Resultaten voor kalfswangen

Jeroen Meus - Kalfswangen met Noordkrieken, Rodenbach Grand Cru en denappeltjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfswangen-met-noordkrieken-rodenbach-grand-cru-en-denappeltjes

... kalfswangen met Noordkrieken, Rodenbach Grand Cru en denappeltjes - Zacht gegaarde kalfswangen in Belgisch bier met krieken en dennenappelkroketten. Wat heeft een mens nog meer nodig? Dit is zo'n gerecht waar je niet over hoeft na te denken. Je moet het gewoon maken! ...

Jeroen Meus - Kalfswangen pizzaiola - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfswangen-pizzaiola

... kalfswangen pizzaiola - Deze overdreven lekkere, zachtgegaarde kalfswangen in pizzaiolasaus gaan ongetwijfeld hoge toppen scheren in menig Vlaamse huiskamer. Met een flinke portie pasta zet je zonder al te veel moeite en met een beetje geduld pure comford food op tafel! - ...

Jeroen Meus - Gebraiseerde kalfswangen met oude geuze, prei en puree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebraiseerde-kalfswangen-met-oude-geuze-prei-en-puree

... Gebraiseerde kalfswangen met oude geuze, prei en puree - Het lekkerste bier ter wereld gecombineerd met een van de lekkerste stukjes vlees ter wereld: dit recept is gemaakt om te scoren. Ideaal als je gasten over de vloer krijgt. - Verwarm de kippenbouillon. Een recept om ...

Kalfsvlees met rode wijn & mosterd van elBulli - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/kalfsvlees/kalfsvlees-rode-wijn-mosterd-elbulli

... rsonen 0 min voorbereiden 1:10 uur bereiden 0 min wachten waardering7.7obv 3 waarderingen HoofdgerechtVleesSpaans Ingrediënten 2 kalfswangen 2 theelepels olijfolie 3 eetlepels cognac 500 ml rode wijn 2 theelepels suiker 1 theelepel grove mosterd 200 ml volle melk 10 g boter aardappelpuree, voor erbij Bereiden Bestrooi de kalfswa ...

Jeroen Meus - Kalfswangen met olijven, gesmoorde venkel en olijfoliepuree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfswangen-met-olijven-gesmoorde-venkel-en-olijfoliepuree

... kalfswangen met olijven, gesmoorde venkel en olijfoliepuree - Een fantastische, geurige stoofpot met kalfswangen, rode wijn en olijven. Met gesmoorde venkel en een zachte puree op basis van olijfolie maak je een onweerstaanbaar lekker avondmaal. - Kruid de wangen met peper ...

Kalfswang met witlof en paddenstoelen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kalfswang-met-witlof-en-paddenstoelen

... mosterd aardappelpuree laurier tijm 1 ui 600 gr paddestoelen 3 tomaten 1 wortel gember 8 stronkjes witlof 1 fles Karmelietbier 3 kalfswangen bloem ...

Aan tafel met Tanja: En ja, er wordt hier nog gegeten

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/03/en-ja-er-wordt-hier-nog-gegeten.html

... en fotootje te maken of mislukte het fotootje wegens grote haast, gezellige drukte enzovoorts. Zo hebben jullie vreselijk lekkere kalfswangen gemist of een trio van rauwe tonijn. Jammer!Enkele uren geleden bedacht ik me nog dat ik mijn onderwerpenrepertoire dan maar moet uitbreiden. Aanleiding waren twee musjes op de balkonreling. Ja, musjes in Amsterdam. En dat is zo ongeveer een zeldzaamheid. Eenmaal camera gepakt, waren musjes weg. Misschien maar beter ook. Musjes zijn niet om op te eten en dus hoort zo'n onderwerp hier niet thuis.Zojuist bakte ik biologische spekjes uit. Weliswaar van de Albert Heijn, maar toch. Uitbakken? Het leek eerder op koken. Zelfs ...

Aan tafel met Tanja: maart 2010

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010_03_01_archive.html

... en fotootje te maken of mislukte het fotootje wegens grote haast, gezellige drukte enzovoorts. Zo hebben jullie vreselijk lekkere kalfswangen gemist of een trio van rauwe tonijn. Jammer!Enkele uren geleden bedacht ik me nog dat ik mijn onderwerpenrepertoire dan maar moet uitbreiden. Aanleiding waren twee musjes op de balkonreling. Ja, musjes in Amsterdam. En dat is zo ongeveer een zeldzaamheid. Eenmaal camera gepakt, waren musjes weg. Misschien maar beter ook. Musjes zijn niet om op te eten en dus hoort zo'n onderwerp hier niet thuis.Zojuist bakte ik biologische spekjes uit. Weliswaar van de Albert Heijn, maar toch. Uitbakken? Het leek eerder op koken. Zelfs ...

