Resultaten voor keuken van sofie fazant

Fazant 'op zijn Brabants' met witloof en fijne frietjes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/fazant-op-zijn-brabants-met-fijne-frietjes

... fazant 'op zijn Brabants' met witloof en fijne frietjes - Neem een grote wijde pan waar een deksel op kan. Bak de fazant langs alle kanten mooi bruin in boter. Zie erop dat de boter mooi schuimend blijft (niet laten verbranden). Schik het witloof langs de fazant en kruid ...

Fazant met ravioli van foie gras | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/fazant-met-ravioli-van-foie-gras

... fazant met ravioli van foie gras - Snijd de fazanten "en portefeuille" (doormidden opensnijden). Kruid met peper en zout. Vul de fazant met plakjes ganzenleverterrine. Leg een plakje Gandaham op het werkblad en rol de fazant met de terrine erin op. Prik toe met een stokje. ...

Fazant opbakken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/fazant-opbakken

... fazant opbakken - Neem een braadpan of braadpot, smelt een weinig boter en schroei de fazant eerst dicht langs de velkant gedurende 5 à 6 minuten. Draai om en laat ook de andere kant mooi bruin bakken gedurende 4 à 5 minuten. Als je er witloof bij wil moet je dit nu ...

Stoofpot van fazant met wintergroenten | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/stoofpot-van-fazant-met-wintergroenten

... Stoofpot van fazant met wintergroenten - Haal de billen en de borsten van de fazant. Hak de karkas in stukken en bak aan in Alpro bakken en braden tot alles mooi bruin is. Bevochtig met water en laat inkoken. Bevochtig nogmaals met water en voeg er de PH wild bouillon ...

Fazant met mosterdsaus | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/fazant-met-mosterdsaus

... fazant met mosterdsaus - Snijd de aardappel en de knolselder in blokjes en bak ze samen met de look aan in boter tot ze gaar zijn. Strooi er de rozemarijn over. Bak de fazantenborsten mooi bruin 4-5 minuten langs de velkant en laat ze 2-3 minuten op de andere kant liggen. ...

Schorsenerensoep met fazant | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/schorsenerensoep-met-fazant

... Schorsenerensoep met fazant - Schil en snijd de schorseneren fijn en leg ze in water met citroensap. Snijd vervolgens de aardappel, de ui en de prei fijn. Doe de schorseneren en de groenten in een stoomschaal met water en de PH Groentenbouillon. Laat dit gedurende 10 ...

Fazant met spek, look, oesterzwammen en champignons | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/fazant-met-spek-look-oesterzwammen-en-champignons

... fazant met spek, look, oesterzwammen en champignons - fazant lijkt op kip, maar is toch iets specialer. Met dit stukje wild kun je al eens uitpakken tijdens Kerstmis, Nieuwjaar en andere feestdagen. Serveer het met spek en boschampignons en je hebt een topgerecht! Bak ...

Fazant op klassieke wijze | VTM Koken

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/fazant-op-klassieke-wijze

... fazant op klassieke wijze - Kruid de binnen- en buitenkant van de fazant. Ook de binnenkant want daar moet ook smaak uit komen: als je alleen de buitenkant kruidt, zal alles te flauw smaken. Ik doe ook een soeplepel Fama mee in de fazant zodat hij wat smeuïger wordt. ...

Fazant met gebakken witloof, cognac-crèmesaus en cornes de gattes-aardappelen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/fazant-met-gebakken-witloof-cognac-cremesaus-en-cornes-de-gattes

... es goed, en stoom ze in 20 minuten gaar, met wat zout erbij. Snij de witloofstronkjes overlangs in twee en laat even uitlekken op keukenpapier. Doe een klont boter in een pan en bak het witloof. Overstrooi met wat suiker, en laat mooi karamelliseren. Draai ze op tijd om. Haal de fazant uit de oven en haal hem uit de pot, plaats in een ovenschaal, en zet terug in de oven. Giet het vet uit de pot van de fazant en zet op het vuur. Deglaceer de pot met de bruine fond, en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper. Giet er een flinke scheut room en een scheutje Cognac bij. Snij de peterselie fijn. Snij de aardappelen overlangs in twee, en bestrijk met wat boter, en strooi er wat gehakte peterselie over. Plaats het witloof en de aardappelen samen op een grote schaal, en leg hierop de fazant. Serveer samen met de saus. Ingrediënten 1 fazant 8 stronken witloof peper en zout muskaatnoot 1 dl plantaardige room bv. Alpro Soya Cuisine ee ...

Fazant Brabançonne | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/fazant-brabanconne

... volgens aan in een pan met boter. Draai om als er een mooi korstje verschijnt. Laat de witloofstronkjes even uitlekken op een vel keukenpapier en kleur ze daarna aan in de pan. Haal de fazant uit de oven, verwijder de draad en versnij ‘m door eerst de billen en dan de borst weg te halen. Giet het overtollige vet uit de pan weg en deglaceer met een scheutje droge witte wijn en fijngehakte sjalotjes. Als de wijn verdampt is, giet je er de bruine fond en een goede scheut room bij. Kruid met peper en zout. Laat inkoken, zeef door en de saus is klaar. Ingrediënten 2 fazanten 8 fijne spekreepjes peper en zout boter 1 kg vastkokende aardappelen 8 stronken witloof droge witte wijn 2 sjalotjes 75 cl bruine fond room materiaal opbinddraad 4 druivenbladeren ...