Resultaten voor pieterman

Aardappel met bloemkool en pieterman 'meunière'

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gewokte-aardappel-met-bloemkool-en-pieterman-meuniere

... Gewokte aardappel met bloemkool en pieterman 'meunière' - Gewokte aardappel met bloemkool en pieterman 'meunière' - Spoel de pietermannen en dep droog. Haal door de bloem. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Blancheer de aardappelblokjes. Verdeel ...

Vispapillot met krieltjes en pieterman

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zuiderse-vispapillot-met-krieltjes-en-pieterman

... Zuiderse vispapillot met krieltjes en pieterman - De pieterman is een vis met een zeer delicate smaak. Ook in deze vispapillot smaakt hij overheerlijk. Met deze combinatie van krieltjes en tomaten- en paprikablokjes tover je de zon op je bord. Ook voor ...

Jeroen Meus - Gebakken pieterman met puree van zongedroogde tomaten en pesto - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-pieterman-met-puree-van-zongedroogde-tomaten-en-pesto

... Gebakken pieterman met puree van zongedroogde tomaten en pesto - pieterman is een minder bekende vis, maar wel een van Jeroens favorieten. De gevaarlijke vin op zijn rug maakt hem de giftigste vis uit de Noordzee. Gelukkig kan de vishandelaar die vin vakkundig verwijderen. ...

Jeroen Meus - Pieterman met geplette aardappel, veldsla en tomatenvinaigrette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pieterman-met-geplette-aardappel-veldsla-en-tomatenvinaigrette

... pieterman met geplette aardappel, veldsla en tomatenvinaigrette - De pieterman is een klein visje dat extreem pijnlijk kan prikken. Wie vroeger als kind geen waterschoenen droeg, zal het misschien wel geweten hebben. Op je bord vormt de pieterman gelukkig geen gevaar. Serveer ...

Recept voor vissoep met pieterman | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vissoep-met-pieterman

... uet garni toe. Doe de witte wijn, visbouillon en het water erbij. Laat de soep ca. 20 minuten sudderen op een zacht vuur. Kuis de pieterman: Ontdoe de vis van pinnen en vinnen. Snijd de vis achter de kieuwen in tot op de graat en haal de filets eraf.  Verwijder de kieuwen uit de kop en halveer. Versnijd de visgraten in stukken en spoel onder koud stromend water. Haal het vel van de filets en verwijder de graten. ...

Jeroen Meus - Pieterman met geplette aardappel en sjalottenvinaigrette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pieterman-met-geplette-aardappel-en-sjalottenvinaigrette

... de pan zal terechtkomen. Samen met geplette aardappelen en een lauwe sjalottenvinaigrette is het een superlekker gerecht.Koop de pieterman gefileerd (op het vel). Het vraagt een beetje vakmanschap om dit te doen. Als het kleine filets zijn, moet je misschien wat extra vis aankopen.  - 0. Kook de kleine aardappelen ongeschild in een pot met licht gezouten water. Giet ze nadien af en laat de aardappelen afkoelen. 1. Verhit de (flinke scheut) olijfolie in een diepe pan op een zacht vuur. Gaar de stukjes sjalot hierin, zonder ze te laten kleuren. 2. Pel de grote sjalotten (voor de vinaigr ...

Jeroen Meus - Gebakken pieterman met parmezaanpuree, geroosterde tomaat en rucolapesto - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-pieterman-met-parmezaanpuree-geroosterde-tomaat-en-rucolapesto

... Gebakken pieterman met parmezaanpuree, geroosterde tomaat en rucolapesto - Vis met puree is een van Jeroens lievelingscombinaties. pieterman is een baarsachtige die rondzwemt met een gemene giftige stekel op z’n kop. Het visvlees is stevig en zeer smakelijk. Jeroen ...

Jeroen Meus - Pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pieterman-met-stoemp-van-boerenkool-en-spek

... pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Het mag dan wel een stekelige vis zijn, de smaak van gebakken pieterman is heerlijk zacht en vergelijkbaar met die van Noordzeetong. Jeroen bakt de filets krokant in de pan. Daarnaast maakt hij een dampende pot stoemp met a ...

Jeroen Meus - Pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pieterman-met-stoemp-van-boerenkool-en-spek

... pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Het mag dan wel een stekelige vis zijn, de smaak van gebakken pieterman is heerlijk zacht en vergelijkbaar met die van Noordzeetong. Jeroen bakt de filets krokant in de pan. Daarnaast maakt hij een dampende pot stoemp met a ...

Jeroen Meus - Pieterman meunière met bloemkool en vinaigrette salée - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pieterman-meuniere-met-bloemkool-en-vinaigrette-salee

... pieterman meunière met bloemkool en vinaigrette salée - pieterman is een heerlijke maar onderschatte vissoort uit onze Noordzee. Jeroen bakt dit fantastisch visje in een heerlijke botersaus meunière en serveert er frisse kropsla met ...