Resultaten voor hamlap

Bruine bonen met rijst - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/bruine-bonen/bruine-bonen-rijst

... 1 uur bereiden 0 min wachten waardering7.7obv 9 waarderingen HoofdgerechtVleesOverige keukens Ingrediënten 100 g zoutvlees 200 g hamlappen. in blokjes van 3 cm ½ theelepel gemalen nootmuskaat 30 g boter 2 teentjes knoflook 100 g gekookte ham aan een stuk (vleeswaren), in reepjes 2 uien, in ringen 1 dunne prei, in ringen ...

Citroen/rozemarijnsaté | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/citroenrozemarijnsate/

... bijvoorbeeld. De lekkerste saté maak je met varkenshaas maar als je wat minder eurootjes wilt uitgeven dan is karbonadevlees of hamlap ook prima. Kook eerst de kleine nieuwe aardappeltjes (zo’n 20 stuks) in 10-12 minuten bijna gaar. Laat goed afkoelen en snij ondertussen 700 gram varkensvlees in grote dobbelstenen. Maak een marinade van 2 eetlepels heel fijngehakte rozemarijn, 3 eetlepels olie en het sap van een halve citroen alsmede wat zout en peper. S ...

Erwtensoep met chorizo - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/erwtensoep/erwtensoep-chorizo

... 24 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands Ingrediënten 500 g spliterwten 300 g hamschijf (schenkel, eventueel vervangen door een hamlap) 1 schouderkarbonade 1 speklapje 1 kleine prei, fijngesneden ½ struik bleekselderij, in kleine blokjes 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes 1 grote kruimige aardappel, in blokjes 2 laurierblaadjes 2 uien, gesnipperd 150 g chori ...

Recept hamlapjes met amandelsaus | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-hamlapjes-met-amandelsaus/

... Recept hamlapjes met amandelsaus Ruzie heb ik, met mijn staafmixer. Ooit had ik een Braun, een mooi ding, met een afneembare onderkant van staal. Maar die kon niet in de afwasmachine – deden we ook niet – omdat er geen water aan de binnenkant mocht komen. Nou, ...

Aan tafel met Tanja: Wontons maken

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2011/02/wontons-maken.html

... ontonvelletjes ontdooien en maak ondertussen de vulling. Het varkensvlees heb ik zelf gehakt in de blender en ik had daarvoor een hamlap genomen. De garnalen maak je schoon en hak je in de blender tevens fijn. Vermeng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.Leg de ontdooide wontonvelletjes op een werkblad en schep op elk vel, in het midden, anderhalf theelepel vulling. Bestrijk de randen van de vellen met het losgeklopte ei. Hou het velletje met de vulling in je hand en strijk rondom de vulling het deeg naar boven zodat een balletje gevormd wordt. Plak het deeg vlak boven het balletje goed tegen elkaar en draai de bovenkant dicht (een kwartslag draaien).Breng een pan water aan de kook, draai het gas op half hoog en leg de wontons in het borrelende water. Je hoeft niet alles in een keer in de pan te doen (wat je niet nodig hebt vries je gewoon in). Laat de wontons vijf minuten pocheren tot de  wontons een beetje doorschijnend zijn en komen bovendrij ...

hamlapreepjes met crème fraîche en paddestoelen | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/hamlapreepjes-met-creme-fraiche-en-paddestoelen/

... hamlapreepjes met crème fraîche en paddestoelen Paddestoelen, iedereen is weer in de stemming voor paddestoelen. Komt door het weer, natuurlijk. Het is paddestoelig weer, grijs druilend met miezer en regen en dan weer per ongeluk droog. Straks mag de zon het weer ...

Recept pannekoeken met kalfsvlees en olijven | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-pannekoeken-met-kalfsvlees-en-olijven/

... e op het vlees in de pannekoek gaat. Pannekoeken gevuld met vlees en olijven Voor 4 personen: 500 gram kalfsfricandeau of hamlap de ingrediënten om pannekoeken te bakken olijfolie 1 ui, in flinters 3 tenen knoflook, gehakt 1/2 glas witte wijn 1 hal ...

Recept bonenpotje met kool en rozemarijn – Volkskeuken van 6 februari | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-bonenpotje-met-kool-en-rozemarijn-volkskeuken-van-6-februari-2/

... met peper en meer olie. Potje van kievitsbonen, kool en varkensvlees voor 4: 1 ui, in flinters 400 gram procureur (of anders hamlap), in reepjes olijfolie 1/2 groene kool, in reepjes 1 teen knoflook, geplet 2 takken rozemarijn 1 400 ml-blik kievitsbonen (borlotti, bij de Turk of Marokkaan), of zwarte bonen, uitgelekt ...

Recept bonenpotje met kool en rozemarijn – Volkskeuken van 6 februari | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-bonenpotje-met-kool-en-rozemarijn-volkskeuken-van-6-februari/

... met peper en meer olie. Potje van kievitsbonen, kool en varkensvlees voor 4: 1 ui, in flinters 400 gram procureur (of anders hamlap), in reepjes olijfolie 1/2 groene kool, in reepjes 1 teen knoflook, geplet 2 takken rozemarijn 1 400 ml-blik kievitsbonen (borlotti, bij de Turk of Marokkaan), of zwarte bonen, uitgelekt ...