Resultaten voor roomboter maken

Kruidenboter met Ansjovis recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/kruidenboter-met-ansjovis/

... n combinatie met basilicum is het perfect. Het maken van de Kruidenboter met Ansjovis Voor wij beginnen, zorgen wij ervoor dat de roomboter alvast op kamertemperatuur is. Plaats alle ingrediënten, behalve de roomboter, in een foodprocessor en maal het fijn. Heb je geen foodprocessor? Snijd de ingrediënten dan zeer fijn. Wanneer alle andere ingrediënten fijn zijn, voegen we de roomboter in blokjes toe aan de foodprocessor. Mix het tot de boter volledig gemengd is! Lekker op een stokbroodje bij een barbecue, maar ook erg lekker bij varkensvlees! Enjoy! Liever de gewone kruidenboter? Klik dan hier. ...

Champagne Cupcakes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/champagne-cupcakes/

... n, voordat je begint aan het maken van het  cupcake beslag. Boven de beslagkom zeven wij de bloem, bakpoeder en suiker. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de beslagkom. Mix het beslag tot het een beslag vormt. Mix het vervolgens nog 1 minuut op hoge snelheid. Voeg vervolgens de champagne en de vanille-extract toe en mix het nog eenmaal goed door elkaar. Vul de cupcake vorm met cupcakevormpjes en vul de cupcake vormpjes tot 2/3 vol. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in de cupcake met een cocktailprikker om te kijken of de cupcakes goed gaar zijn. Versieren van deze feestelijke cupcakes Zorg ervoor dat de roomboter om kamertemperatuur is, voordat je begint met de het maken van de botercrème. Mix de roomboter tot de roomboter witter en heel zacht is. Voeg dan lepel voor lepel de poedersuiker toe tot alles gemengd is. Voeg vervolgens naar smaak de champagne toe. Vind je dat het teveel naar champagne smaakt, kan je er voor kiezen om ook nog wat melk toe te voegen. Spuit met een spuitzak de botercrème op de cupcakes. Geniet van ...

Aan tafel met Tanja: Rauwmelkse roomboter

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/01/rauwmelkse-roomboter.html

... Rauwmelkse roomboter Op de valreep van de maand januari nog een fijne roombotertip. Bij mijn Turkse middenstander Klavertje Vier verkopen ze sporadisch deze rauwmelkse roomboter, afkomstig van kaasboerderij Mathijssen te Udenhout. Een volle smaak, niet al te prijzig (ik ...

Surinaamse Kaaskoekjes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/surinaamse-kaaskoekjes/

... n. Het maken van Surinaamse Kaaskoekjes Voordat wij beginnen met het maken van de Surinaamse Kaaskoekjes zorgen wij ervoor dat de roomboter zacht en op kamertemperatuur is. Rasp de kaas en mix het samen met de roomboter en het bloem tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep met een theelepel hoopjes op bakpapier. Maak ze niet te groot, want kleiner zijn ze lekkerder. Gebruik een vork om de koekjes plat te drukken. Wanneer wij de koekjes in de oven plaatsen, verlagen wij direct de temperatuur naar 180 graden. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Zorg ervoor dat de koekjes niet te bruin worden, want dan worden de koekjes bitter. Bewaar de koekjes in een koektrommel en eet de koekjes binnen een week ...

Basisrecept voor Vanille cupcakes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/vanille-cupcakes/

... uur zijn, voordat je begint aan het maken van het beslag. Boven de beslagkom zeven wij de bloem, bakpoeder & suiker. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de beslagkom. Mix het beslag tot het een geheel vormt. Mix het vervolgens nog 1 minuut op hoge snelheid. Voeg vervolgens de melk en het vanille-extract toe en mix het nog eenmaal goed door elkaar. Vul de cupcake bakvorm met cupcakevormpjes en vul de cupcakevormpjes tot 2/3 vol. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep, waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in het midden van de cupcake met een cocktailprikker om te kijken of de cupcakes goed gaar zijn. Laat ze vervolgens goed afkoelen, voordat je deze schitterende cupcakes gaat versieren. ...

Coquilles in Limoensaus recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/coquilles-in-limoensaus/

... dunne reepjes, chiffonade, wordt dat ook wel genoemd. Zet het opzij. Dep de coquilles droog. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel roomboter en wacht tot de roomboter begint te bruinen. Plaats de coquilles in de pan en bak ze goudbruin in 1 a 2 minuten per kant. Zet vervolgens het vuur uit. Breng op smaak, indien gewenst, met wat peper. In een sauspan maken wij de limoensaus door 50 gram roomboter te smelten in het pannetje. Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook toe en bak het mee tot het begint te ruiken. Wanneer de knoflookgeur vrij komt, voeg je de limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de coquilles over de borden en schenk hierover de saus en versier de coquilles met wat peterselie. Geniet ervan! ...

