Resultaten voor gans

Salade met linzen gekonfijte eend | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/salade-met-linzen-gekonfijte-eend/

... hef der wildchefs, Theus de Kok. Tijd om op audiëntie te gaan. In de kookschool naast het hotel nam ik samen met Theus wilde gans en ree onder handen. Grondig. Want voordat we ook maar een mes oppakten, ging het om herkomst van het wild, leeftijd, voeding en leefwijze. Herkomst bijvoorbeeld is op verschillende manieren van invloed op de kwaliteit. Hoe lang is het wild onderweg voordat het in koelhuizen aankomt? In ons land zijn de afstanden klein, maar in Argentinië of Polen ligt dat anders. Wij konfijtten de ganzenbout, pekelden de borst om hem daarna op 60 graden te garen en ontleedden en ontvliesden een reebout. Het hagelde weetjes en handigheidjes; met een kok van dat kaliber werken is een ...

Granité van koffie met sinaasappel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/granite-van-koffie-met-sinaasappel

... aats dit in het vriesvak. Schraap na een uurtje het ijs van de randen en roer het onder de vloeistof. Herhaal dit tot de granité gans bevroren is en op schilferijs lijkt. Kan bewaard worden in de diepvries. Serveren in glaasjes of in een schaaltje. Kan gedresseerd worden met roomijs of met cantuccini’s (= Italiaanse koekjes). Ingrediënten 1 l espresso koffie 230 gr basterd suiker 1 sinaasappel (schil) 2 steranijs 1 vanillestok 2 kruidnagels 5 cl amaretto cantuccini’s vanilleroomijs ...

Wijn-kookcursus in Apulië met Onno Kleyn – september | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/wijn-kookcursus-in-apulie-met-onno-kleyn-september/

... smaken van Italië. We koken, we proeven, we praten, we bezoeken, we overgieten alles met gouden olijfolie en wijnen van het gans Italiaanse land. En wie nog vragen heeft over het fotograferen is toevallig ook aan het goede adres. Kijk voor de details op w ...

Aan tafel met Tanja: Iets gezelligs met courgettes

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2008/08/iets-gezelligs-met-courgettes.html

... etuinierd. De bietjes waren wat te dicht bij elkaar geplaatst waardoor de oogst wel erg miniscuul was, de broccoli is volgens mij gans opgevroten door de rupsen maar de courgettes zijn er in overvloed. Zeg maar: een overschot aan ... . Overschotten, daar maken we chutney van. Nu nog even een leuk recept zoeken en wat potjes steriliseren en wellicht ga ik vandaag nog aan de slag. Alhoewel, het weer nodigt uit tot iets anders maar wie weet!! op 30.8.08 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit ...

Cassoulet - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/cassoulet/cassoulet

... nt in elk dorp en zelfs elk gezin wordt het anders klaargemaakt. De constante elementen zijn witte bonen, varkensvlees en eend of gans, waarvan een voedzaam gerecht wordt gestoofd. Sommigen protesteren tegen de tomaten; anderen gruwen van het paneermeel. Maar ik houd van allebei!' - Adrian Richardson KookboekHet recept 'Cassoulet' is afkomstig uit het kookboek... MeatAdrian RichardsonDe Australische kok Adrian Richardson is een gepassioneerd vleesexpert. Met 'Meat' brengt hij een ode aan zowel het dier zelf als aan de culinaire waarde van vlees... lees verder© Kosmos Uitgevers. ...

Aardbeien met zabaione | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/aardbeien-met-zabaione/

... en eet, van Milaan naar Napels en Venetië naar Florence en nog tientallen plaatsen, twee keer op een dag, en iedere keer het ganse Italiaanse verhaal, antipasto, pasta, soms nog een pasta, desnoods nog een pasta, vis of vlees, of vis en vlees, en een fijne dolce toe. Godallemachtig. Ooit probeerden de Fransen mij op een schrijftour door hun Sud-Ouest drie weken lang te mesten als een gans – dat hield ik niet vol, ook al was ik toen tien ...

Roerbak met rivierkreeftjes en groenten | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/roerbak-met-rivierkreeftjes-en-groenten/

... een hysterisch begint rond te rennen als er ergens iets engs of zelfs dodelijks ontdekt wordt. Enge komkommers in Duitsland? In gans Europa de komkommers in de ban. Dan kun je de volgende dag met berichten komen dat het niet de komkommers zijn, maar dat helpt niet. Drie, vier weken later – nu – zijn er nog steeds bangeriken die ze niet kopen. Het lijkt alsof zo’n hetze gewenst is, alsof men hem met dankbaarheid en opluchting aangrijpt. Het blijkt een welkome bliksemafleider voor opgekropte onrustgevoelens over voedsel. En misschien wel over veel meer. Kortom, het halve volk loopt met een boog om het groenteschap heen en is trots op zichzelf. Wij denken tenminste om onze kinderen en onszelf! Maar als je werkelijk op je gezondheid zou letten – persoonlijk risicomanagement – zou je juist wel groente eten. En veel ook. Dus schil voor mijn part, was, verhit, als je onzeker bent. Een Ehec- en hysterievrij roerbakje met rivierkreeftjes, paprika, taugé en prei: Bak de gember, knoflook en het spek in de olie tot de knoflook kleurt. Voeg de paprika toe, zet het vuur laag en dek de pan af. Laat 3 minuten garen. Zet het vuur hoog en voeg de pre ...