Resultaten voor alle recepten van jeroen meus vorige week pasta

Jeroen Meus - Pasta alle vongole - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-alle-vongole

... pasta alle vongole - Een onvervalste pasta alle vongole maak je à la minute klaar. In geen tijd staat er een geurige pot genot op de tafel. Gebruik wel verse venusschelpjes! - 0. Zet een ruime pot water op het vuur, om straks de pasta te koken. 1. Snipper de sjalotten ...

Jeroen Meus - Koekjes voor De Warmste Week - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koekjes-voor-de-warmste-week

... n beide koekjes een laagje speculaaspasta aan de onderkant. Plak ze tegen het andere koekje en duw samen. Werk op dezelfde manier alle andere koekjes af.De koekjes met chocolade Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit.Besmeer het deeg aan de bovenkant met een laagje chocopasta. Rol het deeg daarna op zoals een pannenkoek.Gebruik een beetje water als lijm om het laatste randje ‘toe te plakken’.Verpak de rol deeg in een vel vershoudfolie en laat opnieuw opstijven in de koelkast.Snijd 1 cm dikke schijfjes van de rol koekjesdeeg en leg ze op een bakplaat. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 13 à 14 minuten tot ze goudbruin zien. Laat de koekjes nadien afkoelen op een roostertje zodat ze mooi krokant kunnen worden.Verpak de afgekoelde koekjes in een papieren zakje om te verkopen of smul ze zelf op. Smakelijk! ...

Jeroen Meus - Pasta koken - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-koken

... pasta koken - Volgens velen een kunst, maar eigenlijk belachelijk eenvoudig eens je eraan begint ... - 0. Gebruik je droge of verse kant-en-klaarpasta? Weet dan wel dat pasta wil zwemmen: het is belangrijk om pasta altijd te koken in een grote pan met veel water met ...

Jeroen Meus - Pasta met eekhoorntjesbrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-eekhoorntjesbrood

... pasta met eekhoorntjesbrood - Dit is een rijk, vol gerecht; paddenstoelen slorpen als een spons alle smaak en vet op. Witte wijn zorgt voor een zuurtje, een klontje boter maakt het romiger. Krullen parmezaan maken je saus compleet. - Borstel het eekhoorntjesbrood schoon ...

Jeroen Meus - Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-chipolata-oesterzwam-spinazie-en-spek

... t cayennepeper en zout.Doe de spinazie bij de saus en laat garen. Voeg wat peper toe.Giet de pasta af en doe ze bij de saus. Meng alles onder elkaar.Serveer de pasta meteen. Smakelijk! ...

Jeroen Meus - Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-chipolata-oesterzwam-spinazie-en-spek

... t cayennepeper en zout.Doe de spinazie bij de saus en laat garen. Voeg wat peper toe.Giet de pasta af en doe ze bij de saus. Meng alles onder elkaar.Serveer de pasta meteen. Smakelijk! ...

Jeroen Meus - Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-tomaat-saffraan-en-venkelworst

... start van de week!  - Breng een ruime pot gezouten water aan de kook.Duw het gehakt uit de venkelworsten, rol er kleine balletjes evan en bak deze in een pan met olie. Versnipper de sjalotten. Schep het vlees uit de pan en giet er opnieuw wat olie in. Stoof de sjalotten aan en voeg er een geplet teentje look aan toe. Breng de sjalotten op smaak met de chiliflakes, de tijm en rozemarijn. Kook ...

Jeroen Meus - Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-tomaat-saffraan-en-venkelworst

... start van de week!  - Breng een ruime pot gezouten water aan de kook.Duw het gehakt uit de venkelworsten, rol er kleine balletjes evan en bak deze in een pan met olie. Versnipper de sjalotten. Schep het vlees uit de pan en giet er opnieuw wat olie in. Stoof de sjalotten aan en voeg er een geplet teentje look aan toe. Breng de sjalotten op smaak met de chiliflakes, de tijm en rozemarijn. Kook ...

Jeroen Meus - Pittige pasta met mosselen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pittige-pasta-met-mosselen

... tenen en stoof ze mee aan met de uien.Laat de ansjovis uitlekken en hak de visjes grof. Doe de stukjes in de pan en laat alles zo’n 5 minuten rustig stoven.Voeg de kappertjes en de olijven toe. Breng op smaak met wat chiliflakes.Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken.Bevochtig met een scheutje witte wijn. Voeg de passata toe.Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.Schep de mosselen bij de saus. Kruid met flink wat oregano en laat rustig garen onder deksel.Giet de pasta af. Laat de gare linguine uitlekken.Serveer de pasta in een diep bord en schep er de mosselen met saus over. Werk af met enkele blaadjes basilicum. ...

Jeroen Meus - Pasta met venkel, mosselen en pastis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-venkel-mosselen-en-pastis

... e kern uit de venkel en maak hem schoon. Snijd hem in stukjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot en stoof alle groenten samen. Doe enkele takjes tijm en een paar blaadjes laurier bij de groenten. Zet intussen water met een snuif zout op voor de pasta. Giet de pastis bij de groenten en laat droogkoken. Smelt er dan de kruidenkaas bij. Kook intussen de pasta beetgaar. Doe de mosselen bij de groenten en laat ze mee garen onder een deksel tot de schelpen opengaan. Schud de kookpot af en toe op. Doe een pollepel kookwater van de pasta bij de saus. Snipper wat peterselie, kervel en bieslook. Meng het door de groenten en mosselen. Giet de pasta af e ...