Resultaten voor karameltaart

Jeroen Meus - Karameltaart met noten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/karameltaart-met-noten

... karameltaart met noten - Zo’n karameltaart is pure verwennerij. Een culinair bommetje om in bescheiden porties van te genieten. Wie graag eens de hobbypatissier in zichzelf wakker maakt moet zeker aan de slag gaan. Alle zoetekauwen uit de familie of de vriendenkring ...

Uit de keuken van Levine: januari 2012

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012_01_01_archive.html

... , we hebben met z'n 3-en de hele schaal leeg gegeten! Excuses voor de slechte foto, even snel genomen met mijn i Phone.Pecannoten-karameltaart (Delicious december 2011) In deze Delicious staat een interview met Yvette van Boven en geeft ze verschillende recepten uit haar nieuwe boek Winter prijs. Deze taart is een droom voor zoetekauwen: een zoete bodem en daarop een mengsel van eieren, boter, basterdsuiker, golden syrup en slagroom en daar weer bovenop licht geroosterde pecannoten. Het golden syrupmengsel karamellisseert in de oven. Heerlijk, wie wordt daar nou niet blij van! Precies het recept gevolgd, ook de in het recept genoemde baktijd. Volgende keer bak ik de taart 5 minuten langer.Zabaglione (Home Made van Yvette van Boven)Het boek Home Made is uitgeroepen tot het kookboek van het jaar 2010 en is onlangs in vertaling verschenen in Australië, de VS, Engeland en Canada. Prachtig boek, leuk om te lezen en nog leuker om uit te koken. Zabaglione is helemaal niet moeilijk om te maken, je moet alleen wat geduld hebben. Ik heb als smaakmaker Marsala gebruikt, Vin Santo kan ook. Om te dopen hadden we er lange vingers bij. Tip: serveer dit heerlijke nagerecht na een lichte maaltijd. De foto is van erbarmelijke kwaliteit, genomen in een vrij donkere kamer met mijn i Phone.Pastei met kip en prei (Spatels & Stiletto's van Ravinder Bhogal) Troostvoedsel. Lees hier meer over dit leuke boek + het recept van deze heerlijke pastei.Een wokgerecht met paksoi Het recept hiervan ben ik inmiddels alweer uit het oog verloren. Ik heb het vast op één van de stapels recepten gelegd die ik nog moet uitzoeken. Als ik het weer gevonden heb kom ik erop terug.Kip uit de slowcooker / Crockpot Chicken a l'Orange Het recept van deze makkelijke kipschotel vond ik op de website van Kayotic Kitchen. Een kind kan de was doen. Je snijd kipfilet in grote stukken (of je gebruikt kipstukken met bot voor nog meer smaak), maakt een saus van ketchup, sinaasappelmarmelade, sojasaus, bruine basterdsuiker, sesamolie, knoflook, verse gember, rijstazijn, tabasco en eventueel 5-kruidenpoeder en mikt vervolgens alles in de slowcooker. Deksel erop en slowcooken maar. Als de kip gaar is – na zo'n 4 - 5 uur – bindt je de saus met wat maizena of aardappelmeel. Lekker met rijst en boontjes. In de tijd dat het vlees in de slowcooker gaar wordt kan je allemaal andere leuke d ...

Uit de keuken van Levine: Ondertussen in de keuken van Levine (1)

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012/01/ondertussen-in-de-keuken-van-levine-1.html

... , we hebben met z'n 3-en de hele schaal leeg gegeten! Excuses voor de slechte foto, even snel genomen met mijn i Phone.Pecannoten-karameltaart (Delicious december 2011) In deze Delicious staat een interview met Yvette van Boven en geeft ze verschillende recepten uit haar nieuwe boek Winter prijs. Deze taart is een droom voor zoetekauwen: een zoete bodem en daarop een mengsel van eieren, boter, basterdsuiker, golden syrup en slagroom en daar weer bovenop licht geroosterde pecannoten. Het golden syrupmengsel karamellisseert in de oven. Heerlijk, wie wordt daar nou niet blij van! Precies het recept gevolgd, ook de in het recept genoemde baktijd. Volgende keer bak ik de taart 5 minuten langer.Zabaglione (Home Made van Yvette van Boven)Het boek Home Made is uitgeroepen tot het kookboek van het jaar 2010 en is onlangs in vertaling verschenen in Australië, de VS, Engeland en Canada. Prachtig boek, leuk om te lezen en nog leuker om uit te koken. Zabaglione is helemaal niet moeilijk om te maken, je moet alleen wat geduld hebben. Ik heb als smaakmaker Marsala gebruikt, Vin Santo kan ook. Om te dopen hadden we er lange vingers bij. Tip: serveer dit heerlijke nagerecht na een lichte maaltijd. De foto is van erbarmelijke kwaliteit, genomen in een vrij donkere kamer met mijn i Phone.Pastei met kip en prei (Spatels & Stiletto's van Ravinder Bhogal) Troostvoedsel. Lees hier meer over dit leuke boek + het recept van deze heerlijke pastei.Een wokgerecht met paksoi Het recept hiervan ben ik inmiddels alweer uit het oog verloren. Ik heb het vast op één van de stapels recepten gelegd die ik nog moet uitzoeken. Als ik het weer gevonden heb kom ik erop terug.Kip uit de slowcooker / Crockpot Chicken a l'Orange Het recept van deze makkelijke kipschotel vond ik op de website van Kayotic Kitchen. Een kind kan de was doen. Je snijd kipfilet in grote stukken (of je gebruikt kipstukken met bot voor nog meer smaak), maakt een saus van ketchup, sinaasappelmarmelade, sojasaus, bruine basterdsuiker, sesamolie, knoflook, verse gember, rijstazijn, tabasco en eventueel 5-kruidenpoeder en mikt vervolgens alles in de slowcooker. Deksel erop en slowcooken maar. Als de kip gaar is – na zo'n 4 - 5 uur – bindt je de saus met wat maizena of aardappelmeel. Lekker met rijst en boontjes. In de tijd dat het vlees in de slowcooker gaar wordt kan je allemaal andere leuke d ...