Resultaten voor wijting met bloemkool van jeroen meus

Jeroen Meus - Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepocheerde-wijting-met-bloemkoolgratin-en-gekookte-aardappelen

... Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen - Geluk kan je koken … Zoals bloemkool met een lekker ouderwetse kaassaus die je even in de oven laat gratineren. Heerlijk, zonder meer. - 0. Schil de aardappelen en doe ze in koud gezouten water. ...

Jeroen Meus - Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kibbeling-van-wijting-met-bloemkooltartaar-en-peterseliecoulis

... Kibbeling van wijting met bloemkooltartaar en peterseliecoulis - Een perfect snackje om het weekend mee in te zetten. Een smeuïge tartaar van bloemkool met gebakken wijting en een knalgroene coulis van peterselie. Er kruipt misschien wat werk in, maar het resultaat ...

Jeroen Meus - Gebakken wijting met aspergestoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-wijting-met-aspergestoemp

... Gebakken wijting met aspergestoemp - In het aspergeseizoen kun je niet vaak genoeg asperges maken. jeroen verwerkt ze samen met spinazie in een zomerse stoemp en geeft er een stuk gebakken wijting en een zachtgekookt eitje bij. - 0. Kook de  aardappelen in de schil ...

Jeroen Meus - Gepaneerde wijting met remouladesaus en geplette aardappel met andijvie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepaneerde-wijting-met-remouladesaus-en-geplette-aardappel-met-andijvie

... Gepaneerde wijting met remouladesaus en geplette aardappel met andijvie - Patatjes met vis is altijd een sterke combinatie. Stoemp met lichtjes bittere andijvie en krokant gepaneerde wijting krijgen nog meer smaak met een frisse remouladesaus. - De geplette aardappel ...

Jeroen Meus - Wijting alla Milanese - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wijting-alla-milanese

... al eens graag, dus maken we het met vis. Het gerecht krijgt zelfs een Belgisch tintje, want we gebruiken een vis uit de Noordzee: wijting.  - Kuis de vis en snijd de filets in pakketjes: neem de lange filets en maak een kleine insnijding in het midden en vouw ze dan dubbel.Zet de kommetjes klaar om te paneren: in het eerste komt de bloem, in het tweede kommetje kluts je de eieren los en tot slot ...

Jeroen Meus - Wijting met selderpuree en Brugge Oud - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wijting-met-selderpuree-en-brugge-oud

... wijting met selderpuree en Brugge Oud - Deze ovenschotel van selderpuree met wijting is extra lekker door de ‘glaçage’ die erover komt. Dat is een mengsel van room, eierdooiers en lekkere Belgische kaas. - Smelt een klont boter in een grote kookpot.Pel en halveer ...

Jeroen Meus - Wijting met saffraanpuree en boontjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wijting-met-saffraanpuree-en-boontjes

... wijting met saffraanpuree en boontjes - Vis, puree en boontjes gaan altijd goed samen. jeroen doet het toch net iets anders door de puree een toets van saffraan en krokant gebakken stukjes chorizo mee te geven. Een waar feestmaal op een doordeweekse dag! - Schil de a ...

Jeroen Meus - Gratin met wijting en spinazie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gratin-met-wijting-en-spinazie

... Gratin met wijting en spinazie - In dit gerecht experimenteert jeroen met de klassieke gratin dauphinois en wijting ‘Florentine’. De uitkomst is een lekkere gegratineerde ovenschotel met vis, spinazie en aardappelschijfjes. Gratin dauphinois à la Florentine. - Was ...

Jeroen Meus - Tajine met wijting en mosselen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tajine-met-wijting-en-mosselen

... Tajine met wijting en mosselen - Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een tajine in huis. In deze aardewerken schaal met kegelvormig deksel maak je de lekkerste stoofpotjes klaar met smaken uit de Noord-Afrikaanse keuken. Vandaag maken we een vistajine met mosselen ...

Jeroen Meus - Wijting met beurre blanc van ansjovis, gebakken witte kool en mosterdaardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wijting-met-beurre-blanc-van-ansjovis-gebakken-witte-kool-en-mosterdaardappelen

... sjovis, gebakken witte kool en mosterdaardappelen - Wat is er beter dan een lekker stukje gebakken Noordzeevis? jeroen kiest voor wijting en daarbij serveert hij pittige, geplette aardappelen, gebakken sliertjes witte kool en een rijke saus met stukjes ansjovis. - Spoel de aardappelen onder koud wate ...