Resultaten voor pannekoekjes met appelsiensaus

Wilde eendenborst met appelsiensaus en sesamkroketjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/wilde-eendenborst-met-appelsiensaus-en-sesamkroketjes

... Wilde eendenborst met appelsiensaus en sesamkroketjes - Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pers de appelsienen uit. Schil ook 2 appelsienen, en snij de partjes eruit. Breng het appelsiensap aan de kook, en doe er de helft bruine fond, een scheutje karamel ...

Foodblogswap: panna cotta van Ageeth - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/foodblogswap-panna-cotta-ageeth/

... ts van jouw blog. Daisy van Lekker Happen maakt iets van mijn blog. Wat zal ze kiezen? Zelf twijfelde ik tussen de hartige groene pannekoekjes van Ottolenghi en deze panna cotta. Na een tripje naar Rome moest het natuurlijk wel de panna cotta worden. Ik denk dat ik de pannekoekjes ook nog wel een keertje ga proberen. Deze panna cotta is lekker met vers fruit, zoals verse mango of aardbeien. De portie was voor een dessert voor mij iets te veel dus die zou ik in het vervolg halveren (het is namelijk vrij machtig). In plaats van ...

Feestdagen: Chanoeka latkes (Joodse aardappelpannekoekjes)

https://myfoodblog.nl/recipe/feestdagen-chanoeka-latkes-aardappelpannekoekjes/

... adeautje en er zijn verschillende dingen te eten. Een van die typische gerechten zijn latkes: van geraspte aardappel en ui worden pannekoekjes gemaakt en deze worden gebakken of gefrituurd. Eigenlijk een beetje zoals rösti rondjes. Ik heb de originele versie iets aangepast om het net wat meer smaak te geven. In een traditionele latke zit normaal gesproken geen rode peper en geen peterselie. Meestal worden ze gegeten met een appelcompote of iets dergelijks. Ik heb er een frisse dipsaus bij gemaakt. Niet zo traditioneel, wel erg lekker! Instructies Snijd de aardappels en de ui in hele fijne reepjes. Heb je een (grove) rasp? Dan kun je het ook raspen. Wikkel de aardppelreepje ...

Budget: Blini / blinai (Oost-Europese gehakt pannekoekjes) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/blini-blinai-oost-europese-gehakt-pannekoekjes/

... Budget: Blini / blinai (Oost-Europese gehakt pannekoekjes) Met de Olympische Spelen in Sotsji, Rusland moest ik meteen denken aan 'blini' (ook wel 'blin' of 'blintz' in enkelvoud) en de Litouwse versie hiervan: 'blinai'. 'Blini' kan worden vertaald als: pannekoeken. Met blini ...

Glutenvrije blini met zalm - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/glutenvrije-blini-met-zalm/

... n laat deze heet worden. Giet wat kokosolie in de pan en schep met een lepel kleine beetjes van het beslag in de pan om zo kleine pannekoekjes te maken. Wacht totdat er bubbels aan de bovenkant beginnen te komen en keer de blini dan om. Garneer mer sour cream, zalm en dille. Lekker met een glaasje bubbels! ...

Courgettepannenkoekjes

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/45/courgettepannenkoekjes

... oekenpan met antiaanbaklaag en bak van telkens 2 el beslag kleine pannenkoekjes ( baktijd telkens 3 minuten ). Laat vervolgens de pannekoekjes uitlekken op keukenpapier. Lekker warm of koud. Je kan de pannenkoekjes serveren met yoghurtdip: Meng 250 g volle yoghurt met de gehakte augurkjen, 1 el dille en de geperste knoflook. Breng op smaak wat peper en zout . Voeg er nog een koffielepel azijn en 2 koffielepeltjes olijfolie bij en roer goed om. ...

Baked oats / een gezond appeltaartje als ontbijt (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/baked-oats/

... urt en homemade granola op werk. In het weekend vind ik het heerlijk om wat meer werk te maken van mijn ontbijt. bijvoorbeeld met pannekoekjes of wafels. Of met deze baked oats. Het smaakt net als een appeltaart, maar dan gezond! Lijkt me een perfect ontbijt, toch? Dit recept is voor bijna iedereen geschikt: het is suikervrij, glutenvrij en lactosevrij. Je kunt hem rechtstreeks uit de oven eten of er bijvoorbeeld een klein beetje ahornsiroop overh ...

Kersttip: Gevulde kalkoen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gevulde-kalkoen

... Kersttip: Gevulde kalkoen - Hou je het op Kerstmis liever klassieker? Serveer dan kalkoen. Je kan dit naar smaak opvullen. Best wel wat werk, maar het is superlekker! Voor de vulling: Vermeng het kippengehakt met de eieren en fijngehakte look. Verhit een scheutje koolzaadolie ...

Pekingeend

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/89900/pekingeend-1

... de recept hoef je geen volledige eend te bereiden, maar gebruik je eendenborst die je een dag op voorhand marineert. Vind je zelf pannekoekjes maken maar een gedoe? Vervang ze dan door tortilla's of wraps uit de winkel. - Maak een marinade met een snufje zout, de sojasaus, de Chinese kookwijn het vijfkruidenpoeder en 1 kl sesamolie en wrijf er de ...

Chinese pannenkoekjes met eend - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/chinese-pannenkoekjes-met-eend/

... tdat je deeg op is. Verwarm de koekenpan op hoog vuur en bak de pannenkoeksetjes aan beide kanten bruin. Herhaal dit totdat al je pannekoekjes gaar zijn. Tip: haal ze pas later uit elkaar, zo blijven ze langer warm! Verwarm intussen de wok op een hoog vuur (of wacht totdat je klaar bent met de pannenkoekjes zodat je de koekenpan kunt gebruiken). Giet wat sesamolie in de pan en schroei de eend dicht. Giet de hoisin saus erbij en wok een minuut of 4. Haal de pannenkoekjes van elkaar af. Serveer de pannenkoekjes met de eend en de groentes zodat iedereen aan tafel zijn eigen maaltijd kan maken. ...