Resultaten voor wildfond

Soepje van wild met bospaddenstoelen en truffelschuim | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/soepje-van-wild-met-bospaddenstoelen-en-truffelschuim

... Snij de paddenstoelen en bak hevig aan in boter. Voeg de zeer fijn gesnipperde look en sjalot toe en stoof even mee aan. Voeg de wildfond toe en breng aan de kook. Warm de melk op met de truffelpasta en mix tot je een schuim laagje krijgt. Werk de soep af met peterselie en truffelblokjes. Ingrediënten 4 dl wildfond 200 g eekhoorntjesbrood 200 g oesterzwammen ...

Everzwijnrugfilet met Luikse siroop | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/everzwijnrugfilet-met-luikse-siroop

... ilet mooi roze en laat deze rusten. Bak in dezelfde pan de paddenstoelen, houd ze terzijde en blus de pan met wat rode wijn en de wildfond. Voeg er de Luikse siroop bij en laat dit eventjes inkoken. Bind de saus met koude boter en kruid met peper. Versnijd het vlees en schik het in een waaier op een warm bord. Serveer met ...

Stoverij van ree met veenbessenconfituur | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/stoverij-van-ree-met-veenbessenconfituur

... Stoverij van ree met veenbessenconfituur - Snijd de ree in stukken van 5 op 5 cm. Kruid en bak het stoofvlees in Alpro bakken en braden. Voeg er spek, champignons (in grote stukken), grof gesneden sjalotten en look bij. Overstrooi met bloem en blus met water en rode wijn. ...

Fazant met selderfrietjes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/fazant-met-selderfrietjes

... ten op de velkant en daarna 2 minuten op de vleeskant. Haal ze uit de pan en blus de pan met water, room en voeg er vervolgens de wildfond en graanmosterd aan toe. Serveer de fazant met puree, frieten en saus. Versier met de platte peterselie. Ingrediënten 4 fazantenborsten ½ knolselder 4 aardappelen melk 1 ei 2 dl water boter 2 dl room 1 dl room muskaatnoot frituurolie platte peterselie 1 el graanmosterd 1 el wildfond ...

Lamskoteletten met bessensaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamskoteletten/lamskoteletten-bessensaus

... sinaasappel stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt 2 eetlepels olijfolie 4 grote of 8 kleine lamskoteletten (ca. 600 g) 400 ml wildfond of vleesbouillon 200 ml bessensap 250 g blauwe bessen ½ borrelglas cognac Bereiden Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de schil en snijd de rest van de schil in dunne reepjes. Voeg de sinaasappelrasp met de geraspte gember bij de olijfolie met peper en zout. Bestrijk de koteletjes m ...

Eendenborst met een crème van citroengras, wortel en sinaasappel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/eendenborst-met-een-creme-van-citroengras-wortel-en-sinaasappel

... zouten water. Giet de aardappelen af al ze gaar zijn, schud ze goed droog en haal door een passe vite Laat de suiker, aceto en de wildfond 1/3 inkoken. Snij het overtollige vet weg van de eend. Snij blokjes van het vet en bak ze krokant in de oven op 180°C. Kruid de ...

Reebiefstuk met gembersaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/wild/reebiefstuk-gembersaus

... kcal 25 g eiwit 23 g vet 21 g koolhydraten Ingrediënten 6 bolletjes gember 2 eetlepels citroenmarmelade 100 ml rode wijn 150 ml wildfond 1 theelepel tijm ½ theelepel gemberpoeder 50 g koude boter 4 reebiefstukjes à 50 g 4 toefjes peterselie Bereiden Snijd 2 bolletjes gember in flinterdunne plakjes, hak de rest heel fijn. Doe de fijngehakte gember met de marmelade, de wijn, de wildfond, de tijm en het gemberpoeder in een pan en l ...

Everzwijnragout met verse pasta | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/everzwijnragout-met-verse-pasta

... leur het vlees goed langs alle kanten en voeg de groenten toe. Fruit nog even en bestrooi met de bloem en suiker. Voeg hierbij de wildfond en gepelde tomaten. Kruid met pezo , laurier en jeneverbesen. Laat suddderen op een zacht vuur onder deksel. Het vlees moet zacht zijn en mag uit elkaar vallen. 5 minuutjes voor einde stooftijd de rozijntjes toevoegen. Kook ondertussen de pasta : zet een kom met ruim gezouten water op het vuur, voeg er olijfolie en zout aan toe en breng op kooktemperatuur. Kook ...

Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hazenrug/hazenrug-peperkoek-kaneelsaus

... 6 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands Ingrediënten 6 jeneverbessen 4 eetlepels olijfolie 8 peperkorrels 2 hazenruggen 200 ml wildfond 1 ui, fijngesnipperd 1 sjalotje, fijngesnipperd 1 theelepel kaneel 200 ml rode wijn 75 g klontjes koude boter enkele plakjes peperkoek Bereiden Verwarm de oven voor op 160 °C.Doe de jeneverbessen, de olijfolie, de peperkorrels en zout in een vij ...

Fazant met witlof, rollade van fazant met savooikool | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/fazant-met-witlof-rollade-van-fazant-met-savooikool

... tvlees en bak dit heel even krokant aan. Blus de pan met cognac. Voeg 2 eetlepels puree van eekhoorntjesbrood toe en overgiet met wildfond. Laat dit enkele minuten inkoken. Passeer en monteer het met 2 eetlepels notenolie of kruid met peper en zout. Verwijder het alum ...