Resultaten voor tamarinde

Los Molles Syrah Reserva, Valle de Limán, Chili | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/los-molles-syrah-reserva-valle-de-liman-chili/

... Los Molles Syrah Reserva, Valle de Limán, Chili De wijn van de week, als begeleiding van de eendenborst met tamarinde, is een fantasische rode uit Chili. Waarom Bijna zou je bij dit gerecht beter cola kunnen drinken. Zoveel smaak, zuur van de tamarinde, zoet, ...

Gehaktballetjes met tamarinde | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gehaktballetjes-met-tamarinde

... Gehaktballetjes met tamarinde - Verhit de oven tot 240°C/gasstand 6 en vet een grote braadslee in met olie. Doe het gehakt met gember, koriander, geraspte ui en sojasaus in een kom en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Meng alles met de handen door elkaar ...

Pad Thai recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/pad-thai/

... e zonnebloemolie (voor de saus) in de pan. Voeg de knoflook en de sjalotjes toe en bak het ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de tamarinde siroop toe. Kook dit 1 minuut mee. Tip! Heb je geen tamarinde siroop? Dan kan je het prima vervangen voor 1/3 azijn en 2/3 ketchup. Voeg de bruine basterdsuiker, de vissaus en de sojasaus toe en kook het gedurende 1 minuut op hoog vuur of tot het dikker is geworden. Plaats de saus in een bakje en zet het opzij. Snijd de kipfilet in blokjes. Plet de nootjes. Wij doen dit meestal door ze in een diepvrieszakje te stoppen en vervolgens met een deegroller of een fles kapot te maken. Plaats het in een klein bakje. Snijd de bosuitjes in drieën en snijd de limoenen in partjes. Maak de wokpan schoon met een doekje en voeg de rest van de zonnebloemolie toe. In deze olie bakken wij vervolgens de kipfilet gaar. Voeg vervolgens de taugé toe en bak dit 1 à 2 minuten mee. Maak in het midden van de pan een gat (door de groente en de kip opzij te duwen). Bak hierin de roereieren. Voeg vervolgens de noodles, de saus en de grote stukken bosui toe. Meng het door elkaar heen en bak het gedurende 2 minuten. Serveer het met de limoenpartjes en de pinda’s. Eet smakelijk! ...

Eendenborst met tamarinde en andijvie | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/eendenborst-met-tamarinde-en-andijvie/

... Eendenborst met tamarinde en andijvie De Volkskrantpagina waar de recepten van het weekendmenu op moeten staan, doet het niet goed; door een technisch mankement staat daar het weekendmenu van een jaar geleden. Daarom voor de goede googleaars hier alle recepten, de ...

Thaise hotpot met scampi, noedels en kip | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/thaise-hotpot-met-scampi-noedels-en-kip

... l en snij in stukken.   Voeg alle deze smaakmakers samen met de rietsuiker, de twee soorten basilicum, de gedroogde garnalen en tamarinde pasta toe aan de bouillon.  Laat twintig minuten doorkoken. Maak ondertussen de garnituur klaar. Pel de zoetwatergarnalen en doe de schalen in de bouillon. Verwijder het darmkanaal en leg ze opzij.  Snij de inktvis in stukjes. Doe in een kommetje. Snij de kippenfilet in sneetjes. Doe in een kommetje. Snij het rundsvlees in reepjes. Zet ook dit opzij in een kommetje. Kook de glasnoedels zoals op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Zet opzij. Snij de Chinese kool, de Chinese broccoli en paksoi in stukjes. Snij de lente-uitjes in twee. Doe alle groenten ook in kommetjes. Maak de saus. Hak de teentjes look fijn. Verwijder de zaadlijsten en snij de chilipepers fijn. Doe dit in een kommetje m ...

Massaman curry met aardappel en kip - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/massaman-curry/

... saman curry is afkomstig uit Thailand en heeft een beetje van alles. Het zoute van de vissaus en garnalenpasta, het zurige van de tamarinde, het zoete van de suiker en heel veel aromatische kruiden en specerijen als citroengras, kardemom en gember. Als je de ingrediëntenlijst ziet, word je misschien afgeschrikt, maar dat is echt niet nodig. Het is een heel gemakkelijk recept en de ingrediënten kun je bij elke grote supermarkt of toko krijgen. Kun je niet aan tamarinde komen? Voeg dan als alternatief wat extra limoensap toe. De aardappels die ik gebruikte in deze massaman curry, zijn Opperdoeze ...

