Resultaten voor oorlog

Sappig droog wit uit Frankenland | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/sappig-droog-wit-uit-frankenland/

... ls uit de Franken. Geen wijnrek waar ze in passen. Maar er wonen dan ook eigenzinnige types in die streek, wijnboeren die na de oorlog drammerig doorgingen met het maken van droge wijn, terwijl de rest van Duitsland wederopbouwend op halfzoet overschakelde. Liebliche Weine? Niet voor de Franken. Zoekend naar de ideale wijn bij de dille-kappertjessabayon klokte ...

Eetplezier: Moedereten

http://eetplezier.blogspot.be/2011/07/het-moet-maar-eens-gezegd-ik-ben-trots.html

... Moedereten Het moet maar eens gezegd: ik ben trots op mijn moeder. Zij is van ver voor de oorlog en heeft in veel gevallen een ijzeren discipline. Al meer dan 10 jaar dekt ze een halve tafel. Voor haar alleen, want papa eet helaas al 13 jaar niet meer mee. Ze heeft een ...

Aardappelsalade met zalm en erwten

http://saskookt.blogspot.be/2015/09/aardappelsalade-met-zalm-en-erwten.html

... lop in gang geschoten is en toch nog een klein vakantietje in het verschiet. Jammer genoeg ook met zeer verontrustend nieuws over oorlog en vluchtelingen en egoïsme en allerlei thema's die hier nooit de revue passeren, maar die ik niet los kan laten. Een foodblog schrijven lijkt dan plots zo banaal dat ik me afvraag dat ik m'n tijd niet beter in zinvolle dingen kan steken. Maar ik doe het toch, al is het maar om mijn hoofd wat rust te gunnen af en toe. Beseffende dat ook de mogelijkheid om dat te kunnen een luxe is die we veel ...

Recept konijn met honing | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-konijn-met-honing/

... Recept konijn met honing Ach ja, het is hem werkelijk, met dat dikke haar en die brede kikkersmile en die stralende ogen en die ketting om zijn nek: Thierry de Slingeraar, Thierry la Fronde, de zwart-witte Franse verzetsheld uit de Honderdjarige Oorlog. De eerste ...

Ik dacht, ik schrijf eens iets over boeken

http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/03/ik-dacht-ik-schrijf-eens-iets-over.html

... ntwikkeling toch wat vooruit te helpen lees ik minstens drie boeken per jaar die ik normaal NOOIT zou kopen, zoals boeken over de oorlog of over lang vervlogen tijden of over andere landen of culturen. Geregeld amuseer ik mij dan wel. Een mens moet zijn horizonten verruimen, niewaar?Voila, met die kennis in gedachten presenteer ik u mijn boekenlijstje 2013 5 sterren Ik rouw van jou - Jonathan Tropper Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap Van Guernsey - Ann Schaffer Vele hemels boven de zevende - Griet Op de Beeck De Laatkomer - Dimitri Verhulst Een akkefietje - Mark Haddon 4 sterren Wij en ik - Saskia de Coster Miranda van Frituur Miranda - Erik Vlaminck Expo 58 - Jonathan Coe Life of Pi - Yann Martel Hhh H - Laurent Binet Bonita Avenue - Peter Buwalda En dan nog iets - Paulien Cornelisse The Middlesteins - Jami Attenberg 3 sterren Eten met Emma - Herman Koch Waarom Ferdinand niet lang alleen bleef - Barbara Constantine Een man die Ove heet - Fredrik Backman De Witte tijger - Aravind Adiga Het Stockholm Octavo - Karen Engelmann Het onzichtbare geluk van andere mensen - Manu Joseph Voila, iedereen met dezelfde boekensmaak mag mij nu suggesties aan de hand doen! ...

Patat met BBQ Pulled Chicken recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/patat-met-bbq-pulled-chicken/

... roketje erbij. Tegenwoordig genieten wij nog vaak van een patatje, vaak in combinatie met mayonaise, satésaus en uitjes (patatje oorlog!). Natuurlijk kun je ook hele leuke gerechten maken met patat. Met wat extra ingrediënten maak je een bordje patat net eventjes anders en speciaal. Neem nou deze patat met bbq pulled chicken. Dit ziet er toch ontzettend lekker uit? Comfort food op en top! De pulled chicken is lekker op smaak gebracht met bbq saus en die gesmolten cheddar kaas is een heerlijke toevoeging. Echt gezond is het dus niet, maar dit moet ook wel eens kunnen toch? Snel maken dus! Bereiding van Patat met BBQ Pulled Chicken Bak de patatjes af volgens de instructies op de verpakking. Wij hebben de patatjes in de oven gebakken om er zo min mogelijk vet aan toe te voegen, ...

