Resultaten voor brochetten met witloofdressing

Recept voor Brochette met scampi, knoflookboter en citroen | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/brochette-met-scampi-knoflookboter-en-citroen/

... Bereidingswijze Verkruimel het bouillonblokje in de olijfolie. Verwijder het darmkanaal uit de scampi en spies de scampi op de brochetten. Strijk ze in met het olijfoliemengsel. Verwarm een pan zonder vetstof en bak de brochetten op hoog vuur, draai ze om, haal uit de pan en hou ze warm. Voeg de knoflook toe en laat kort fruiten, voeg dan de boter toe en laat smelten, pers er het sap van een halve citroen over, voeg de kruiden toe en roer om. Schik intussen een slaatje op de borden, voeg wat dressing toe en schik er de scampibrochetten langs, nappeer met de kruidenboter en serveer met de resterende citroen. Geniet van Brochette met scampi, knoflookboter en citroen ...

Recepten - Gegrilde kippenbrochette met paprikaboter en gebakken rijst

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gegrilde_kippenbrochette_met_paprikaboter_en_gebakken_rijst

... schaaltje. Schil de gember en pel de uien en de look. Snij alles in superfijne stukjes. Verzamel alles in een schaaltje.De kippenbrochetten Snij de kipfilets in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm.. Pel de ui en snij de bol in kwarten. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snij de vrucht in grote stukken. Stel de brochetten samen. Prik afwisselend een stuk paprika, een stuk ui en een blokje kipfilet op de satéstokken. Bewaar de brochetten koel. Het gerecht afwerken Verhit de grilpan op een stevig vuur. Gun de pan de tijd om gloeiend heet te worden. Verwarm de oven voor op 180°C. Druppel een beetje (olijf)olie over de brochetten en bak ze één minuut langs elke zijde in de gloeiende grilpan. Leg de brochetten in een ovenschaal en gaar ze nog ongeveer 15 minuten in de hete oven van 180°C. Breek de eieren en kluts ze samen in een potje. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak er de stukjes ui, gember, look in. Voeg even later de stukjes wortel en venkel toe. Roer tot de groenten beetgaar gestoofd zijn. Giet de geklutste eieren erbij en roer tot ze gestolde stukjes roerei geworden zijn. Voeg naar smaak een beetje sambal toe, tenzij je niet zo van die pittige smaak houdt. Voeg de rijst toe en laat alles nog even bakken. Strooi de diepvrieserwten in de pan. Laat ze even warmte opnemen. Snipper de lenteuitjes in fijne ringen en roer ze door de gebakken rijst. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Serveer een schep gebakken rijst met een warme kipbrochette. Werk het bord af met een schijfje paprikaboter.     Jeroen Meus - Dagelijkse kost ...

Jeroen Meus - Kipbrochette met paprikaboter en rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kipbrochette-met-paprikaboter-en-rijst

... . Pel de ui en snij de bol in kwarten. 21. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snij de vrucht in grote stukken. 22. Stel de brochetten samen. Prik afwisselend een stuk paprika, een stuk ui en een blokje kipfilet op de satéstokken. 23. Bewaar de brochetten koel. 24. Verhit de grilpan op een stevig vuur. Gun de pan de tijd om gloeiend heet te worden. 25. Verwarm de oven voor op 180°C. 26. Druppel een beetje (olijf)olie over de brochetten en bak ze één minuut langs elke zijde in de gloeiende grilpan. 27. Leg de brochetten in een ovenschaal en gaar ze nog ongeveer 15 minuten in de hete oven van 180°C. 28. Breek de eieren en kluts ze samen in een potje. 29. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak er de stukjes ui, gember, look in. Voeg even later de stukjes wortel en venkel toe. 30. Roer tot de groenten beetgaar gestoofd zijn. 31. Giet de geklutste eieren erbij en roer tot ze gestolde stukjes roerei zijn. 32. Voeg naar smaak een beetje sambal toe, tenzij je niet zo van die pittige smaak houdt. 33. Voeg de rijst toe en laat alles nog even bakken. 34. Strooi de diepvrieserwten in de pan. Laat ze even warmte opnemen. 35. Snipper de lenteuitjes in fijne ringen en roer ze door de gebakken rijst. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe. 36. Serveer een schep gebakken rijst met een warme kipbrochette. Werk het bord af met een schijfje paprikaboter. ...

Jeroen Meus - Rundbrochetten met aardappel-bloemkoolsalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rundbrochetten-met-aardappel-bloemkoolsalade

... Rundbrochetten met aardappel-bloemkoolsalade - Zolang de zon voldoende komt piepen mag de barbecue z’n kunsten bewijzen. Dit gerecht met forse zelfgemaakte rundbrochetten met aardappelen, verse bloemkool en een rijkelijk stevige tartaarsaus is puur genieten, zonder ...

Jeroen Meus - Mexicaanse barbecue - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mexicaanse-barbecue

... de oven op 150°C en laat 1 uur garen. Plaats een kommetje met appelsap onder in de oven zodat de ribbetjes niet uitdrogen.De kipbrochetten Neem de kippendijen erbij en verdeel ze in porties die je op een spies kan prikken.Meng voor de marinade de tomatenblokjes, de gepelde look, de grof gesneden koriander, de harissa, de kippenkruiden, het komijnpoeder en het grof zout in een blender. Werk af met het limoensap en een scheutje azijn.Giet de marinade over het kippenvlees en laat een uurtje marineren in de koelkast.De rijstsalade Laat de maïs en de bonen uitlekken in een zeef.Schil de komkommer en de paprika, pel de rode ui en snijd ze in kleine blokjes.Snijd de chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes en meng alle groenten, de maïs, de bonen en de afgekoelde rijst onder elkaar.Breng de salade op smaak met een scheut olijfolie en azijn, een snuifje zout, een draai van de pepermolen en wat komijn. Snijd ook de koriander fijn en meng onder de salade.De guacamole Snijd de avocado in twee, verwijder de dikke pit en het taaie vel en snijd het malse vruchtvlees in blokjes.Pel en plet de look en doe ze samen met de avocadoblokjes in een blender. Knijp er het limoensap overheen en voeg een scheut fijne olijfolie, de koriander en de zure room toe. Mix alles tot een gladde guacamole. Kruid af met peper, zout en een scheutje olijfolie.De afwerking Steek de barbecue aan zodat je straks het vlees en de maïs kan grillen.Snijd de ijsbergsla grof. Schil de komkommer en snijd overlangs in vier en daarna in schuine stukken. Meng de komkommer onder de ijsbergsla.Leg de gekookte maïskolven in een sch ...

Jeroen Meus - Reuzenbrochetten met andalousesaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/reuzenbrochetten-met-andalousesaus

... Reuzenbrochetten met andalousesaus - Jeroen is wat verrast, maar blijkbaar barbecueën onze Franstalige landgenoten bijna dubbel zo vaak als de Vlamingen. Geen idee waarom dat verschil er is, maar één ding staat vast voor alle Belgen: We houden van een stevige bbq en de ...