Resultaten voor fruitsla

Tulpgebakje met fruit | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tulpgebakje-met-fruit

... Zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 5’. Snij ondertussen het fruit in kleine stukjes en maak er een fruitsla van. Blijf bij de oven staan om het deeg in het oog te houden. Als de randen beginnen te kleuren, haal ze dan direct uit de oven. Schep ze van de plaat en vouw ze onmiddellijk rond de vorm (flan-potje). Herhaal dit tot je genoeg gebakjes hebt. Laat ze afkoelen, vul met een bolletje ijs en versier met de fruitsla. Ingrediënten 100 gr zachte boter 100 gr eiwit 100 gr bloem 100 gr bloemsuiker 1 mango aardbeien frambozen kiwi sinaasappel aardb ...

Jeroen Meus - Plattekaasmousse met vers fruit - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/plattekaasmousse-met-vers-fruit

... Plattekaasmousse met vers fruit - Een frisse plattekaasmousse met verse fruitsla is een opbeurend dessert. Het gerecht is licht en makkelijk verteerbaar, maar bovenal heel lekker. De hoeveelheid suiker (het kan ook met zoetstof) en welk fruit kan je volledig naar eigen ...

Havermoutwafels met chocolade | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/havermoutwafels-met-chocolade

... erwarm het wafelijzer, lepel er wat deeg op, sluit en bak de wafels. Haal ze uit met behulp van twee satestokjes. Serveer met de fruitsla. Voor de fruitsla: Schil de mango’s, verwijder de pit en snij in stukjes.  Schil de meloen, verwijder de pitjes en snij in stukjes. Schil de appels en appelsienen en snij ook die klein. Meng alles in een grote kom. Bewaar koud. Lekker tussendoor of in een potje om mee naar school te nemen. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...

Pannenkoeken

https://www.prinsessenboontjes.be/post/pannenkoeken-1

... koeken zijn altijd een goed idee. Bij ons komen ze heel regelmatig op tafel. Onze keukenprins bakt de lekkerste. En met een potje fruitsla wordt het nog gezond smullen ook. Wat is jullie favoriete topping?Ingrediënten Bereidingswijze:Stap voor stap foto's Tips:Stel dat ze niet op zijn ;) ...

Jeroen Meus - Muesli met yoghurt en vers fruit - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/muesli-met-yoghurt-en-vers-fruit

... li nu nog zo’n 10 minuten verder bakken. 10. Serveer de muesli warm of koud, met ijskoude melk of natuuryoghurt en/of verse fruitsla. 11. Schil je de appel en de peer en snij het vruchtvlees in blokjes. De sinaasappel versnij je best a vif, zodat je mooie partjes fruit krijgt, zonder vervelende vliesjes. 12. Doe het fruit in een schaal en druppel er wat sap over van het hartje van de sinaasappel. Dat zal ervoor zorgen dat het fruit niet verkleurt. Snij nu ook de banaan in blokjes. Meng alles en serveer fris. 13. Vul hoge glazen met wat verse fruitsla. Giet daarover de natuuryoghurt en werk het gerechtje af met een flinke portie warme knapperige muesli. 14. Bewaar de rest van de (afgekoelde) muesli in een pot met een deksel dat goed sluit. ...

Eetplezier: Plattekaasmousse met fruitsalade

http://eetplezier.blogspot.be/2011/12/plattekaasmousse-met-fruitsalade.html

... vel vershoudfolie en zet ze in de koelkast. Laat het mengsel geduldig opstijven. (reken 1 tot 2 uur)voor de fruitsalade: Voor de fruitsla schil je de peer, de appel, de kiwi en de sinaasappels. Halveer de druifjes en snij de rest van het fruit is schijfjes of stukjes. TIP: De sinaasappels kan je best ‘a vif’ versnijden, zodat je mooie partjes fruit bekomt, zonder vervelende vliesjes. Meng de fruitsla met de nodige voorzichtigheid.voor de afwerking: Schep een portie fruitsla in een diep bord of een decoratief schaaltje. Vul een beker met warm water en zet er een eetlepel of de ijsschepper in. Rol een mooie bol plattekaasmousse en leg die bovenop het fruit. Geplaatst door Nell Nijssen op 15:54 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Huisgemaakt - dessert ...

Jeroen Meus - Nougat glacé - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/nougat-glace

... go en/of diverse citrusvruchten. 16. Rasp de dunne groene schil van de limoen. Meng de frisse zeste met de stukjes ananas. Hou de fruitsla koel. 17. Controleer of de nougat glacé tot in de kern bevroren is. 18. Vul een beker met heet water en warm je mes daarin op. Snij langs de rand van de nougat zodat de cakering (of springvorm) gemakkelijk loskomt. 19. Snij het dessert in taartpunten en serveer ze met een schepje fruitsla van ananas met limoenzeste. ...

Moelleux au chocolat met een fris rood fruitslaatje | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/moelleux-au-chocolat-met-een-fris-rood-fruitslaatje

... Moelleux au chocolat met een fris rood fruitslaatje - De chocolade zachtjes laten smelten. De boter laten we tot beurre noisette kleuren,dit doen we om een karameltoets vrij te krijgen in de boter. Ondertussen scheiden we de eieren en de eidooiers samen met de suiker opkloppen ...

Jeroen Meus - Fruittaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fruittaart

... iwi’s en snijd ze in stukken. Snijd de perzik in stukken. Spoel de braambessen. Schep het fruit door elkaar. 21. Verdeel de fruitsla over de taart. 22. Bestrijk het fruit met gelei met behulp van een keukenpenseel. 23. Laat de taart afkoelen en opstijven in de koelkast ...

Jeroen Meus - Gezonde fruitminestrone met citroensorbet - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gezonde-fruitminestrone-met-citroensorbet

... stukjes heeft Jeroen geïnspireerd om er een fruitige variant op te maken. Dit dessert is een leuk alternatief voor de klassieke fruitsla. Wie er een bolletje gepaneerde sorbet bij serveert zet meteen een verfijnd en fris dessert op de tafel. - 0. Pers de sinaasappels, de roze pompelmoes en de limoen. 1. Giet het vruchtensap in een pan of pot en bren ...