Tante's tempeh

http://kamelenvoer.blogspot.com/2014/05/tantes-tempeh.html

... jes salam (oosterse laurier, kun je ook weglaten)een paar eetlepels palmsuiker (of bruine suiker) fijngeschaafdeen paar eetlepels tamarinde, opgelost in een half kopje heet water Snijd de ui, knoflook, chili en lengkuas fijn en bak ze een paar minuten in hete olie in een wok. Voeg dan de djeroek peroet en salam toe en een half kopje water. Voeg ook de palmsuiker toe en de tamarinde. Als je verse tamarinde gebruikt, zeef dan de pitten en harde stukjes er eerst uit voor je het vocht toevoegt.  Laat het geheel een paar minuten pruttelen. Voeg dan de gebakken tempeh toe, schep goed om en bak toet alle smaken opgenomen en zijn het gerecht goed heet is. Serveer met groente, bijvoorbeeld kangkong sambal of boontjes en gekookte rijst.  ...

Zelf hamburgers maken - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/hamburgers/

... ersaus de smaakmaker. Deze saus, die in Engeland veel wordt gebruikt, bevat onder meer stroop, moutazijn, chilipeper, knoflook en tamarinde. Je kunt deze saus ook goed gebruiken in een ovenschotel met gehakt. Instructies Meng in een grote kom het gehakt, ei, paneermeel, peterselie en zwarte peper en kneed met je handen tot een bal. Verdeel deze in twee kleinere ballen en maak ze plat, in de vorm van een hamburger. Doe op een van de boterhammen wat mosterd. Op de andere boterham doe je ketchup. Snijd de tomaatjes door tweeën, doe deze met de komkommer en sla op een van de boterhammen. Bak de hamburgers in een grill- of koekepan aan beide kanten gaar. Leg dit ...

Pad Thai | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pad-thai

... tofu bij, en bak tot ze krokant zijn. Draai dan het vuur lager en voeg look, chilipoeder en gedroogde garnalenvlokken toe. Doe de tamarinde (of azijn) en noedels erbij en zet het vuur middelmatig. Schep om in de wok tot de noedels gaar zijn. Zet het vuur terug lager. Schuif de noedels aan de zijkant van de wok, doe het eitje erbij, en laat het garen terwijl je roert. Voeg vissaus, suiker, zout, sojascheuten en lente-ui toe ...

Herfst in de tropen?

http://kamelenvoer.blogspot.com/2013/10/herfst-in-de-tropen.html

... ebouillon) De Indiase kruiden 1 eetlepel mosterdzaad een klein handje curry blaadjes 1 ui 2 tenen knoflook 1 cm gember 1 eetlepel tamarinde 1 eetlepel suiker Snijd de pompoen in stukken, en kook ze in zoveel water dat ze ruim onder staan bijna gaar, ongeveer 20 minuten. Voeg dan de linzen toe. De oranje linzen die ik gebruik zijn heel snel klaar, na een minuut of 15 zijn ze zacht, maar hebben ze langer nodig, kook ze dan zoals voorgeschreven op de verpakking. Zowel de linzen als de pompoen moeten helemaal zacht zijn, je kunt de soep niet te lang koken, dus laat bij twijfel lekker door pruttelen. Voeg de miso of bouillon toe, en pureer de soep glad. Als hij te dik is kun je wat extra water toevoegen. De miso of de bouillon maakt de soep zout, maar je kunt het beste even proeven of de verhoudingen kloppen, of dat er nog wat bij moet. Laat de tamarinde weken in een half kopje warm water, en zeef het dan om de pitten en hard vruchtvlees te verwijderen. Je kunt ook kant en klare pasta gebruiken, waarbij weken niet nodig is. Let dan wel op of de pasta geconcentreerd is, en of je de hoeveelheid moet aanpassen. Roer er een eetlepel suiker doorheen, en voeg dit toe aan de soep. Verhit een paar eetlepels olie in een wok of koekenpan, en bak daarin op hoog vuur het mosterdzaad, de curry blaadjes, en de fijngesneden ui, knoflook en gember. Dit mengsel giet je, op het laatst, inclusief de olie door de soep om hem te kruiden. Het is lekker om bij het serveren een schep yoghurt in de soep te doen . Je kunt ook de soep maken zonder de Indiase kruiden, met een goede pompoen is hij dan al heerlijk, en met een scheut kokosmelk erin, of zoals mijn vriendin deed wat gekarameliseerde ui, is hij helemaal hartverwarmend. Maak je liever de curry? Kook de pompoen dan niet, maar schep door de stukken pompoen een eetlepel chilipoeder, geelwortel, komijn, zout en olie, en rooster hem ongeveer een half uur op 200 graden. Voeg de tamarinde en suiker toe aan de gebakken kruiden, en roer daar, in de pan, de pompoen door, en kook hem tot de pompoen bijna uit elkaar va ...