Resultaten voor dagelijkse kost recepten tajine

Jeroen Meus - Tajine met vlees van kippenbouten en herfstgroenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/tajine-met-vlees-van-kippenbouten-en-herfstgroenten

... tajine met vlees van kippenbouten en herfstgroenten - Dit is een heerlijk gerecht om te wennen aan de exotische, warme smaken uit de Marokkaanse keuken. De malse kip en groenten van bij ons komen zo helemaal tot hun recht. - De tajine Verwarm de tajine op het ...

Jeroen Meus - Tajine van zoete aardappel en wortel met yoghurt 'massala' - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/tajine-van-zoete-aardappel-en-wortel-met-yoghurt-massala

... tajine van zoete aardappel en wortel met yoghurt 'massala' - Van deze vegetarische tajine krijg je het gegarandeerd warm. Het stoofpotje wordt geserveerd met een yoghurt ‘massala’, wat letterlijk 'warme specerijenmengeling' betekent. In de mix: kruid ...

Jeroen Meus - Tajine van schelvis met mosselen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/tajine-van-schelvis-met-mosselen

... tajine van schelvis met mosselen - Het plezier van koken in de tajine - de typische Noord-Afrikaanse stoofpot met het puntdeksel – is iets wat elke hobbykok zou moeten ontdekken. Jeroen stooft er een visgerecht in van schelvis-in-mootjes met mosselen. Omdat de vis ...

Jeroen Meus - Tajine van runderschenkel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/tajine-van-runderschenkel

... tajine van runderschenkel - Vlees moet je altijd aanpassen aan de bereiding. In een stoofpot heb een stuk stevig vlees dat zijn smaak traag afgeeft tijdens het stoven. Daarvoor kies je bij voorkeur een stuk dat wat ‘gewerkt’ heeft, zoals de schenkels uit de ...

Jeroen Meus - Vegetarische tajine - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/vegetarische-tajine

... Vegetarische tajine - Een tajine heeft niet enkel een bijzondere vorm, het is ook een heel ingenieuze stoofpot. De dampen kronkelen tot in het puntje van het deksel, ze condenseren en druppelen naar beneden. Zo wordt de bereiding continu bevochtigd en eindig je met een ...

Jeroen Meus - Tajine met lamsschouder, groenten, koriander en munt - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/tajine-met-lamsschouder-groenten-koriander-en-munt

... tajine met lamsschouder, groenten, koriander en munt - In de Noord-Afrikaanse keuken worden bijzonder smakelijke stoofpotjes gegeten. Om het helemaal ‘echt’ te doen, is het prettig om ze in een traditionele tajine te bereiden. Jeroens recept met lamsschouder ...

Jeroen Meus - Tajine van kip met citroen en olijven - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/tajine-van-kip-met-citroen-en-olijven

... tajine van kip met citroen en olijven - Met een tajine kan je de lekkerste stoofpotjes klaarmaken. In de typische hoge top van de Noord-Afrikaanse kookpot condenseert de damp tijdens het stoven. Dat zorgt ervoor dat je stoofpotje voortdurend bevochtigd wordt en alle sma ...

Jeroen Meus - Veggie tajine met pompoen, couscous en blauwschimmelkaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/veggie-tajine-met-pompoen-couscous-en-blauwschimmelkaas

... Veggie tajine met pompoen, couscous en blauwschimmelkaas - De tajine is de perfecte stoofpot om een smaakvolle vegetarische groenteschotel te bereiden. In gebruik seizoensgroenten, kikkererwten, een kleine verzameling aromatische specerijen en couscous geweld in groente ...

Jeroen Meus - Tajine van konijn - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/tajine-van-konijn

... tajine van konijn - De tajine is een geweldige uitvinding. Zo’n stoofpot in de vorm van een puntige feesthoed is het ideale kookgerei voor de meest uiteenlopende gerechten: van een traditioneel Marokkaanse lamsbereiding tot een origineel gerecht met Vlaams konijn. ...

Recepten - Tajine van kip met witloof

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Tajine_van_kip_met_witloof

... Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Stoof de ui in een pan met wat olijfolie tot hij glazig is. Doe hem daarna in de tajine. Meng de knoflook, de gember, de rozijnen, het kaneelpoeder, de helft van de ras ...