Resultaten voor currysoep

Rode currysoep met kip (Kaeng phed gai) | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/rode-currysoep-met-kip-kaeng-phed-gai

... Rode currysoep met kip (Kaeng phed gai) - Giet de kokosmelk in een pan en zet op het vuur. Snij de limoenblaadjes in fijne reepjes. Roer tot er olie bovenop de melk verschijnt. Doe er dan de currypasta en de blokjes kip bij en roer tot de kip bijna gaar is. Voeg de groenten ...

Recept voor thaise currysoep met citroengras en gember | njam!

http://www.njam.tv/recepten/thaise-currysoep-met-citroengras-en-gember

... bereiden: Fruit de ajuin en look in een flinke scheut olie. Doe het currypoeder en de appelstukjes erbij. Laat enkele minuten stoven en voeg dan de tomaten toe. Roer om en doe er de kruiden bij. Giet er tenslotte het limoensap, de kokosmelk, de room en de kippenbouillon ...

Sas Kookt!: Pompoensoep met curry

http://saskookt.blogspot.be/2010/12/pompoensoep-met-curry.html

... osterd is, het blijft melig en muf van smaak vind ik. Maar in soep is het heerlijk! Voor dit soepje baseerde ik met op de Pompoen-currysoep van Caroline. Ik gebruikte ook currypasta om de soep op smaak te brengen en Griekse yoghurt om ze te garneren, maar de komijn en rode peper liet ik achterwege. Ik vond de soep immers al pikant genoeg met de currypasta alleen en ik had geen zin om komijnzaadjes te roosteren :). Ik gebruikte ook wat meer water omdat we de soep als voorgerecht zouden eten, niet ...

Laksa (pittige Maleisische soep) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/laksa-pittige-maleisische-soep/

... ort gerechten worden juist ook gegeten om af te koelen. Je gaat namelijk zweten als je het warm krijgt, waardoor je afkoelt. Deze currysoep wordt vaak gemaakt met visballetjes, rijstnoodles en garnalen. Soms ook met kip. De visballetjes heb ik achterwege gelaten en ik ging voor mooie grote garnalen, kip en rijstnoodles. De reuzegarnalen uit de diepvries van de supermarkt vind ik het meeste smaak hebben. Deze zijn niet voorgekookt en kun je zo uit de diepvries gebruiken. Deze moet je nog wel even pellen voor je ze eet, maar als je daar eenmaal handigheid in hebt, is dat een fluitje van een cent. Instructies Meng alle ingrediënt ...

Jeroen Meus - Mulligatawny - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mulligatawny

... Mulligatawny - Mulligatawny betekent eigenlijk ‘peperwater’. Dat klinkt niet echt smakelijk, maar deze Indische currysoep op basis van rijst is echt verrukkelijk. Jeroen maakt een vegetarische mulligatawny, maar een stukje kip past er ook prima bij. - Verwarm de gr ...

Jeroen Meus - Mosselen: 2 in 1 - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-2-in-1

... e pan en laat de groentjes hierin enkele minuutjes smoren op een zacht vuur.  10. Van de rest van het kookvocht maken we een currysoepje. Verwarm dit kookvocht in een aparte kookpot. Voeg er het currypoeder en de room aan toe, roer alles goed om en laat dit even sudderen op een matig vuur. Kruid het soepje naar smaak met wat peper van de molen en een snuifje zout.  11. Verwarm de mosselen kort in het currysoepje. (Niet koken!)  12. Serveer in een diep bord een schep van de fijne groenten. Vis de warme mosselen uit het soepje en leg telkens een mooie portie weekdiertjes op de groentenmengeling.  13. Voeg een klontje (koude) boter toe aan het currysoepje en zet er de mixer in. Schuim de currysoep even op en schep ze vervolgens in de borden, rondom de groenten en de mosseltjes. ...