Resultaten voor bladerdeeg met rhum rozijnen en pecanoten

Eierpunch

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/eierpunch

... Eierpunch - Zoek jij een lekker dessert om te presenteren aan je gasten? Kies dan voor een eierpunch. Heerlijk zoet en ideaal voor elke gelegenheid. - Week de rozijnen 1 uur in de rhum. Giet af en voeg de rhum bij de melk.Klop de eigelen schuimig met de suiker en kaneel.Breng ...

Crumble van appel met rozijnen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/crumble-van-appel-met-rozijnen

... Crumble van appel met rozijnen - Meng bloem, suiker en boter samen (crumble beslag). Snijd de vruchten in brunoise en meng de appelstukjes met de suiker, rozijnen en rhum (appelcrumble). Schik in een crumble kommetje en overstrooi met het crumblebeslag. Zet 15 minuten in ...

Appelwafeltjes met ijs | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/appelwafeltjes-met-ijs

... pel in fijne brunoise (blokjes). Meng de appelblokjes met de rozijnen, parelsuiker, wat kaneel en pijnboompitten. Leg 4 velletjes bladerdeeg op het werkblad en beleg ze met het mengsel. Bedek telkens met opnieuw een velletje bladerdeeg. Leg de pakjes deeg in een wafelijzer en laat 10’ bakken. Serveer met e ...

Appelflapjes - zak van Sinterklaas | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/appelflapjes-zak-van-sinterklaas/

... de koekkruiden en suiker. Eventueel kun je ook nog wat rozijnen toe. Schep wat van het appel mengsel in het midden van een plakje bladerdeeg. Vouw het plakje bladerdeeg dicht als je een zakje. Knoop met een touwtje het zakje dicht. Kluts het eitje door elkaar in een bakje. Smeer de buitenkant van het bladerdeeg in met ei. Bak de appelflapjes 20-25 minuten in de oven. 2 appels, 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 1 tl koek en speculaaskruiden, 2 el suiker, 1 ei, evt rozijnen, 6 touwtjes ...

Baklava flapjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/baklava/baklava-flapjes

... iden 30 min bereiden 0 min wachten waardering7.7obv 7 waarderingen GebakVegetarischMediterraan Ingrediënten 10 plakjes roomboter bladerdeeg 100 g rozijnen 100 ml appelsap 200 g gepelde, ongezouten pistachenootjes of hazelnoten, grof gehakt 2 volle eetlepels vloeibare honing 1 eetlepel citroensap snufje kaneel 50 ...

Gesloten appeltaart | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gesloten-appeltaart

... an in een grote pan met boter en voeg de suiker, kaneel en rozijnen toe. Blus op het laatste met rum. Vul een taartvorm met 1 vel bladerdeeg en giet de appels erop. Schik hierover het tweede vel en sluit de twee vormen langs de rand. Als je nog deeg overhebt, kan je hieruit mooie vormpjes snijden (bijv. een appeltje, blaadje, ster) en bo ...

Appelstrudel

https://www.prinsessenboontjes.be/post/appelstrudel

... .Strooi er 2 el amandelpoeder bij en meng goed.Knijp er een beetje citroensap over uit.Stoof de appels 3 minuten.Rol intussen het bladerdeeg uit.Beleg de middelste strook met de appelvulling.Snij stroken in het bladerdeeg van 3 cm; zoals op de foto.Vouw de stroken om beurt over de appels.Kluts 1 eigeel en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.Bestrooi eventueel nog met een beetje kaneelsuiker.Bak de appelstrudel 35 minuten op 185°C.Serveer liefst warm of lauw met een bolletje ijs.Bestrooi nog met amandelschilfers.Smakelijk.Stap voor stap foto's De Thermomix versie Schil 2 appels en snij ze in blokjes.(Een derde appel kan ook als je echt ...

Appelstrudel

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/appelstrudel

... ldquo;droge” appelmoes krijgt.  Haal de pot van het vuur verwijder het vanillestokje en laat volledig afkoelen.Rol het bladerdeeg uit op een ovenschaal bekleed met bakpapier.Schep de appelmoes in de lengte over het midden van het bladerdeeg.Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling draai het geheel om zodat de naad van onderen ligt. Klop de eidooiers los met wat water en strijk het deeg in met een borsteltje.Plaats in de voorverwarmde oven en bak /- 25 minuten goudbruin. Controleer regelmatig. De baktijd is afhankelijk van het type oven.Serveer de strudel lauw bestrooi met wat poedersuiker of een bolletje vanille-ijs. ...

Eiersalade met krokant spek en appelflap | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/eiersalade-met-krokant-spek-en-appelflap

... okjes. Meng de appelblokjes met de rozijnen en de appelmoes. Maak met een uitsteekvormpje 4 rondjes (zo groot als je kan) uit het bladerdeeg. Plaats in het midden van elk rondjes het appel mengsel. Meng het eigeel en het water en smeer er de randjes van het bladerdeeg ermee in. Plooi voorzichtig toe en smeer ook de buiten kant in met het eigeel mengsel. Bak ze op 180°C ongeveer 15 minuten en bestrooi met bloemsuiker als ze nog warm zijn. Laat eerst afkoelen voor je ze in potjes doet. Ingrediënten 4 appelmoes 1 vel bladerdeeg 8 sandwiches zout 1 jonagold appel 8 hardgekookte eieren 1 gehakte peterselie peper 1 eigeel 2 rozijnen bloemsuiker 12 sneetjes ontbijtspek 4 mayonaise 1 water ...

Appeltaart met amandel en pistache | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/appeltaart-met-amandel-en-pistache

... kort karameliseren. Vet de taart bodem in met de resterende boter, strooi er bloem over en schud het teveel eruit. Leg er het vel bladerdeeg in en druk goed aan. Klop het ei los en strijk er de rand van het deeg mee in. Leg de geweekte rozijnen op de bodem. Maal de pistachenoten en amandelschilfers samen met de suiker heel kort in de blender. Voeg bij de rest van het losgeklopt ei. Verdeel de appelpartjes over de bodem van de taart. Giet het eimengsel erover. Bak in een oven op 200°C in 10 minuten gaar. Haal u ...