Resultaten voor ganse kip in de oven

Recepten - Heirloom tomatensaus

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Heirloom_tomatensaus_1

... les stoven in olijfolie, hier bovenop de kleine in stukken gesneden courgetten toevoegen. Goed kruiden en mengen. Hier bovenop de ganse tomaten leggen en laten stoven op het vuur. Nu gaat alles verschillende uren in de oven op een t° van 185°. Regelmatig alles onder mekaar mengen. de hoeveelheden goed laten reduceren. de hoeveelheid is groot, dus men kan ...

Voornaam wit uit Limoux | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/voornaam-wit-uit-limoux/

... alleen maar om of een wijn lekker is’, zeggen ze dan. Maar ja, met dat ene bijvoeglijke naamwoord omschrijf je niet het ganse vineuze gamma in de winkels. Wijncursussen zijn er om je het jargon te leren. Dan kun je meekletsen. Tussen ex-wijncursisten en niet-becursuste lebberaars gaapt dus een semantische kloof, maar ook dit keer ga ik hem proberen te overbruggen. Neem de Château Rives-Blanques 2010. Een Chardonnay uit het Zuid-Franse Limoux is het, maar eentje d ...

Biefstuk friet met sla

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/biefstuk-friet-met-sla

... oor het serveren 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zo kan het vlees zich terug ontspannen en kunnen de sappen zich over het ganse stuk verdelen.Smelt voor de saus de boter. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Giet er al roerend de bouillon bij en breng aan de kook.Voeg de room cognac en peperbolletjes toe en laat nog even koken. Kruid met wat zout.Snijd de tomaat in plakjes en de rode ui in partjes.Verdeel de tomaten rode ui waterkers en veldsla mooi over de borden leg er de steak bij en serveer met de pepersaus en frietjes. ...

Voordelige top-Brunello | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/voordelige-top-brunello/

... echte wijn. Druiven uit die wat drogere hoek van Toscane, waar ze hangen te hangen tot ze dat complete cipressenlandschap en de ganse geschiedenis van Etrusken tot hybrideauto’s in zich hebben opgezogen, worden samen vermorzeld en weken en dobberen en gisten tot vloeibare bloedbroederschap. Dan kan ik wel gaan zeuren over pruimensmaak of ‘toetsen’ van koffie, maar het ware wezen pak ik toch niet met woorden; hier moet u het mee doen. Toch nog wat harde informatie dan? Goed: topwijn uit Toscane, voor een opmerkelijk lage prijs. Maar dat komt doordat hij zonder tussenstappen aangeboden wordt door de Nederlandse neef van de makers. Jaja, dat is voordeel voordeel voordeel. Past bij van alles, vlees, bonen ...

Sappig droog wit uit Frankenland | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/sappig-droog-wit-uit-frankenland/

... kt Heike de camera in. Maar wat houdt zij daar nou vast? Een roemer als een vissenkom op een poot, waar je probleemloos zo’n ganse Bocksbeutel in giet. Zou dat ook dat eigenzinnige Frankische zijn? Weingut Emmerich Scheurebe Spätlese Trocken 2009, bij www. ...

Masi Modello, nerveus rood uit Noordoost-Italië | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/masi-modello-nerveus-rood-uit-noordoost-italie/

... de neiging om etenswaren te verheffen met wat ze er ‘cren’ noemen, mierikswortel. Die net als gember het verhemelte en de ganse kop verheldert met scherpe tonen. Het lokale vineuze antwoord daarop heet refosco. Een druif, precies. Een blauwe druif met een knerp, met een nerveus aroma dat scherpe tonen frank tegemoet treedt. Gall & Gall heeft een zinderende wijn met die refoscodruif in de schappen gezet. Hij is van Masi, een beroemd huis uit de Valpolicella, achter Verona, maar de eigenaars hebben oosterlijker in de Veneto wijngaarden waar die refosco zijn ranken spreidt, samen met andere regionale druiven als de raboso. de wijn heet Modello, en de 2009 trilt de neus in met vers zwart fruit. Sappig, natuurlijk, lekker fris, anders zou het geen Italiaanse wijn zijn, ...

Recept zomerse ovengroenten met dilleOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/zomerse-ovengroenten-met-dille/

... ten, hebben stukjes groente dat niet. Althans, dat slaat nergens op. Kijk naar dit ovenbaksel van zomergroenten waarmee ik het ganse huisgezin gisteren mee verblijdde: Zet de oven aan op 200 graden. Boen de worteltjes schoon en snijd ze in twee of drie stukken. Snijd de aardappels met schil en al in forse blokken. Schil met een dunschiller de ribben van de selderij (die kunnen draderig zijn) en snijd hem in stukken van een centimeter of 3. Meng met olie en zout in een ovenschaal, schenk de wijn erbij, dek af met aluminiumfolie. Doe in de oven en bak 20 minuten. Doe de venkel, knoflook en de ui erbij, hussel, dek weer af en bak 20 minuten. Haal de folie weg en bak tot het leuk kleurt; zeg nog eens een kwartier. Voor alle duidelijkheid: nu staat alles bijna een uur in de oven. Meng met de dille en serveer. Ik at er gegrilde karbonaadjes bij.   Zomerse ovengroenten met dille Voor 4 personen   1 struik bospeentjes 500 g vastkokende aardappelen 5 stengels bleekselderij 8 eetlepels olijfolie 100 ml witte wijn 1 venkelknol, grof gesneden 2 tenen knoflook, geplet en gesneden 2 rode uien, zeer grof gesneden bosje verse dille, gesneden ...

Recept appeltaart | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-appeltaart/

... ng en verhemelte tegenkwam. Reden om nooit appeltaart te willen. En blijkbaar ook reden om nooit appeltaart te bakken. In mijn ganse leven zag ik kans dat kunstje te vermijden. Dertig jaren gleden appeltaartloos voorbij, in weldadige culinaire harmonie en gas ...

Doperwtjes 2009 | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/doperwtjes-2009/

... els, maar er zijn er ook verdwenen, want fruit heeft al geen seizoen meer. Aardbeien, frambozen en zelfs rode bessen liggen het ganse jaar in de winkels. En dan kunnen we wel roepen dat je ze niet in december moet eten, maar dat werkt niet. Nee, dan de verse erwtjes. Die zijn er gewoon bijna nooit. Die moet je zoeken, zonder lantaarntje natuurlijk, want dit zijn de langste dagen van het jaar. Inmiddels begint in Flevoland ook de oogst van de blik- en poterwtjes; ik kreeg zelfs ...

Aardbeien met zabaione | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/aardbeien-met-zabaione/

... en eet, van Milaan naar Napels en Venetië naar Florence en nog tientallen plaatsen, twee keer op een dag, en iedere keer het ganse Italiaanse verhaal, antipasto, pasta, soms nog een pasta, desnoods nog een pasta, vis of vlees, of vis en vlees, en een fijne dolce toe. Godallemachtig. Ooit probeerden de Fransen mij op een schrijftour door hun Sud-Ouest drie weken lang te mesten als een gans – dat hield ik niet vol, ook al was ik toen tien jaar j ...