Resultaten voor witte selder groenten

Selder - courgettesoep | VTM Koken

https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/selder-courgettesoep

... selder - courgettesoep - Maak de ui, selder en courgette schoon en snijd in kleine stukjes. Breng de vetarme bouillon aan de kook in een soeppan. Voeg de groenten toe en laat 20 minuten koken. Mix het geheel fijn en breng op smaak met zout en peper. Ingrediënten 1 ...

Kreeft à la nage | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kreeft-la-nage

... n de prei, wortel en selder. Voeg een lepeltje groentenbouillon toe. Werk af met korianderbolletjes, het sap van ½ citroen, 1 dl witte wijn, 1 dl room en werk op met echte boter. Snijd de kreeft middendoor en leg ze op het laatste moment terug in de bouillon, warm even op en serveer. Ingrediënten 2 wortels 2 stengels selder 1 stengel prei 1 grof gesneden ui tijm laurier 1 dl witte wijn echte boter sap van 1/2 citroen 1 levende kreeft teentje look ½ el groentenbouillon korianderbolletjes 1 dl room ...

Mosselen met lookboter en witte wijn | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mosselen-met-lookboter-en-witte-wijn

... Mosselen met lookboter en witte wijn - Snij de sjalot en look grof. Cutter sjalot, look, peterselie met goede boter. Kruid goed met peper en zout. Rol op en zet even koud. Snij de ajuin, selder en wat peterselie grof. Was de mosselen. Stoof ajuin, selder en peterselie ...

Mosselen in room en witte wijn | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/mosselen-in-room

... Mosselen in room en witte wijn - Was de mosselen goed en laat ze nog een uurtje staan in de helft melk en de helft water. De mosselen slopren zo de melk op en worden groter.  Snij de look, ui en de selder fijn. Doe de vetstof in de pot en stoof de groenten aan. Doe ...

Appel-pompoensoep | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/appel-pompoensoep

... de 2-3 minuutjes op een niet al te hoog vuur. Doe er de appelen en de pompoen bij en laat 3 minuutjes rustig meegaren. Giet er de witte wijn of vermouth bij en laat 1 minuutje koken. Doe er de specerijen bij en giet er na 1 minuut anderhalve liter water bij. Nu mag ook het bouillonblokje bij de soep. Laat 25 minuutjes rustig koken tot alle groenten zacht zijn. Mix de soep in een blender en doe terug in de kookpot. Kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer met een toefje room en werk af met een blaadje peterselie. Ingredià ...

Broodje met verse zalm | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/broodje-met-verse-zalm

... hierop enkele sneetjes komkommer en leg de gemarineerde zalm erop. Werk af met de gemarineerde selder, een lepeltje zure room en witte peper uit de molen. Ingrediënten 1 komkommer 1 dl olijfolie 100 gr zalmcarpaccio 1 dl citroensap 1 witte selder 1 groot meergran ...

Tagliatelle met scampi’s en lichte currysaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tagliatelle-met-scampis-en-lichte-currysaus

... et in stukjes en doe het ook in de pan. Voeg ook 2 kippenbouillonblokjes en een kwart van een banaan toe.  Blus het met een glas witte wijn.  Voeg daarna 2 eetlepels curry en de plantaardige room toe.  Laat 15 minuten pruttelen.  Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.  Snij de courgette (haal het midden er uit), de selder en de mini maïs en stoom deze met de sluimererwten en de selder totdat ze gaar zijn.  Kook de tagliatelle. Doe een scheut olijfolie en een snuifje zout in de kookpot. ...

Risotto met zeevruchten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/risotto-met-lekker-veel-zeevruchten

... Voeg de selder toe. Voeg ook de rijst toe. Stoof kort aan tot alle rijstkorrels blinken. Blus met een scheut vermouth en een glas witte wijn. Laat het vocht verdampen. Voeg een lepel warme visfumet toe. Blijf roeren. Voeg telkens fumet toe, wanneer het vocht bijna verdampt is. Dit duurt ongeveer twintig minuten. Bereid de zeevruchten. Zijn de tentakels nog rauw? Kook ze dan eerst gaar. Snij de tentakels in kleine stukjes. Snij de gekuiste pijlinktvis in reepjes.  Maak de mossele ...

Hamrolletjes met selder en kruidenbechamel | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/hamrolletjes-met-selder-en-kruidenbechamel

... nde 25 minuten in een voorverwarmde oven van 195°C Ingrediënten 1 kg nieuwe aardappelen 8 sneden hesp 1 bot groene selder 1 bot witte selder laurier tijm restjes van groene kruiden (peterselie, basilicum, dille, bieslook,…) voor de bechamelsaus 75 gr ALPRO Bakken en Braden 75 gr bloem 800 ml melk 200 ml kookvocht van de selder 150 gr gemalen emmentaler ...

Seldersoep met appel, scampi en tomatenblokjes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/seldersoep-met-appel-scampi-en-tomatenblokjes

... appel in kleine blokjes. Stoof de selder aan, doe er de appel aan toe en overstrooi met de bloem, laat even aanstoven. Voeg er de witte wijn en het water aan toe en wat groentenbouillon. Laat 10 minuten opkoken. Kruid de scampi's, leg ze in de soep en doe er ook de tomaatblokjes bij. Werk af met room en versier met wat kervel. Ingrediënten groentenbouillon 12 scampi 1 buss ...