Resultaten voor inmaak augurken

Groente van het moment: Zoetzure augurken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zoetzure-augurken

... Groente van het moment: Zoetzure augurken - Vul je kookpot met water. 1 l water voor 1 kg augurken. Doe in het water 75 gr zout. Laat het water koken, en giet het kokend water over de augurken. Laat de augurken een nacht in het water rusten. Neem 2 dl wittewijnazijn, ...

Hamsalade | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/hamsalade

... Hamsalade - Snijd de ham, augurken, zilveruitjes, peterselie en het ei fijn. Meng alles goed met de mayonaise en kruid af met een beetje peper en zout en serveer met een boterham. Ingrediënten 400 gr ham 4 el augurken 4 el zilveruitjes op azijn 1 hardgekookt ei 2 el ...

Russische salade | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/russische-salade

... Russische salade - Schil de appel, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Schil de aardappelen en snij in stukken.  Schil de wortelen, snij in stukjes. Snij de augurken overlangs en daarna in stukjes. Breng water aan de kook, voeg aardappelen en wortel toe en ...

Appelsalade met gerookte zalm

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/320/appelsalade-met-gerookte-zalm

... Appelsalade met gerookte zalm - Lekker gezond! - Snij de appelen in kwartjes, verwijder het klokhuis en snij ze verder in plakjes. Besprenkel ze met 1 eetlepel citroensap tegen het verkleuren. Halveer de rode ui en snij hem in plakjes. Snij de augurken in plakjes. Laat ...

Sas Kookt!: Ingemaakte augurken

http://saskookt.blogspot.be/2011/08/ingemaakte-augurken.html

... ik ook weg) 3 takjes dragon (had ik niet in huis dus liet ik ook weg) 2 laurierblaadjes 2 el mosterdzaad 1 el peperkorrels 200 ml inmaakazijn (ik gebruikte gewone witte azijn) 175 g suiker schone potten met schroefdeksel of weckpotten Maak de augurken goed schoon met een borstel onder stromend water. Snij de steeltjes kort af en leg de augurken in een kom. Los het zout al roerende op in 1-1,5 liter koud water. Giet het water over de augurken zodat ze helemaal bedekt zijn. Laat de augurken afgedekt minimaal 2 dagen rusten op een koele plaats. Het zout trekt het vocht uit de augurken zodat ze lekker veel kruidige azijn kunnen opnemen. Steriliseer enkele glazen potten (ik doe dat door ze samen met de deksels enkele minuten in water te koken) en laat ze omgekeerd op een theedoek drogen. Haal de augurken uit het zoute water, spoel ze goed af en dep ze droog. Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Schil de mierikswortel en snijd hem in kleine blokjes. Was de kruiden en schud ze droog. Verdeel de sjalotten, de verse kruiden, de mosterdzaadjes, de laurier, de peperkorrels en de augurken over de bokalen. Zorg dat alles dicht op elkaar zit. Breng 1 liter water, de inmaakazijn en de suiker aan de kook. Giet het azijnzuur in de potten zodat alles helemaal bedekt is. Sluit de potten meteen en laat ze omgekeerd afkoelen zodat he ...

Pickles | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pickles

... Pickles - Snijd de bloemkool in kleine bloempjes. Snijd de knolselder in blokjes. Stoof aan in wat Belolive Bakken & Braden en voeg op het laatst de augurken en zilveruitjes bij. Voeg er de PH curry, mosterd en curcuma aan toe alsook de tijm en laurier. Bevochtig ...

Kaasfondue met Brugge Dentelle, Brugge Rodenbach, Brugge Prestige en Rodenbach | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kaasfondue-met-brugge-dentelle-brugge-rodenbach-brugge-prestige-en-rodenbach

... Kaasfondue met Brugge Dentelle, Brugge Rodenbach, Brugge Prestige en Rodenbach - Wrijf de pan in met look. Rasp al de kaas of snij in kleine blokjes en warm op samen met de wijn en kirsch en tenslotte de maïzena. Roer tot je een gladde saus bekomt voed dan pas citroensap ...

Hamburgers met stoemp | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/hamburgers-met-stoemp

... Hamburgers met stoemp - Meng in een grote kom de cheddar, de tomaten, de ui, de augurken en de fijngesneden sla. Breng op smaak en voeg 1 eetlepel mosterd en/of ketchup toe. Voeg de warme aardappelpuree toe en meng. Bak de hamburgers 2 minuten aan elke kant. Snijd de ...

Opgelegde groenten in het zuur: wortel, augurken, radijzen en bloemkool | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/opgelegde-groenten-in-het-zuur-wortel-augurken-radijzen-en-bloemkool

... Opgelegde groenten in het zuur: wortel, augurken, radijzen en bloemkool - Sofie komt elke week koken bij een vriend thuis. Deze keer is ze te gast bij Sam De Bruyn. Sam is grote fan van bokalen. Sofie leert hem hoe hij zelf groenten moet opleggen en inmaken.  Maak ...

Jeroen Meus - Parelhoen ‘crosse & blackwell’ met gegrilde aardappel en augurk - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/parelhoen-crosse-blackwell-met-gegrilde-aardappel-en-augurk

... Parelhoen ‘crosse & blackwell’ met gegrilde aardappel en augurk - Crosse & Blackwell-saus is een saus op basis van pickles en room. Ze past perfect bij parelhoen. Jeroen maakt er gegrilde augurkjes en een eenvoudige waterkerssalade bij. - Was de aardappelen ...