingrediënten:4 stevige handperen (bijv. conference of doyenne du comice) 300 g suiker 1 bekertje slagroom (125 ml) 75 g pure chocolade, grofgehakt 4 bollen roomijs vanille  Bereiden:  1. Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte ...

Jeroen Meus - Frangipanetaart met peer, pecannoten en speculaasijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/frangipanetaart-met-peer-pecannoten-en-speculaasijs

... Frangipanetaart met peer, pecannoten en speculaasijs - Verras je geliefde eens met een fantastische frangipanetaart met peren en een vleugje poire Williams. - Frangipanetaart met peer, pecannoten en speculaasijs Verwarm de oven voor tot 175 °C.Schil de peren, verwijder ...

Jeroen Meus - Poire belle Hélène - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/poire-belle-helene

... er de dessertglazen.Doe warm water in een maatbeker. Zet er een ijsschep in. Schep een bolletje vanille-ijs op de peer.Serveer de poire belle Hélène met de chocoladesaus en een toef slagroom. Werk af met de amandelschilfers. ...

Sabayon met peren | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/sabayon-met-peren

... Sabayon met peren - Alle ingrediënten voor de sabayon loskloppen alvorens deze op een zacht vuurtje te kloppen tot er een binding ontstaat. Eens het begint de binden het vuur hoger zetten en blijven kloppen tot een stijf geheel. Overgieten in een koude pot om te voorkomen ...

Jeroen Meus - Sabayon - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/sabayon

... steelpannetje en gebruik een halve eierschaal als maatbeker. 1. Voeg de dopjes kristalsuiker, vanillesuiker, de witte wijn en de poire williams toe aan de eigelen. 2. Klop het koude mengsel met een garde en zet het pannetje vervolgens op een zacht vuur. 3. Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tij ...

Opgerolde cake met slagroom | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/opgerolde-cake-met-slagroom

... Opgerolde cake met slagroom - Klop de eieren met de suiker tot een harde schuimige massa. Meng er de bloem voorzichtig door en stort het deeg uit op het Nostik matje. Bak gedurende 10’ minuten in een voorverwarmde oven van 200°C (hou in het oog vanaf 6 minuten). Haal ...

Recept voor clafoutis met peren | njam!

http://www.njam.tv/recepten/clafoutis-met-peren

... bereiden: maak de taartbodem: Maak een kuiltje in de bloem en leg hierin de rest van de ingrediënten, behalve de zestes. Meng met de handen door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Meng de zestes onder het deeg, bestuif met bloem en rol uit. Leg het deeg voorzichtig ...