Resultaten voor hete bliksem jeroen meus met gehakt

Jeroen Meus - Hete bliksem met spek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hete-bliksem-met-spek

... e stukken. 6. Voeg tijm en laurier toe, zet het deksel op de pot en laat alles een dik uur stoven op een laag vuurtje. 7. Werk de hete bliksem af met wat peper en zout en verwijder de takjes tijm en de blaadjes laurier. 8. Schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met het paneermeel. 9. Plaats de schaal onder de hete grill tot er een krokant korstje op ligt. 10. Tip: hete bliksem is ook een ideale garnituur (met of zonder spek) bij bv. een braadworst of kotelet. ...

Jeroen Meus - Hete bliksem met varkenswangen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hete-bliksem-met-varkenswangen

... te bliksem met varkenswangen - Ter gelegenheid van Frank Deboosere zijn pensioen maakt jeroen de 'volwassen' versie van hete bliksem: zacht gegaarde varkenswangen in bruin bier, gebakken appelen en smeuïge puree. - Laat de oven voorverwarmen tot 180 ...

De keuken van Johanna: Hete Bliksem

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2011/01/hete-bliksem.html

... hete bliksem Allereerste de beste wensen aan alle volgers en lezers van mijn blog. Dat het een goed en smakelijk jaar mag worden!Het nieuwe jaar is dus weer begonnen en daarmee ook alle dagelijkse beslommeringen. Zo ook het noteren van mijn kooksels in De keuken van ...

Hete bliksem | winterse stamppot met appel - Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/hete-bliksem/

... hete bliksem hete bliksem, een oer Hollands recept met aardappel en zure appel. Serveer de hete bliksem lekker met rookworst of gebakken spekjes.  Schil de aardappels en snijd ze in 2 of 4 stukken. Doe de aardappels in een grote pan met water en kook ze circa ...

Hete bliksem - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/aardappelen/hete-bliksem/hete-bliksem

... klokhuis en snij ze in kwarten. Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer de appels 2 minuten. Neem brandschone, met hete soda afgewassen glazen potten en schep de appelen erin. Vul aan tot de rand met een scheutje kookvocht. Draai het deksel erop, zet de pot 5 minuten op zijn kop en laat afkoelen. Blijft jaren goed. Eén zo’n pot is precies de goede hoeveelheid voor dit recept.Snijd de geschilde aardappels in stukken. Zet ze op met ruim water en zout en kook ze in 20 minuten gaar. Voeg halverwege de appels toe: de zoete appels voor ...

Hete bliksem met appelen en peren | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/hete-bliksem-met-appelen-en-peren

... hete bliksem met appelen en peren - Snij de uien in ringen. Schil de aardappelen, de peren en appelen. Verwijder het klokhuis en snij alles in even grote stukken. Smelt de boter in een grote stevige kookpot. Bak er het spek in bruin. Doe er de ajuin bij en bak tot ...

Jeroen Meus - Gehakt Parmentier - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gehakt-parmentier

... oofschotel op het vuur en smelt er een klont boter in. 2. Snipper de uien grof en plet de look tot pulp. Stoof ze samen aan in de hete boter. De uien mogen lichtbruin kleuren. 3. Voeg het gehakt toe aan de pot, samen met een scheutje olijfolie of wat extra boter. Roer het gehakt regelmatig om, zodat het geen grote homp vlees blijft. 4. Breng het gehakt extra op smaak met wat verse of gedroogde tijm, een snuifje zout en peper van de molen. 5. Voeg het blik tomatenstukjes toe en meng de stukjes goed door het gebakken vlees. 6. Laat de pot nog even stoven op een zacht vuurtje. 7. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Het mag best een puree z ...

Jeroen Meus - Pasta met gehakt, champignons en parmezaan - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-gehakt-champignons-en-parmezaan

... rozemarijn, gedroogde salie en cayennepeper.Plet het gehakt met een vork en meng de kruiden eronder.Doe een likje olijfolie in de hete pan. Bak er het gehakt goudbruin in.Snijd de champignons in stukken.Haal het gebakken gehakt uit de pan en zet even aan de kant.Doe een nieuw likje olijfolie in dezelfde pan en bak er de champignons in. Giet nog een extra likje olijfolie over de champignons.Pel de sjalot en de teentjes look. Snijd de sjalot fijn en plet de teentjes look.Kook de pasta gaar volgens de verpakking.Voeg de sjalot en de look toe aan de champignons. Kruid met zout en peper. Doe het gehakt opnieuw in de pan bij de champignons.Zet een andere pan op het vuur met een klontje boter.Giet er een pollepel van het kookvocht bij. Meng onder elkaar met een klopper.Rasp er de Parmezaanse kaas b ...

Jeroen Meus - Gevulde ciabatta met gehakt, taleggio en venkel-courgettesla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-ciabatta-met-gehakt-taleggio-en-venkel-courgettesla

... aan.Doe wat olijfolie op de bbq en op het gehakt. Draai het broodje ondersteboven met het gehakt naar beneden en leg het zo op de hete grill. Gril het broodje indirect. Dat wil zeggen dat het vuur onder het broodje niet aanstaat, erlangs wel.Laat het broodje nu minstens 20 minuten zachtjes garen op de bbq onder een gesloten deksel.Voor het fris slaatje Snijd de venkel met de mandoline in hele dunne plakjes en bewaar de plakjes even op ijswater. Zo blijft de venkel krokant.Pel de sjalot, snijd in ringen en doe de ringen in een kom. Snijd de courgette in hele dunne plakjes en doe ze bij de sjalot. Snijd het zachte gedeelte van de courgette niet mee.Pers er wat citroensap bij, gevolgd door een flinke scheut olijfolie en de kruiden. Meng alles goed onder elkaar.Laat de venkel uitlekken op een handdoek en meng nadien onder de salade.De afwerking Rooster de ciabatta nog even op de grill met rechtstreekse warmte. Haal het brood van de bbq wanneer het gehakt gaar is.Snijd de ciabatta in stukken en serveer er de salade van courgette en venkel bij. ...

Jeroen Meus - Aardappelcakes met gehakt - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardappelcakes-met-gehakt

... op 200°C. 1. Leg de aardappelen in een ovenvaste schaal en smeer ze in met een laagje olijfolie. 2. Pof de aardappelen in de hete oven. Dit duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de grootte van de knollen. Wacht tot de aardappelen gaar zijn, alvorens je de bereiding verder zet. 3. Pel de sjalot en snij ze overlangs in twee. Snipper ze zo fijn mogelijk. 4. Pel de look en plet de teen tot pulp. Verwijder (naar smaak) de hete pitjes en snipper de chilipeper in piepkleine stukjes. 5. Verhit een ruime braadpan en schenk er een scheutje olijfolie in. 6. Bak het gehakt in d ...