Aan tafel met Tanja: Especial Cocina Mallorquina?

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2008/10/especial-cocina-mallorquina.html

... je al denken: het toeristenvolk op Mallorca is van het slag dat in eigen land leeft van fish & chips, Bratwursten of patatjes oorlog. Zeg maar de mensen op de Martin Parr-foto's. op 27.10.08 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Hamvraag, Uitstapjes ...

Recept mini-köfte | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-mini-kofte/

... op. Als er keus is tussen vijf kroketten of een kroket en een frikandel en een nasischijf en een kaassouffl̩ en een patatje oorlog kiezen ze het laatste. Afwisseling, daar gaat het om. Zeker als het feestelijk moet zijn. Niks nieuws aan, de middeleeuwse banketten waren niet anders. Halverwege de negentiende eeuw werd het mode om gerechten ̩̩n voor ̩̩n op te dienen in plaats van ze naast elkaar te zetten, maar dat veranderde maar weinig. Het tempo lag vaak hoog Рde Oo ...

Stevige maaltijdsoep uit de Dordogne | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/stevige-maaltijdsoep-uit-de-dordogne/

... dat. Mul was van een eerdere generatie. Geen francofiel in een deux-chevaux, maar een heer in pak, gevormd in de jaren voor de oorlog. Mevrouw Muldochters recept is een Hereininterpretierung, want vaders versie is teloor gegaan. Zij neemt soepgroenten, spek en gehakt, rijst zelfs. Maar mijn kennis van de cuisine périgourdine stuurt mij een andere kant op, richting kool, eendenvet, bonen. Overeenkomsten zijn er zeker: knoflook, bouillon. Laten we dit van maken: snij zelf spek in kloeke blokken. Bak die even aan in het vet, en laat dan nog kort de knoflook meefruiten, zeg een minuut. Doe de kool en de tomaat erbij, plus de tijm en laurier, en schenk er de wijn en bouillon op. Of het water met de blokjes, laten we realistisch blijven. Laat zachtjes een kwartiertje koken, of een beetje langer. Doe er de bonen met vocht bij en kook nog 5 minuten. Mul bestrooide alles met geraspte kaas. Stoere kost voor door de week, in Monpazier en in Haarlem, met stevig brood te eten voorafgaand aan Muls muziekfeest: www.janmul.nl. Soupe périgourdine Voor 4 personen 100 gram ontbijtspek 2 eetlepels eendenvet of boter 3 tenen knoflook, gehakt 1/2 groene kool, nerven verwijderd, grof gesneden 2 tomaten, in stukken 2 takken tijm 1 blad laurier 1 glas rode wijn 1 liter bouillon (mag van 2 blokjes) 1 400 ml-blik witte bonen 100 gram geraspte kaas, gruyère of belegen edamme ...

Paaskip #wijbloggenglutenvrij

http://glutenvrijemama.blogspot.com/2014/04/paaskip-wijbloggenglutenvrij.html

... meehapt is over een paar maanden een peuter met een eigen wil die alleen nog maar appelmoes wil eten. Het wordt heus nog wel eens oorlog aan tafel daar. Zo ging het in elk geval bij ons en veel van onze vrienden. Toch ben ik altijd zo gewoon mogelijk blijven koken en alles blijven aanbieden. En hoewel het niet zonder slag of stoot is gegaan eten onze kinderen best veel. Zo ook deze Marokkaanse kip met gekonfijte (gepekelde) citroen, groene olijven en koriander. Het is een ideaal gerecht voor als je met Pasen. Het heeft een frisse en lente-achtige smaak door de koriander. Favoriet bij kinderen vanwege de malse kippenpootjes en je maakt indruk op je volwassen vrienden en familie vanwege de lekkere sau ...