Resultaten voor geklaarde ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ossenstaartsoep-0

... ossenstaartsoep - Zet de ossenstaartstukken op in het water met de grof gesneden groenten +/- 4 uur tot het vlees van de beentjes valt. Haal het vlees van de beentjes. Snijd de prei, tomaat en selder in julienne en laat meekoken in de bouillon. Werk af met blokjes tomaat. ...

Ossenstaartsoep met wijn en wortelgroenten

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/173/ossenstaartsoep-met-wijn-en-wortelgroenten

... ossenstaartsoep met wijn en wortelgroenten - Recept voor een heerlijke maaltijdsoep - Snij de ossenstaart in stukken. Snipper de prei en de ui. Snij de wortelen in blokjes. Schil de pastinaak en snij in plakjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Snipper de bladpeterselie. ...

Ossenstaartsoep met Madeira, paddenstoelen en warmoes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ossenstaartsoep-met-madeira-paddenstoelen-en-warmoes

... ossenstaartsoep met Madeira, paddenstoelen en warmoes - Rundsbouillon of ossenstaartsoep, het is en blijft een klassieker van formaat. Sofie Dumont tovert de soep om tot een heerlijk soepje. Met Madeira, paddenstoelen en warmoes of snijbiet wordt het meer dan een gewone ...

Pasta met asperges, oesterzwam en truffel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pasta-met-asperges-oesterzwam-en-truffel

... een goede scheut wijn in een pan en voeg wat tijm en laurier toe. Schil de asperges en snij ze in stukjes. Bak ze vervolgens in geklaarde boter met peper en zout. Voeg de room en nog wat peper en zout toe aan de saus. Trek de oesterzwam met de hand in reepjes en bak ze aan in geklaarde boter. Kruid met peper en zout. Kook de pasta gaar in zout water. Meng ondertussen de asperges en oesterzwammen onder de saus. Voeg de dille toe. Giet de pasta a ...

Duinasperges ‘à la flamande’ met grijze garnalen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/duinasperges-la-flamande-met-grijze-garnalen

... ijk omdat eieren de smaak van de asperges in het water opnemen. Pel de eieren en plet ze met een vork. Doe er per ei een eetlepel geklaarde boter en een eetlepel gesnipperde bieslook bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de asperges in drie à vier stukken. Leg op de borden eerst het geplette ei, daarover de asperges en bestrooi met de garnalen. Ingrediënten peper nootmuskaat 200 gr geklaarde boter 16 witte asperges 200 gr gepelde garnalen 1 bos fijngesnipperde ...

Kalfsoester met gebakken asperges - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/kalfsoester/kalfsoester-gebakken-asperges

... 2 witte asperges, geschild 12 groene asperges, geschild 200 ml kippenjus voor de mousseline 4 eierdooiers 100 ml witte wijn 100 g geklaarde boter 100 ml tomatenketchup 10 g gehakte dragon Bereiden Bak de kalfsoesters aan in een koekenpan in de gesmolten boter. Haal ze uit de pan en gaar ze verder naar believen in een voorverwarmde oven van 180 °C.Bak in dezelfde pan de in stukjes gesneden asperges. Werk af met de kippenjus.Maak de mousseline: klop de eierdooiers schuim ...

Recept voor knapperige rösti met spekblokjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/knapperige-roesti-met-spekblokjes

... s door de handdoek ‘uit te wringen’. bak de rösti: Kruid de frietjes met versgemalen zwarte peper en zout. Smelt een klontje geklaarde boter in een pan en leg hierin een flinke hand aardappelfrietjes. Strooi hierover enkele spekblokjes en bak de rosti goudbruin aan beide kanten. Ingrediënten voor 4 stuks 2 zetmeelrijke aardappelen (Désirée) 1 klontje geklaarde boter 50 gfijngesneden spekblokjes versgemalen zwarte peper - zout extra: rasp / mandoline ...

Grijze garnalen met grondwitloof uit Kampenhout en Rodenbach Grand Cru | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/grijze-garnalen-met-grondwitloof-uit-kampenhout-en-rodenbach-grand-cru

... ousselinesaus: meng de eierdooiers met peper, zout en een scheut Rodenbach. Klop deze massa op tot ze licht schuimend is. Voeg de geklaarde boter hier beetje bij beetje aan toe. Afwerking: Meng de grijze garnalen, de blaadjes grondwitloof en de bloedsinaasappelen. Voegde crumble van walnoot toe en werk af met enkele druppels mousselinesaus. Ingrediënten 500 gr ongepelde garnalen 4 stronken grondwitloof 4 bloedsinaasappelen 100 gr walnoten Mousseline met Rodenbach 2 eieredooiers 1 flesje Rodenbach Grand Cru 200 ...

Poperingse hopscheuten met gepocheerd ei, sabayon van Pier Kloeffe bier | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/poperingse-hopscheuten-met-gepocheerd-ei-sabayon-van-pier-kloeffe-bier

... e eierdooiers op het vuur krachtig op met 25 cl bier, tot je de bodem van de pan ziet. Doe er dan, al kloppend, druppelsgewijs de geklaarde lauwe boter bij. Pocheer de eieren in wat water met een scheut azijn. Kook de hopscheuten beetgaar in een kop water gemengd met een kop kippenbouillon. Meng de scheuten met de sabayon en leg er een gepocheerd ei op. Kruid met p ...

Crêpe soufflé | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/crepe-souffle

... Crêpe soufflé - Maak het pannenkoekenbeslag: meng de bloem, suiker, zout, eieren en melk. Voeg wat geklaarde boter toe en meng goed. Bak flensjes in een licht ingevette pan. Meng de puree van sinaasappelzestes, Grand Marnier en een beetje banketbakkersroom samen tot een ...