Resultaten voor whiskeysaus

Broodpudding (van suikerbrood) met whiskeysaus | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/broodpudding-van-suikerbrood-met-whiskeysaus/

... Broodpudding. Een traktatie uit mijn kindertijd en weer in de herinnering teruggebracht door kookvriendin Bea. Deze keer met whiskeysaus en dan bedoel ik dus niet de whiskeysaus uit een flesje die je over garnalen of zo giet. Zou ik niet doen op dit heerlijke zoete brood ...

brood | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/tag/brood-2/

... Broodpudding. Een traktatie uit mijn kindertijd en weer in de herinnering teruggebracht door kookvriendin Bea. Deze keer met whiskeysaus en dan bedoel ik dus niet de whiskeysaus uit een flesje die je over garnalen of zo giet. Zou ik niet doen op dit heerlijke zoete brood ...

suikerbrood | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/tag/suikerbrood/

... Broodpudding. Een traktatie uit mijn kindertijd en weer in de herinnering teruggebracht door kookvriendin Bea. Deze keer met whiskeysaus en dan bedoel ik dus niet de whiskeysaus uit een flesje die je over garnalen of zo giet. Zou ik niet doen op dit heerlijke zoete brood ...

whiskey | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/tag/whiskey/

... Broodpudding. Een traktatie uit mijn kindertijd en weer in de herinnering teruggebracht door kookvriendin Bea. Deze keer met whiskeysaus en dan bedoel ik dus niet de whiskeysaus uit een flesje die je over garnalen of zo giet. Zou ik niet doen op dit heerlijke zoete brood ...

Uit de keuken van Levine: Kerstmenu 2010 - 1

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/12/kerstmenu-2010-1.html

... je voor kruidenboter door te mixen. De voorgerechten bestonden uit kleine amusebakjes met onder andere carpaccio, garnaaltjes met whiskeysaus en wat andere onduidelijke gerechtjes die ik me werkelijk niet meer kan herinneren, geen culinaire hoogstandjes. De kok stond later op de avond breed lachend in het midden van het restaurant lamsbout te snijden. Nou vooruit, de lamsbout ging wel, maar de jus/saus die hij er rijkelijk bij serveerde smaakte weer naar instant uit een zakje. Het dessert bestond uit verschillende ijstaarten en bavarois, rechtstreeks uit de verpakking op een bord gekieperd en er was een chocoladefontein met aardbeien en ananas. Toen hij vrolijk bij iedere tafel ging vragen of men genoeg had gehad, zijn we er tussenuit gepiept en zijn we in de kroeg aan de overkant lekker uit ons dak gegaan bij muziek uit de jaren van toen we nog jong waren.Let wel: van mij hoeft ‘uit eten’ zeker niet altijd een culinair hoogstandje te zijn, maar wel vers en ‘eerlijk’ eten. In een restaurant wil ik zeker geen eten voorgeschoteld krijgen uit zakjes/pakjes/blik/instant, want dat serveer ik thuis ook niet.Maar goed ….. nu weet ik nog steeds niet wat we gaan eten met Kerst. Wordt vervolgd ……. 1 ding weet ik al zeker, zelfs al wordt het zuurkool, het wordt lekkerder dan vorig jaar! Geplaatst door Levine op 00:19 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Algemeen, Feestdagen ...

Eetplezier: Most beautiful time of the year

http://eetplezier.blogspot.be/2012/12/most-beautiful-time-of-year.html

... en 1975 en 1982. Het erwtensoeprecept van thuis staat erin. En traditionele ossenstaartsoep. Mét maidera. Garnalencocktail met whiskeysaus. Bisschopswijn. IJskoffie. Satésaus (ja, de echte met pindakaas en veel knoflook). Gevulde komkommer. Hachee. Ideetjes voor een feestelijk oudjaarsbuffetje. Heel erg retro allemaal. De nostalgie spat er vanaf! Toch neem ik mijn eetbijbeltje vaak ter hand in deze tijd van het jaar. Het biedt houvast en verstrooiing. En zelfs nog wel eens inspiratie. Zoals het recept voor home made Grand Marnier …. ofwel vloeibare zon in je glas. Meer troost is niet denkbaar. Met dit recept kan er weinig mislukken. 20 koffiebonen (ja, die bestaan nog) 20 suikerklontjes 1 schoongeborstelde sinaasappelschil (liefst zonder al te veel wit) 1 liter jonge jenever Dan het gemakkelijkste deel van de receptuur: alle ingrediënten in een schone weckpot doen, goed schudden en ten minste 40 dagen laten staan. Zo wordt het eenvoudig 25 januari 2013. Mocht de wereld dan nog bestaan, proost ik met jullie op een zacht en zonnig voorjaar. Opdat het Enige Echte Licht alle winterwolken zal breken. Voor iedereen die helemaal niets snapt van mijn winterblues: luister naar de Canon in D van Pachelbel. Het is de toon die de muziek maakt ..... Geplaatst door Nell Nijssen op 17:00 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Nostalgie ...