Resultaten voor mornaysaus

Bloemkoolgratin met boerenworst | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/bloemkoolgratin-met-boerenworst

... elk bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat opkoken. Voeg er tenslotte de gemalen kaas aan toe en roer alles om tot een mornaysaus. Doe de gestoomde bloemkoolroosjes in een ovenschaal en giet er de kaassaus over. Laat 5 à 10 minuten gratineren in een voorverwarmde oven van 190°. Giet intussen de aardappelen af en laat de boerenworsten aankleuren in een pan. Verwijder het overtollige vet uit de pan en deglaceer met bruine fond. Kruid de jus met peper en zout. Ingrediënten 1 grote bloemkool (in roosjes verdeeld) 1 kg vastkokende aardappelen zout en peper boter 4 boerenworsten ...

Recepten - Bloemkoolgratin

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Bloemkoolgratin

... elk en 2 dl van het kookvocht van de bloemkool bij en laat goed doorkoken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Werk de mornaysaus af met de eierdooier en 70 g van de gemalen kaas. Giet de bloemkool af en schik de roosjes en de stukjes steel in een ovenschotel. Bedek met de saus en strooi er de rest van de kaas over. Gratineer onder de grill. Recept : Geert Van der Bruggen   ...

Jeroen Meus - Bloemkoolgratin met puree en gehakt - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bloemkoolgratin-met-puree-en-gehakt

... Bloemkoolgratin met puree en gehakt - De eerste Mechelse bloemkooltjes zijn er al, net als hun grotere broers die je momenteel voor een prikje kan kopen. Samen met een smeuïge puree, gebakken gehakt en lekkere kaassaus wordt elke lunch of diner een feestje. Voorzie ...