Eetplezier: De Bekentenis

http://eetplezier.blogspot.be/2012/04/de-bekentenis.html

... op) voor me afgesneden of een fijn stukje dunne lende, nu zie ik er slechts van die onherkenbare lapjes liggen. Ossenstaarten en kalfswangen zijn uit de gratie bij de moderne Slager. En laat dat nu net de soorten zijn die ik verkies boven al die vreemdsoortige, in marinadejasjes gestoken, vleesjes. De kip geeft mij gelijk. Die vráágt om een kritische consument. Dat is mooi meegenomen. Als je zorgeloos plofkip koopt, ben je een stakker vandaag de dag. Dat doet niemand meer. Zelfs bij Unilever is die morele verplichting doorgedrongen. Sinds de uitbraak van vogelgriep in 2004 heeft er hier slechts één keer kip op het menu gestaan. Een peperdure biologische Bresse–kip, gekocht bij het toenmalige ISPC.  Ik blief geen kip meer die een leven met weinig daglicht en bewegingsruimte, maar volop fokvoer en antibiotica, achter de rug heeft. Liefst had ik mijn eigen kippenhok. De ruimte laat het niet toe; mijn volledige gebrek aan onverschrokken moordlust  trouwens ook niet. Ik bedoel: wie gaat zo’n lief, rondscharrelend kippetje de nek omdraaien? Kruiden. Ah, kijk aan, een lichtpuntje. Dille, peterselie, rozemarijn en bieslook zijn planten. Levende wezens dus. Die  horen niet in kleine plastic doosjes. Gelukkig weet de Turkse ondernemer dat ook en verkoopt hij fikse bossen voor een klein prijsje. Wekelijks verdient hij aan me, al heb ik telkens de neiging om méér te kopen dan strikt noodzakelijk. De kassa laat steeds zo’n belachelijk laag bedrag zien en de oogopslag van meneer Bagla ziet er zo vermoeid uit. Over brood heb ik al genoeg gezeurd. Zie hier en daar. Gelukkig is er ten minste één zekerheid in het leven: de Biologische Groentetas van ’t Hof Welgelegen. Nooit meer zoeken naar, altijd supervers, veel vitamientjes en op de koop toe ook nog ‘ns producten die in de vergetelheid zijn geraakt. Pastinaak, peterseliewortel, winterpostelein, een Hemelse groentetuin opende zich. Laat ik vooral de medisch verantwoorde versnapering niet vergeten te vermelden: het dagelijkse glaasje wijn. Nog zo’n onontbeerlijk product waar flink over gediscussieerd, c.q. kritisch gedaan, kan worden. Want o, lieve hemel, waarom kan ik jou, goddelijke Vermentino en donkerpaarse Pauillac, nooit gewoon bij mijn plaatselijke slijter vinden? En waarom is die fles, waarvan ik zorgvuldig de naam, de druivensoort én het jaartal heb genoteerd, altijd weer verdwenen uit het assortiment? Het klinkt ongelooflijk blasé en decadent, maar na zo'n zalig flesje van superieure kwaliteit, kun je nooit meer terug naar het eenvoudige supermarktslobberspul. Deemoedig buig ik mijn hoofd. Wat zegt u? Stop maar? Oh, ik had anders nog een lang lijstje om af te werken. Zuivel, noten, patisserie, le Puy linzen (inmiddels opgelost door de fantastische webwinkeltip van Caroline, dank Caroline) en wat te denken van gedroogde kruiden/specerijen, thee, koffie? Zo, dat is eruit. Na 9 maanden is mijn ei dan eindelijk gelegd. U weet nu zo’n beetje wie mevrouw Eetplezier. is. Een volbloed assertief, kritisch, doelbewust, hardnekkig, onbuigbaar, onhandelbaar, onvermurwbaar, onverzettelijk, star, strak, streng, stug, moeilijk wicht. Ik heb er mijn handen vol aan. Geplaatst door Nell Nijssen op 11:11 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Ratjetoe ...