Resultaten voor hoe maak je ajuinsaus

Pittige ajuinsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pittige-ajuinsaus

... n snipperen en laten uitzweten in ganzenvet tot ze een goudbruine kleur hebben. Regelmatig roeren. hoe beter ze uitgestoofd zijn, hoe beter de saus. Kalfsfond toevoegen en tot de helft laten inkoken. Voeg nu toe : een glas droge sherry en het glas noilly prat. 5 minuten laten doorsudderen. Afkruid ...

Recept voor gebakken uier met ajuinsaus en puree | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gebakken-uier-met-ajuinsaus-en-puree

... maak de aardappelpuree: Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Spoel ze onder koud water en kook in ongeveer twintig minuten gaar in gezouten water. Doe een scheut melk en een flinke klont boter in een pannetje en warm op. Haal van het vuur. Giet de a ...

Jeroen Meus - Varkenshaasje in bladerdeeg met sjalottensaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-in-bladerdeeg-met-sjalottensaus

... Varkenshaasje in bladerdeeg met sjalottensaus - Dit gerecht wordt opgedragen aan Jasper Horsting. Zijn lievelingskost was Beef Wellington met een Mediterraanse twist overgoten met een heerlijke ajuinsaus. Vandaar dit heerlijke recept!  - Kook de ...

Recept voor Fusilli met pancetta en ui | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/fusilli-met-pancetta-en-ui/

... Menugang: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 30 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 350 g fusilli-pasta Toevoegen 80 g pancetta (Italiaans spek) Toevoegen 3 eetlepels Solo Vloeibaar ...

Witte en zwarte pens met rozemarijn rösti en taartje van appel en perzik | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/witte-en-zwarte-pens-met-rozemarijn-rosti-en-taartje-van-appel-en-perzik

... Witte en zwarte pens met rozemarijn rösti en taartje van appel en perzik - Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een bakpapiertje op een bakplaat en boter 4 serveerringen in. Snij onder- en bovenkant van de appels, haal het klokhuis eruit met een appelboor, halveer ...

Jeroen Meus - Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gehaktbrood-met-uiensaus-kropsla-en-gekookte-aardappelen

... Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen - Gehakt is wellicht een van de populairste vleesproducten. Het is budgetvriendelijk en bovendien ideaal om creatief mee te zijn. Jeroens gehaktbrood met een eenvoudige, smaakvolle ajuinsaus en frisse sla zal ...

Jeroen Meus - Kalfsgebraad 'en cocotte' met erwtjes en wortelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfsgebraad-en-cocotte-met-erwtjes-en-wortelen

... Kalfsgebraad 'en cocotte' met erwtjes en wortelen - Deze golden oldie zal vast en zeker niet teleurstellen. De klassieke combinatie van erwtjes en wortelen, etjes en peekes zoals het in de volksmond klinkt, blijft er één ...

Jeroen Meus - Gegrilde bakharing op roggetoast met appel, venkel en zure room - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegrilde-bakharing-op-roggetoast-met-appel-venkel-en-zure-room

... m op voorhand maken. De sjalotten zullen dan intenser gemarineerd zijn. Doe het zelfs gerust een dag eerder. 1. Schenk een royale hoeveelheid witte wijnazijn in een schaaltje. Doe er ook een beetje bloemsuiker bij en roer even. 2. Pel de sjalot en snipper ze in hele fijne ringen. Pulk de ringen los en leg ze in het mengschaaltje met veel zuur en een beetje zoet. Zet de schaal aan de kant en laat de sjalotringen marineren. 3. Spoel de venkel schoon en snij het deel dat je nodig hebt in hele fijne stukjes. Doe ze in een mengschaal. 4. Schil de frisse appel en snij de vrucht in dunne plakjes. maak er vervolgens reepjes van en ten slotte piepkleine blokjes (brunoise). Meng de appel met de stukjes venkel. 5. maak de lente-uitjes schoon en snipper de bleke en lichtgroene delen in flinterdunne ringen. Ook de lente-ui verdwijnt in de schaal. 6. Schep de zure room erbij en meng alles tot een smeuïge salade. 7. Geef de salade een beetje scherpte met een lepeltje mierikswortelpasta. Gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak. 8. Rasp een beetje groene zeste van de limoen erbij en knijp er vervolgens een scheutje van het zure sap bij (overdrijf niet). 9. Spoe ...

Paastip: eetbare vogelhuisjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/paastip-eetbare-vogelhuisjes

... Bereiding maak het glazuur. Hiermee kleven de koekjes aan elkaar. Meng bloemsuiker met water tot een stevig papje. Bouw met de koekjes een vogelhuisje zoals het voorbeeld. maak gras met suikerfondant of eetbaar papier. Versier muffins of cupcakes met suikerpasta en ...

Hoe maak je een hartje in melkschuim?

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/hoe-maak-je-een-hartje-in-melkschuim

... hoe maak je een hartje in melkschuim? - Ontdek hoe je een hartje maakt in melkschuim en maak van je cappuccino een kunstwerkje zoals een echte barista! - Kantel het kopje met de espresso en giet de warme melk met een draaiende beweging bij de koffie. Giet zachtjes ...