Gevulde koeken recept | Zo maak je ze zelf! - Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/gevulde-koeken/

... te versie is nog nét wat lekkerder. Super leuk om te maken (ook met de kids). Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de roomboter in blokjes. Meng de roomboter, 1 ei, suiker, bloem en een snufje zout met elkaar. Goed kneden totdat je een mooie deegbal overhoudt. Verpak de deegbal in plastic en laat even opstijven in de koelkast of vriezer. Prak ...

Gingerbread Cupcakes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/gingerbread-cupcakes/

... beslag. Boven de beslagkom zeven wij de bloem, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel, gemberpoeder & donkere basterdsuiker. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de beslagkom. Mix het beslag tot het een geheel vormt. Mix het vervolgens nog 1 minuut op hoge snelheid. Voeg vervolgens de melk en het vanille-extract toe en mix het nog eenmaal goed door elkaar. Vul de cupcake bakvorm met cupcakevormpjes en vul de cupcakevormpjes tot 2/3 vol. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep, waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in het midden van de cupcake met een cocktailprikker om te kijken of de cupcakes goed gaar zijn. Laat ze vervolgens goed afkoelen, voordat je deze schitterende cupcakes gaat versieren. Versieren van de Cupcakes Nu beginnen wij met het maken van de botercrème. Mix de roomboter tot het wat lichter is geworden en lekker zacht is. Voeg de kaneel toe. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de poedersuiker toe. Wanneer alles is gemixt, voegen wij de melk toe. Meng de melk er goed doorheen en vervolgens pakken wij een spuitzak met een ronde tip en vul de spuitzak met de botercrème. Versier de cupcakes met de botercrème! Enjoy! Meer feestelijke cupcakes voor de feestdagen? Deze kerstlichtjes cupcakes zijn ook ontzettend leuk om te maken! ...

Stroopwafel Cupcakes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/stroopwafel-cupcakes/

... ratuur zijn, voordat je begint aan het maken van het beslag. Zeef dan de bloem, bakpoeder en de suiker boven de mengkom. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de mengkom. Mix de cupcakes tot het een egaal deeg vormt. Voeg vervolgens de melk en vanille-extract toe. Mix het nog een keer tot alles goed gemengd is. Snijd de mini stroopwafels in kleinere stukjes. Spatel deze stukjes door het cupcake beslag heen. Vul de cupcake vorm met papieren cupcakevormpjes en vul deze tot 2/3. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep, waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in de cupcake met een cocktailprikker om te zien of de cupcakes goed gaar zijn. Versieren van de Cupcakes Om de cupcakes te versieren, maken wij zelf een karamelsausje. Verwarm de slagroom in de magnetron. Doe de kristalsuiker en het water in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Met een kwastje en wat water zorgen wij ervoor dat de suiker niet kristalliseert aan de zijkanten van de pan. Wanneer de karamel gaat kleuren, roeren wij met een garde, zodat de kleur egaal wordt. Zodra het de juiste kleur heeft bereikt, voeg je de slagroom toe. Pas op: het zal heel erg omhoog borrelen. Voeg de roomboter toe en zodra dit gesmolten is, zetten wij het vuur uit. Nu beginnen wij met het maken van de botercrème. Mix de roomboter tot het wat lichter is geworden en lekker zacht is. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de poedersu ...

Sinaasappelcupcakes met Licor 43 recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/sinaasappelcupcakes-met-licor-43/

... feestje, als traktatie of zelfs met Koningsdag. Bereiding van de Cupcakes Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is voordat je begint. Rasp ook alvast een sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit. Zeef de bloem, suiker en de bakpoeder boven een mengkom. Voeg vervolgens de roomboter en de eieren toe. Mix het tot het een beslag is. Zet nu de mixer, 1 minuut, op een hoge snelheid . Voeg vervolgens de Licor 43, sinaasappelextract en de sinaasappelrasp toe. Mix het op hoge snelheid voor ongeveer een halve minuut, zodat alles goed gemengd is. Eventueel kan je nu je cupcakes met oranje kleurstof oranje kleuren. Vul de cupcakesvorm tot het ongeveer ⅔ gevuld is. Bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten in de oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes volledig afkoelen. Het maken van de topping Wij gaan nu de topping van deze cupcakes maken. Mix de boter totdat de kleur veel witter is geworden en voeg de poedersuiker in stappen van 2 of 3 lepels toe aan de boter. Mix tussendoor tot het volledig geme ...